“Πόλεμος” για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη. Μαξίμου:Λάσπη και στοχοποίηση. ΣΥΡΙΖΑ:Ένδειξη πανικού το συμφωνητικό

 “Πόλεμος” για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Μαξίμου:Λάσπη και στοχοποίηση – ΣΥΡΙΖΑ:Ένδειξη πανικού το συμφωνητικό

Στα “χαρακώματα” εν μέσω θέρους βρίσκονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento για την εταιρική σχέση της συζύγου του πρωθυπουργού με γαλλική εταιρεία και την απόκρυψή της, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Το Μέγαρο Μαξίμου αφού δημοσιοποίησε έγγραφα που όπως αναφέρει αποδεικνύουν την μεταβίβαση των μετοχών της εν λόγω εταιρείας από την κ. Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και στοχοποίηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πλευρά του κάνει λόγο για πανικό του κ Μητσοτάκη και έγγραφα που δεν δικαιολογούν την νομιμότητα. Στην κόντρα παρενέβη με ανάρτηση και ο ο εκδότης της εφημερίδας και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Μέγαρο Μαξίμου: Πόλεμος λάσπης

Για πόλεμο λάσπης κάνει λόγο με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντώντας σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento σχετικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κ. Γκραμπόφσκι είναι ακόμη παρανόμως διαχειρίστρια γαλλικής εταιρείας κάτι που δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες.

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσαν άλλοτε ευθέως άλλοτε μέσω εντολοδόχων τους, έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του κι εναντίον της συζύγου του. Επειδή αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά κι αφού ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, συνεχίζουν στο ίδιο βιολί: προσωπικό πόλεμο με κάθε τρόπο και κάθε μορφή, εναντίον του ίδιου και της συζύγου του κι εσχάτως κι εναντίον του γιού του» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι πρωταγωνιστής σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, είναι ο κ. Βαξεβάνης.

«Η εφημερίδα του οποίου στήθηκε όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ.Καλογρίτσας μέσα από υπόγειες διαδρομές χρήματος με μοναδικό σκοπό τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Οι διαδρομές αυτές θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές κατόπιν των όσων συγκλονιστικών στοιχείων προέκυψαν από την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο» προσθέτει.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει ότι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) και δεν έχει προκύψει τίποτα απολύτως. «Το μόνο που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την επιμονή είναι η πολιτική φτώχεια, όπως ακριβώς καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους δείκτες. Κι επιμένει να μετατρέπει την αντιπολιτευτική απελπισία του σε τοξικότητα και να πιστεύει ότι το δηλητήριο που ρίχνει, θα γίνει αντίδοτο στο πολιτικό του αδιέξοδο» τονίζει.

Τέλος απαντώντας στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento υπογραμμίζει «Όσον αφορά στη νέα “αποκάλυψη” του κ. Βαξεβάνη και του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο λάσπης. Για να τελειώνουμε με τα χυδαία ψέματα, οι μετοχές της Γαλλικής εταιρείας ανήκαν στην κυρία Γκραμπόφσκι, όπως είναι γνωστό, μέχρι την 3η Αυγούστου 2016. Τότε εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προέβλεπε απαγόρευση κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της ΕΕ από πολιτικά πρόσωπα είτε αυτοπροσώπως είτε δια παρένθετου προσώπου όπως η σύζυγος. Ενός νόμου που εισήγαγε διάκριση των ελληνικών από τις ευρωπαϊκές εταιρείες, προφανώς αντίθετου με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με στόχευση στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ελέγχθηκε εξονυχιστικά, όσο ελάχιστοι Έλληνες πολίτες από όλες τις αρμόδιες αρχές που έκριναν οριστικά ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα».

Επιπλέον, δίνει στη δημοσιότητα τη συμφωνία δωρεάς των μετοχών της κυρίας Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της κ. Γιώργο Παπαζήση, η οποία, όπως επισημαίνει, έχει υπογραφεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου που έθετε ο νόμος τον Αύγουστο του 2016 και συνεπώς είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πόθεν έσχες.

ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες : Ένδειξη πανικού παρά απόδειξη νομιμότητας

Ένδειξη πανικού και όχι απόδειξη νομιμότητας αποτελούν σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου ως απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για ψευδές πόθεν έσχες.

“Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα ένοχης σιωπής και ανακοινώσεων που πέταγαν τη μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας πως πρόκειται για μια παλιά υπόθεση που έχει κριθεί από τη δικαιοσύνη, το γραφείο του κ. Μητσοτάκη αναγκάστηκε σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα που δήθεν δικαιολογούν το ψευδές πόθεν έσχες του πρωθυπουργού εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς και την παράνομη κατοχή, από μέρους του, μετοχών εταιρίας με έδρα την αλλοδαπή.Μόνο που η απάντηση όχι μόνο δε δικαιολογεί τη παρανομία αλλά κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

“Το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης του 2016 μεταξύ μελών της πρωθυπουργικής οικογένειας, χωρίς μάλιστα αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα αρμοδίων Αρχών, αποτελεί περισσότερο ένδειξη πανικού παρά απόδειξη νομιμότητας ή έστω νομιμοφάνειας” αναφέρει και συνεχίζει “ιδίως δε, όταν πρόκειται για ένα συμφωνητικό που διαψεύδουν τα μητρώα της Γαλλικής Δημοκρατίας καθώς σε αυτά εμφανίζεται η σύζυγος του πρωθυπουργού να διατηρεί έως και σήμερα τη διεύθυνση της εν λόγω εταιρίας, πράξη που αντίκειται στον νόμο, αλλά και να προχωρά σε διοικητικές πράξεις τέλη του 2020, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento”
Όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “με τη σημερινή του απάντηση, είναι σαν ο πρωθυπουργός της χώρας να υποστηρίζει πως ο καθένας μπορεί να κάνει παρανομίες και όταν τον ανακαλύπτουν να δείχνει μια κόλα χαρτί, με τις υπογραφές του ιδίου και όσων ελέγχονται και να ξεμπερδεύει, αγνοώντας τα επίσημα έγγραφα”.
“Καλούμε λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει κατά μέρους τα δακρύβρεχτα περί στοχοποίησης της συζύγου του και να απαντήσει επί της ουσίας, όπως υποχρεούται να πράξει κάθε δημόσιο πρόσωπο που κατέχει εξουσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο χωρίς καθαρές απαντήσεις” υπογραμμίζει και θέτει ερωτήματα στον πρωθυπουργό.

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Κ. Μητσοτάκη

Γιατί επί μια εβδομάδα έλεγε ότι το θέμα έχει κριθεί από τη δικαιοσύνη και σήμερα αναγκάζεται να δώσει εκ νέου απαντήσεις με τη δημοσίευση ενός ιδιωτικού συμφωνητικού;

Πότε έλεγε αλήθεια;

Τη προηγούμενη Κυριακή ή σήμερα;

Πως είναι δυνατόν να συντελέστηκαν διοικητικές πράξεις το 2020 και με ποια δικαιοδοσία συντελέστηκαν, ενώ το συμφωνητικό που έθεσε σήμερα στη δημοσιότητα συντάχθηκε πέντε χρόνια πριν;

Πως, με δυο λόγια, μεταβιβάστηκε με υπογραφή της συζύγου του πρωθυπουργού η εν λόγω εταιρία το 2020, αφού από το 2016 δεν ανήκε στην ίδια αλλά στον αδελφό της;

Και τέλος, οι νόμοι σε αυτή τη χώρα ισχύουν για όλους ή υπάρχει εξαίρεση για τον κύριο Μητσοτάκη και την οικογένειά του;
“Αναμένουμε ο πρωθυπουργός της χώρας να μη θεωρεί τον εαυτό του αυτοκράτορα, αλλά ίσο απέναντι στο νόμο, όπως κάθε Έλληνας πολίτης.
Δεν είναι ζήτημα παραπολιτικής ούτε κομματικής αντιπαράθεσης. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση Βαξεβάνη

Με άρθρο του στο documentonews.gr, ο εκδότης της εφημερίδας και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή είναι σε πλήρη απελπισία, ή νομίζει πως μπορεί να κοροϊδεύει το σύμπαν. Αφού πέρασε μια βδομάδα από τις αποκαλύψεις του Documento για το ψευδές πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και αφού υπήρξε μια ακόμη αποκάλυψη σήμερα για τη σύζυγό του η οποία φαίνεται να είναι διαχειρίστρια ξένης εταιρείας (πράγμα που το απαγορεύει ο νόμος και προβλέπει φυλάκιση έως 2 χρόνια) , έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που δήθεν τον δικαιολογούν.

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τα έγγραφα στη δημοσιότητα τόσον καιρό, αλλά αντιθέτως ανακοίνωσε πως «πρόκειται για παλιά υπόθεση που έχει κριθεί»; Τώρα ξαφνικά η υπόθεση έγινε νέα αλλά το Documento γράφει ψέματα;

Ας πάμε όμως στην ουσία. Ποια ήταν η αποκάλυψη του Documento την προηγούμενη Κυριακή; Πως ενώ στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού δηλώνεται ότι η Γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures της συζύγου του έχει μεταβιβαστεί σε τρίτο το 2016, στα επίσημα Γαλλικά έγγραφα η μεταβίβαση εμφανίζεται τέσσερα χρόνια μετά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην πραγματικότητα η γαλλική εταιρεία κρύβεται μέσα σε ελληνική εταιρεία μπάμπουσκα η οποία φαίνεται να δημιουργείται δύο μέρες πριν την μεταβίβαση για να απορροφήσει και να κρύψει τη γαλλική εταιρεία.

Ο πρωθυπουργός, λειτουργώντας σαν τους ύποπτους εφοπλιστές πέμπτης κατηγορίας που κάνουν κοντραμπάντο και εμφανίζουν συμβόλαια “πώλησης” για το πλοίο που μόλις εντόπισαν παράνομο οι αρχές, εμφανίζει ένα ιδιωτικό (ναι ιδιωτικό) συμφωνητικό μεταξύ της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και του αδελφού τους, με βάση το οποίο (λέει πάντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) φαίνεται πως η εταιρεία έχει μεταβιβαστεί. Δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας υποστηρίζει, πως ο καθένας μπορεί να κάνει παρανομίες και όταν τον τσακώσουν , να δείχνει ένα χαρτί Α4, το οποίο μάλιστα υπογράφουν μεταξύ τους αυτοί που ελέγχονται, για να δείξουν πως τα πράγματα είναι αλλιώς απ ό,τι τα δείχνουν τα επίσημα έγγραφα. Μεταξύ τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του , μπορεί να έχουν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό ότι είναι ο Λουδοβίκος και η Αντουανέττα ή ο Ναπολέων και η Ζοζεφίνα. Καλά κάνουν. Θα το δεχθεί όμως η έννομη τάξη και ο πολίτης ως πιστοποιημένη πραγματικότητα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας και όχι γραφείο κατασκευής offshore. Η εταιρεία για την οποία δηλώνει στο πόθεν έσχες ότι μεταβιβάστηκε το 2016, δεν μεταβιβάστηκε με βάση τα επίσημα έγγραφα των γαλλικών αρχών. Όταν μεταβιβάστηκε το 2020 και αφού έκανε 4 χρόνια ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, μεταβιβάστηκε σε Ελληνική εταιρεία η οποία ανήκει επίσης στη σύζυγό του. Πώς αλήθεια μεταβιβάστηκε η γαλλική εταιρεία στην ελληνική με υπογραφή της κυρίας Γκραμπόφσκι, αφού δεν την είχε η ίδια αλλά ο αδελφός της; Οι μεταβιβάσεις όπως όλοι γνωρίζουν γίνονται επισήμως στις Αρχές και δηλώνονται επίσης αρμοδίως.

Ακόμη και σήμερα, που ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να βγάλει μια ανακοίνωση με ψέματα, η κυρία Γραμπόφσκι, όπως αποκαλύπτει το Documento, είναι διαχειρίστρια της Γαλλικής εταιρείας. Η ίδια, κανένας αδελφός της.

Είναι ντροπή για τον πρωθυπουργό της χώρας, να εμφανίζει παλιόχαρτα στη θέση επίσημων εγγράφων και απαντήσεων. Τι θα γίνει αν κάθε Έλληνας πολίτης, αντικαταστήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο νόμο, με χαρτιά που κατασκευάζει κατά το δοκούν;

Τις κατηγορίες που εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του Documento και του εκδότη του, κρυμμένος πίσω από ασυλίες και ένα κόμμα που χρησιμοποιεί ως ασπίδα στις παρανομίες του, δεν θα τις σχολιάσουμε. Αργά ή γρήγορα ο Μητσοτάκης θα βρεθεί υπόλογος για τη χρήση του θεσμικού του ρόλου με τέτοιο τρόπο, μέσα στην ίδια τη ΝΔ.

Θα επαναλάβουμε όμως το ερώτημα που δημοσιεύουμε δύο βδομάδες: Τι κρύβει η Γαλλική εταιρεία, ώστε το πρωθυπουργικό ζεύγος να παίρνει τόσο σοβαρά ρίσκα και να εκτίθεται ακόμη και σήμερα, προκειμένου να τη διατηρήσει; Μάλλον θα χρειαστεί να το απαντήσουν οι γαλλικές Αρχές.

ΥΓ Μια και ο Μητσοτάκης ανέφερε τα περί ελέγχου που θα γίνουν στο Documento , σκεπτόμαστε όταν θα στείλει τις υπηρεσίες του, να δείξουμε ιδιωτικό συμφωνητικό πως η εταιρεία έχει μεταβιβαστεί σε κάποιον Κινέζο, ονόματι Μη Τσο Τα Κι. Είμαστε εντάξει νομικά;