Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι για το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» — Κύρτσος για κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ από την κυβέρνηση: “Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές άνθρακα για παραγωγή ενέργειας είναι…

«Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον υπουργό Ανάπτυξης, έπειτα από την αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την απευθείας ανάθεση έρευνας σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που τον έδειχνε να φιγουράρει πάντα στην πρώτη τριάδα των δημοφιλέστερων στελεχών της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «Δεν ξέρουμε όμως αν θα γελάει ο κ. Γεωργιάδης και όταν αρχίσουν οι διαδικασίες τις εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλα αυτά τα ζητήματα. Μάλλον κρύος ιδρώτας θα τον πιάσει».

Αναλυτικά

Ο κ. Γεωργιάδης, που τις προηγούμενες ημέρες εκτόξευε καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σήμερα πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, έδωσε χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων από το Υπουργείο Ανάπτυξης με απευθείας ανάθεση στη δημοσκοπική εταιρία Ιnterview στην οποία εμφανίζεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης την ώρα που σε όλες τις αντίστοιχες έρευνες βρίσκεται στον πάτο. Εταιρεία που συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με το γνωστό ακροδεξιό κανάλι Βεργίνα TV και τον κουμπάρο του κ. Γεωργιάδη , Σ. Καλόγηρο.

Ο κύριος Γεωργιάδης μάλιστα προσπάθησε να υποβαθμίσει το δημοσίευμα λέγοντας ότι τον έπιασε γέλιο. Δεν ξέρουμε όμως αν θα γελάει ο κ. Γεωργιάδης και όταν αρχίσουν οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλα αυτά τα ζητήματα. Μάλλον κρύος ιδρώτας θα τον πιάσει.

Μετά το σημερινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε για το ζήτημα προσπαθώντας να το υποβαθμίσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά «με έπιασε γέλωτας. Ισχυρίζεται η ΕΦΣΥΝ ότι πληρώσαμε, εγώ δηλαδή, το υπουργείο μου, το ΕΣΠΑ εν πάσει περιπτώσει, την εταιρεία Interview του κυρίου Βασιλειάδη, με σκοπό να με ανεβάσει εμένα προσωπικά στους πίνακες της δημοφιλίας. Πριν την απευθείας ανάθεση με είχαν πρώτο σε αυτή την εταιρεία και μετά την απευθείας ανάθεση με είχαν τρίτο ή τέταρτο. Ναι, ήταν απευθείας ανάθεση. Ζητούσε το ΕΣΠΑ μία γρήγορη έρευνα για την πανδημία και ασφαλώς μέσα στα όρια που ορίζει ο νόμος των 20.000 ευρώ, δόθηκε στην εταιρεία Interview. Θα μπορούσε να δοθεί σε μια οποιαδήποτε άλλη εταιρεία».

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αποκαλύπτει απευθείας ανάθεση από τον υπουργό Ανάπτυξης στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ιδιοκτήτης και βασικός αναλυτής τής εν λόγω εταιρείας είναι ο Δημήτρης Βασιλειάδης, ο οποίος συνεργάζεται στενά με το κανάλι «Βεργίνα TV» και τον δημοσιογράφο Σ. Καλόγηρο, άνθρωπο που ανήκει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και κουμπάρο του κ. Γεωργιάδη.

Νέο tweet “φωτιά” από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, που βγάζει κυριολεκτικά στα μανταλάκια την πολιτική “αποδυνάμωσης” αρχικά και “ξεπουλήματος” στη συνέχεια, της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος, εκτός από ευρωβουλευτής, αναφέρεται στη “σπουδή” της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον τις λιγνιτοπαραγωγικές μονάδες ενέργειας της ΔΕΗ και να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, ενώ την ίδια ώρα επιφέρει πλήγμα στην παραγωγή ενέργειας από τη ΔΕΗ.

“Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές άνθρακα για παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ είναι η Γερμανία(32% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης και 1,2% της παγκόσμιας)
και η Πολωνία(30%-1,1%)
Θα φύγουν από τον άνθρακα το 2039 και το 2048 αντίστοιχα.
Εμείς γιατί βιαστήκαμε;”
, αναρωτιέται με νόημα στην ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Η απάντηση βέβαια θα μπορούσε να είναι, γιατί αποδυναμωμένη μπορεί να (ξε)πουληθεί ευκολότερα και με χαμηλότερο κόστος η ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα γιατί έτσι ακριβαίνει περισσότερο η διαθέσιμη για τους καταναλωτές ενέργεια….