Πόλεμος στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNRWA) Φιλίπ Λαζαρίνι ο οποίος ανέφερε σήμερα ότι έλαβε “φρικιαστικές” φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα πολλών ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από μία επίθεση σε σχολείο της UNRWA.

Τον θάνατο περισσότερων από 80 ανθρώπων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς από δύο επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων, που διευθύνεται από τον ΟΗΕ στη Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNRWA) Φιλίπ Λαζαρίνι ο οποίος ανέφερε σήμερα ότι έλαβε “ φρικιαστικές” φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα πολλών ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από μία επίθεση σε σχολείο της UNRWA που βρίσκεται βορείως της Γάζας.

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να αποτελούν συνήθη φαινόμενα. Πρέπει να σταματήσουν. Μία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να καθυστερεί περαιτέρω», ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA Φιλίπ Λαζαρίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν σχολίασε σχετικά με την επίθεση τίποτα.