Πρώτη συζήτηση του Άρη με Μποχωρίδη και Φλιώνη * To ΒΑΤ υποχρεώνει στον ΠΑΟΚ να καταβάλλει 93.037 ευρώ στον Χάτσερ * Δικαίωσε Εμπάκουε, Άτιτς το ΒΑΤ, πρέπει να πληρώσει η ΑΕΚ

Πρώτη συζήτηση του Άρη με Μποχωρίδη και Φλιώνη

Συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου του Άρη είχαν χθες οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Φλιώνης στους οποίους εκφράστηκε η επιθυμία ανανέωσης της συνεργασίας, αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η καταβολή των οφειλόμενων για να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Επίσημη πρόταση δεν θα μπορούσε να κατατεθεί από την πλευρά της ομάδας καθώς ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί πολύ ουσιαστικά πράγματα, όπως για παράδειγμα το κατά πόσο θα διατηρηθεί η τωρινή διοίκηση μετά τη λήξη της θητείας της (στις 5/7/2020), αν θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τον Δημήτρη Γουλιέλμο) και φυσικά ο οικονομικός προϋπολογισμός για την ερχόμενη σεζόν. Στις εκκρεμότητες που υπάρχουν συμπεριλαμβάνονται και οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ απέναντι στους δύο αθλητές οι οποίες αφορούν και την αγωνιστική περίοδο 2018-19, πέραν ασφαλώς των φετινών χρημάτων.

Ως εκ τούτου, ουσιαστική συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει από τη στιγμή που η ΚΑΕ δεν είναι σε θέση να βάλει συγκεκριμένο πλαίσιο αποπληρωμής της οφειλής προς τους παίκτες. Η κουβέντα είχε περισσότερο φιλολογικό χαρακτήρα όπου στο μεν αγωνιστικό τομέα, ο Σάββας Καμπερίδης και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στους δύο αθλητές το πλάνο τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και εξέφρασαν παράλληλα την επιθυμία διατήρησης των δύο παικτών στην ομάδα. Οι δε διοικούντες αναφέρθηκαν κυρίως στο οικονομικό πλάνο της επόμενης χρονιάς, αναλύοντας τις σκέψεις τους για το πώς θα προσπαθήσουν να βάλουν την εταιρία σε ασφαλή μονοπάτια, χωρίς στην παρούσα φάση να έχουν στα χέρια τους ξεκάθαρα δεδομένα ούτως ώστε να καταθέσουν οικονομικές προτάσεις ή να εγγυηθούν για το σύνολο της οφειλής.

 

To ΒΑΤ υποχρεώνει στον ΠΑΟΚ να καταβάλλει 93.037 ευρώ στον Χάτσερ

To ΒΑΤ υποχρεώνει στον ΠΑΟΚ να καταβάλλει 93.037 ευρώ στον Χάτσερ

Με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών κινδυνεύει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ καθώς το BAT της FIBA δικαίωσε τον Ουίλιαμ Χάτσερ και υποχρεώνει τον Δικέφαλο να καταβάλλει 93.037 ευρώ.

Η τελευταία χρονιά του Ουίλιαμ Χάτσερ στον Δικέφαλο ήταν η σεζόν 2018-19 και ο Αμερικανός δεν εισέπραξε το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του. Ο παίκτης κατήγγειλε τη σύμβαση στο αρμόδιο όργανο (BAT) της FIBA και με σημερινή ανακοίνωσή του σημείωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταβάλλει στον αθλητή το ποσό των 82.087 ευρώ αλλά και τους φόρους, ενώ το υπόλοιπο μέρος του ποσού ανταποκρίνεται στα δικαστικά έξοδα αλλά και σε χρήματα που έδωσε η πλευρά του παίκτη για να κινήσει τη νομική διαδικασία.

Αυτή είναι η απόφαση του BAT:

Δικαίωσε Εμπάκουε, Άτιτς το ΒΑΤ, πρέπει να πληρώσει η ΑΕΚ

Εμπάκουε

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει η ΑΕΚ μετά από  απόφαση του BAT. Όπως έγινε γνωστό, το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA δικαίωσε τους Τρέβορ Εμπάκουε και Έντιν Άτιτς, οι οποίοι είχαν προσφύγει σε αυτό διεκδικώντας χρήματα από την “Ένωση”.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει η απόφαση, η ΑΕΚ καλείται να πληρώσει 22.500 δολάρια στον Αμερικανό σέντερ, αλλά και 782 δολάρια στον ατζέντη του. Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώσει 5 χιλιάδες δολάρια για τα νομικά έξοδα.

Επίσης η ΑΕΚ θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω από 40 χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία Agency BeoBasket, ενώ θα πληρώσει και τα νομικά έξοδα της υπόθεσης του Έντιν Άτιτς που φτάνουν στα 10.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*