Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική για λίστα Πέτσα: Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή — Β. Αποστόλου: Με τα ΚΕΠ του κ. Μπένου δεν ξεγελιέται η βόρεια Εύβοια

ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί σήμερα Παρασκευή 12/11

Στις 10.30 το πρωί θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 παρ.5 εδ. β΄του Κανονισμού της Βουλής, επί της πρότασης που κατέθεσαν o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση για δεύτερη Εξεταστική, όπως αρχικά είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα κάνει. Την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να ψηφίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, να υπερψηφίσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 

Β. Αποστόλου: Με τα ΚΕΠ του κ. Μπένου δεν ξεγελιέται η βόρεια Εύβοια

«Ο πρωθυπουργός που εδώ και 3,5 μήνες δεν βρήκε το χρόνο να επισκεφτεί τη βόρεια Εύβοια που υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, μας χόρτασε με λόγια για μια ακόμη φορά», τονίζει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρουσίαση της 3ης φάσης «ανασυγκρότησης και αναγέννησης» της βόρειας Εύβοιας, από τον επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής Σταύρο Μπένο.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Ο Πρωθυπουργός που εδώ και 3,5 μήνες δεν βρήκε το χρόνο να επισκεφτεί τη βόρεια Εύβοια που υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, μας χόρτασε με λόγια για μια ακόμη φορά.

Για μια ακόμη φορά συζητήθηκε η εκπόνηση των μελετών ανασυγκρότησης από την οποία απουσίαζαν και πάλι αναφορές σε συγκεκριμένα έργα.

Αντί αυτών ακούσαμε για δράσεις φωτοδότες (!!!) και για νέα ΚΕΠ.

Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός με το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, που δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση της επιβίωσης στον τόπο τους.

Ξεκινώ από τους μικροεπαγγελματίες. ‘Όλες οι μικρές επιχειρήσεις που καταστράφηκαν, γιατί τέτοιες κυριαρχούσαν στην περιοχή, δημιουργήθηκαν με τους κόπους και τις στερήσεις μιας ζωής. Δεν έχουν δει κανένα φως μέχρι σήμερα.

Στη κτηνοτροφία. Χάθηκαν χιλιάδες αιγοπρόβατα και δεν έχει πληρωθεί κανένας μέχρι σήμερα τις αποζημιώσεις.

Στη μελισσοκομία. Χάθηκαν εκατοντάδες μελισσοσμήνη. Δεν έχει πληρωθεί κανένας.

Στην ελαιοκαλλιέργεια. Καταστράφηκαν περισσότερα από 250.000 ελαιόδεντρα. Δεν τους έχει δοθεί καμία ενίσχυση ως τώρα

Ρητινοκαλλιεργητές. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από την απώλεια της φετινής παραγωγής και μόλις χτες τους καταβλήθηκε η ετήσια ενίσχυσή τους για την περασμένη καλλιεργητική περίοδο.

Με τα ΚΕΠ δεν ξεγελιούνται οι βορειοευβοιώτες».