Πρόταση Μητσοτάκη σε ΕΕ: Να ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για 6+1 μήνες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι 6+1 μήνες αντί του 6+3 που προτείνει η Κόμισιον.

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να εφησυχάζει με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, μάλιστα, πιο αυστηρές αναφορές για την μετάλλαξη στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου, τονίζοντας πως η ενισχυτική δόση είναι αναγκαία, μετά τα νέα ανησυχητικά στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με την ισχύ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να ισχύει 6+ 1 μήνες, αντί του 6+3 που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ειδικότερα προσερχόμενος στη Σύνοδο εξέφρασε την έντονη ανησυχία για αυξήσεις τιμές αερίου. “Θα ζητήσουμε από Κομισιόν να εξετάσει όλες τις επιλογές για παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο” δήλωσε και πρόσθεσε:

“Η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να προνοεί για αυξήσεις σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.”