Πρόκληση: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»! Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό! — Της ΝΔ τώρα της φταίει και η ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) για τα Τέμπη!

Πρόκληση: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»! Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό με τη συνομιλία αστυνομικού!

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έχει καταγράψει μια συνομιλία ενός άνδρα των ΜΑΤ με τον οδηγό του γερανοφόρου οχήματος της ΕΛΑΣ που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για τους επικίνδυνους ελιγμούς στην οδό Ακαδημίας.

Το βίντεο φαίνεται να έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο ακολουθώντας μια διμοιρία των ΜΑΤ που κατεβαίνει την οδό Ακαδημίας στη συμβολή με την Ασκληπιού.

Στον ασύρματο ακούγεται να μιλά ο αξιωματικός και να ρωτά για το συμβάν με τον γερανό.

Εικάζεται ότι από την άλλη μεριά του ασύρματου είναι ο οδηγός του γερανού.

«Τι του κάνανε, για πες μου λίγο. Σπασμένα τζάμια;» ακούγεται να ρωτά ο αστυνομικός των ΜΑΤ για το γερανοφόρο όχημα και συνεχίζει: «Καλά έκανες. Κατ’ αρχήν μην κλαις. Δεύτερον και αν πάτησες κάποιον καλά έκανες!».

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει γερανό της αστυνομίας να κατευθύνεται πάνω σε διαδηλωτές.

Όπως φαίνεται, το όχημα ακολουθεί ανεξέλεγκτη πορεία και προσκρούει με δύναμη πάνω σε κάδο απορριμμάτων, ενώ ακριβώς δίπλα στέκονται διαδηλωτές.

Πηγή: in.gr

 

Της ΝΔ τώρα της φταίει και η ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) για τα Τέμπη! Την κατηγορεί μετά το πόρισμα – “φωτιά” για τους σταθμάρχες, ως “όργανο” του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε πλήρη απώλεια επαφής … με την αλήθεια αλλά και την πραγματικότητα η κυβέρνηση! Ο διασυρμός του Γιώργου Γεραπετρίτη (και των προχθεσινών ανακοινώσεων στη Βουλή περί κενών που καλύφθηκαν επιτυχώς) από την ΡΑΣ που ‘εβγαλε άχρηστους τους 78 που προσεληφθησαν με μπλοκάκια … δεν αντέχεται …

Την απέχθειά της στις ανεξάρτητες αρχές επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά η Νέα Δημοκρατία καθώς εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων επειδή η τελευταία «τόλμησε» να δημοσιεύσει το πόρισμα βόμβα με το οποίο ξηλώνει ως ακατάλληλους όλους τους σταθμάρχες που προσέλαβε με μπλοκάκι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ΝΔ φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι η ΡΑΣ δεν είναι ανεξάρτητη αλλά ότι δήθεν ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εγκαλεί την αρχή ότι καθυστέρησε να βγάλει το πόρισμά της. Την ίδια στιγμή κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για μικροκομματικά παιχνίδια, ενώ η ΝΔ χωρίς ντροπή λέει ότι «κάποιοι επιμένουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές ενός “βαθέως κράτους” που πρέπει να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν».

Την ίδια στιγμή δεν αναφέρει το παραμικρό για το γεγονός ότι η εκπαίδευση των σταθμαρχών κρίθηκε ελλιπής και ως εκ τούτου ανεπαρκής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κα Τσαπανίδου αξιοποιούν μικροκομματικά ένα πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων το οποίο ήρθε εκ των υστέρων να θέσει ζητήματα ασφαλείας που εμπίπτουν στον εποπτικό της ρόλο, ενώ αν είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα, είχε αρμοδιότητα και υποχρέωση να δράσει εγκαίρως. Πρόκειται για την Αρχή, που αντί να λειτουργεί ανεξάρτητα, τη χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εντελώς κομματικά. Με πρόταση Σπίρτζη, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Βουλής, τοποθέτησαν στη θέση της Προέδρου, πρόσωπο που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον σιδηρόδρομο.

Άσχετο με τον σιδηρόδρομο ήταν και το πρόσωπο που τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου, προφανώς με βάση την ενδοκυβερνητική ποσόστωση, αφού προερχόταν από τους ΑΝΕΛ. Είναι η Αρχή, η οποία από τη μια διαμαρτυρόταν για υποστελέχωση και από την άλλη έδινε έγκριση στην απόσπαση δύο υπαλλήλων, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο του κ. Ραγκούση αντίστοιχα. Και με όλα αυτά έχει το θράσος η κα Τσαπανίδου να μιλάει για ρουσφέτια. Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες και απόδοση ευθυνών. Κάποιοι επιμένουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές ενός “βαθέως κράτους” που πρέπει να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν. Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παρατηρήσεις των ειδικών, με ενδελεχείς ελέγχους σε όλους τους τομείς και με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Είναι ώρα να λυθούν προβλήματα του παρελθόντος κι όχι ώρα κομματικών καυγάδων»