Ουκρανία: Αναφορές για βομβαρδισμό σε τζαμί στη Μαριούπολη — Ουκρανία: Ρώσος κροίσος κατηγορεί τον Πούτιν: «Μας γυρίζεις 100 χρόνια πίσω»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Προ των θυρών» ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν αεροπορική βάση στην περιφέρεια του Κιέβου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 17η ημέρα, με την πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις να εντίνεται διαρκώς, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετές επιθέσεις, ακόμη και σε περιοχές όπου βρίσκονται άμαχοι.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, ένα τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους, μεταξύ των οποίων Τούρκοι, βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνται εδώ και ημέρες.

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter.

«Περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων τούρκοι πολίτες», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε ο βομβαρδισμός.

Ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν αεροπορική βάση στην περιφέρεια του Κιέβου

Ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες κατέστρεψαν σήμερα το πρωί μια ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Βασίλκιβ, στην περιφέρεια του Κιέβου, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

Οι ρουκέτες έπληξαν επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών, δήλωσε η δήμαρχος του Βασίλκιβ Ναταλία Μπαλασίνοβιτς.

Μάλιστα, η δήμαρχος του Βασίλκιβ, Ναταλία Μπαλασίνοβιτς, δήλωσε ότι οι ρουκέτες έπληξαν και αποθήκη πυρομαχικών.

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος κροίσος κατηγορεί τον Πούτιν: «Μας γυρίζεις 100 χρόνια πίσω»Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος κροίσος κατηγορεί τον Πούτιν: «Μας γυρίζεις 100 χρόνια πίσω»

Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν, πρόεδρος του κολοσσού μετάλλων Norilsk Nickel (NILSY) και ο μεγαλύτερος μέτοχός του, είπε ότι η Ρωσία κινδύνευε να επιστρέψει στις ταραχώδεις ημέρες της επανάστασης του 1917

Οι οικονομικές κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει το Κρεμλίνο να μην κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία εταιρειών στον απόηχο της εισβολής, λέγοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα γύρισε τη χώρα πίσω για περισσότερα από 100 χρόνια.

Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν, πρόεδρος του κολοσσού μετάλλων Norilsk Nickel (NILSY) και ο μεγαλύτερος μέτοχός του, είπε ότι η Ρωσία κινδύνευε να επιστρέψει στις ταραχώδεις ημέρες της επανάστασης του 1917, εάν έκλεινε την πόρτα στις δυτικές εταιρείες και επενδυτές.

Προέτρεψε δε τη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει με εξαιρετική προσοχή όσον αφορά την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

«Πρώτον, θα μας πήγαινε εκατό χρόνια πίσω, στο 1917, και τις συνέπειες ενός τέτοιου βήματος -της παγκόσμιας δυσπιστίας προς τη Ρωσία εκ μέρους των επενδυτών- θα βιώναμε για πολλές δεκαετίες», είπε σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση πολλών εταιρειών να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία είναι, κάπως συναισθηματική και μπορεί να ελήφθη ως αποτέλεσμα άνευ προηγουμένου πίεσης από την κοινή γνώμη στο εξωτερικό.

Ο Ποτάνιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας και με την περιουσία του να ανέρχεται στα 22,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι έχασε περίπου το ένα τέταρτο της περιουσίας του φέτος καθώς οι μετοχές της Norilsk Nickel κατέρρευσαν.

Οι μετοχές της εταιρείας έχασαν περισσότερο από 90% στις συναλλαγές του Λονδίνου προτού ανασταλεί αυτό το μήνα, παρά την άνοδο των τιμών για τα εμπορεύματά της