Πρόεδρος των γιατρών του ΑΧΕΠΑ: “Βαφτίσια” έκανε ο Κικίλιας τη Δευτέρα, “Βάφτισε” ΜΕΘ covid 42 κλίνες που…

Πρόεδρος των γιατρών του ΑΧΕΠΑ: “Βαφτίσια” έκανε ο Κικίλιας τη Δευτέρα -“Βάφτισε” ΜΕΘ covid 42 κλίνες που προορίζονταν για ασθενείς με άλλα νοσήματα μετά την αναστολή των χειρουργείων (ηχητ.)

«Δεν έχουμε ούτε σύμβουλο πνευμονολόγο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1, προσθέτοντας πως τα περιστατικά του κορωνοϊού -όπου τα πνευμονολογικά συμπτώματα είναι έντονα- αντιμετωπίζονται από παθολόγους -λοιμωξιολόγους.

Επίσης γνωστοποίησε πως μέχρι χτες το βράδυ νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ περίπου 100 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλούς θαλάμους και 21 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, αγγίζοντας ουσιαστικά την «οροφή» των 25 κλινών. Και εξέφρασε την ανησυχία του διότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση ασθενών που σήμερα είναι σε απλούς θαλάμους τότε θα γεμίσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ και θα γίνει αναγκαστικά διασωλήνωση σε κοινό θάλαμο όπου ο ασθενής θα είναι υπό επιτήρηση μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θερεαπείας. Σύμφωνα με τον κ. Σιούλη οι υεγιονομικοί εργάζονται σε «συνθήκες πολέμου» και -όπως όλα δείχνουν- «θα αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις τις επόμενες μέρες».

Ο κ. Σιούλης αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, κυρίως, δε γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ενώ άφησε αιχμές για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες κλίνες ΜΕΘ για τη Θεσσαλονίκη.

Είπε συγκεκριμένα ότι ο Βασίλης Κικίλιας έκανε “βαφτίσια” τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, αφού “βάφτισε” νέες κλίνες ΜΕΘ 42 κρεβάτια εντατικής που προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό ασθενώνμε άλλα νοσήματα και παθήσεις, ύστερ από την εντολή για αναστολή 80% των μη έκτακτων χειρουργείων.