Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Το τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία προκειμένου ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α. Κανελλόπουλος ν’ αναλάβει την ηγεσία των «Ελλήνων».

Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών επανήλθε στη δημόσια συζήτηση τι θα γίνει με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Εφόσον επιτρέψει ο Αρειος Πάγος τη συμμετοχή του πολιτικού σχηματισμού «Ελληνες – Εθνικό κόμμα» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτού θα ηγηθεί ο καλαβρυτινός -πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αντί δηλαδή του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη!

Υπενθυμίζεται ότι έχει ψηφιστεί ο νόμος 5019/2023, που απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Επομένως, κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, την οποία επικαλείται το bankingnews.gr φαίνεται πως επικαλής του σχηματισμού «Έλληνες» αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αντί του Ηλία Κασιδιάρη σε μια κίνηση του καταδικασμένου νεοναζί να εισχωρήσει ξανά στην πολιτική σκηνή διά της πλαγίας οδού.

Παρ’ όλα αυτά, όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες». Άλλωστε, το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.