Πόλεμος Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στα ανατολικά. Απόκρουση επίθεσης στη Μόσχα — Βέλγιο: Η εταιρεία TUI ακυρώνει τα αεροπορικά ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου

Πόλεμος Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στα ανατολικά - Απόκρουση επίθεσης στη Μόσχα

Οι ουκρανικέςένοπλες δυνάμεις δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς καθώς συνεχίζουν την αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε χθες Κυριακή 23/07, το γενικό επιτελείο στο Κίεβο. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως αποκρούστηκε ουκρανική επίθεση με UAVs στη Μόσχα.

Το επιτελείο έκανε λόγο για αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις μεταξύ του Ντονέτσκ (ανατολικά) και της Κούπιανσκ (Χάρκοβο, βορειοανατολικά). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε, δόθηκαν 27 μάχες σε τομείς αυτών των μετώπων, μήκους περίπου 230 χιλιομέτρων, μέσα σε 24 ώρες.

Πάντα κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο, διεξάγονται εντατικοί βομβαρδισμοί από το ρωσικό πυροβολικό και τη ρωσική αεροπορία: πάνω από εξήντα χωριά υπέστησαν πλήγματα από οβίδες ή ρουκέτες του πυροβολικού της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες για τις εξελίξεις στα μέτωπα γενικά είναι από δύσκολο ως αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος διαρκεί πλέον σχεδόν 17 μήνες.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι απέκρουσαν επίθεση στη Μόσχα

Την ίδια ώρα, η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέτρεψε ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως δύο UAVs αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι περί τις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), UAVs έπληξαν δύο κτήρια γραφείων, διαβεβαιώνοντας πως «δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί».

Εργάζονται επί τόπου «όλες οι υπηρεσίες», πρόσθεσε ο αιρετός.

Κατά το υπουργείο Άμυνας, η ουκρανική επίθεση «διακόπηκε» από την αντιαεροπορική άμυνα.

Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν πως μη επανδρωμένο αεροσκάφος –ή συντρίμμια του– διαπιστώθηκε πως έπεσε σε πολυώροφο κτήριο γραφείων στην οδό Λιχατσόφ, στο κέντρο της Μόσχας, ενώ «συντρίμμια» δεύτερου βρέθηκαν στην περιοχή του κέντρου.

 

Βέλγιο: Η εταιρεία TUI ακυρώνει τα αεροπορικά ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίουimage

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου, αναφέρει το δίκτυο Rtl.Όπως αναφέρει, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης..

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου, αναφέρει το δίκτυο Rtl.
Όπως αναφέρει, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου, όπου μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά την Κυριακή, για έκτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με την TUI, «η κατάσταση στα νότια της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές. Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί».

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*