Πρωτοτυπία για «σεμινάριο στο δυτικό κόσμο: Η Νέα Δημοκρατία πλήρως εξαρτημένη από τις τράπεζες! – Απίστευτο ρεζιλίκι! Στήσανε συνέντευξη Τύπου για τον κλεμμένο Πικάσο και τους έπεσε ο πίνακας 

«Ζάλη» προκαλεί το χρέος της Νέας Δημοκρατίας, που σύμφωνα με τις παραδοχές του Μητσοτάκη στη Βουλή φτάνει τα 342,95 εκατ. ευρώ, ενώ την τελευταία πενταετία σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά 158 εκατ. ευρώ, με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 11-13%, επειδή η ΝΔ αδυνατούσε να καταβάλει έστω και τους ετήσιους τόκους της.

Το γεγονός αυτό ωστόσο εντάσσει το χρέος της ΝΔ στην κατηγορία του χρέους-χιονοστιβάδας, που είναι καταδικασμένο να αυξάνεται εις το διηνεκές, συνθήκη που με τη σειρά της καθιστά τη ΝΔ πτωχευμένη.

Αν η Τράπεζα Πειραιώς, με δυο λόγια, που έχει το σύνολο του δανεισμού της ΝΔ ήθελε θα μπορούσε να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία χτες σε πτώχευση. Όμως από οικονομικής σκοπιάς δεν έχει συμφέρον να το κάνει επειδή η ΝΔ ως πολιτικό κόμμα δεν έχει τα περιουσιακά στοιχεία ενός νοικοκυριού ή μιας επιχείρησης για να τα βγάλει στο σφυρί ούτε κάποια οικονομική δραστηριότητα για να την πουλήσει σε ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Η ΝΔ ως πολιτικό κόμμα έχει την κρατική επιχορήγηση και τη δυνατότητα πρόσβασης στην εξουσία. Για τον λόγο αυτό στη χώρα που οι τράπεζες δεν κάνουν ρυθμίσεις η Τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει μια πρωτοφανή ευνοϊκή ρύθμιση στη ΝΔ –του τύπου δίνε ό,τι θέλεις και μπορείς– επωφελούμενη η ίδια από κάποιες ετήσιες χρηματορροές που προέρχονται από το μέρος της κρατικής επιχορήγησης που παίρνει από τη ΝΔ για την εξυπηρέτηση του χρέους της και κερδίζοντας παράλληλα μια ενισχυμένη δυνατότητα πρόσβασης στην εξουσία.

Η όλη συνθήκη καθιστά όμως τη ΝΔ «χρέους υποτελή» στις τράπεζες, γεγονός που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε δυτική δημοκρατία και γεννά ερωτήματα ως προς τον βαθμό ανεξαρτησίας που μπορεί να έχει η κυβέρνησή της απέναντι στο τραπεζικό σύστημα. Διότι πώς να μην πιστέψει κανείς ότι προϊόν αυτής της υποτέλειας υπήρξε η κυβερνητική επιλογή όλη η λογική του Πτωχευτικού Κώδικα «να κοπεί και να ραφτεί» πάνω στις επιταγές των τραπεζών και ο κεντρικός ρόλος στην επεξεργασία του να έχει δοθεί στη Χαρούλα Απαλαγάκη, έγκριτη νομικό αλλά και γενική γραμματέα της Ένωσής Ελληνικών Τραπεζών;

Θα «κουρέψει» η ΝΔ το χρέος της όπως έχει προτείνει ο Άδωνης;

Δύο φορές μες στα τελευταία πέντε χρόνια ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει υποστηρίξει πως «η μόνη λύση για το δυσθεώρητο χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να κουρευτεί». Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να λύσει η ΝΔ το πρόβλημα του χρέους της επιδιώκοντας το «κούρεμά» του με βάση τον νέο Πτωχευτικό;

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο νέος Πτωχευτικός της δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να το κάνει, καθώς περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους ένταξης στον δικό του εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για τα νομικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία όπως είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση αυτούς τους όρους, η ΝΔ μπορεί να «κουρέψει» τη βασική οφειλή της έως 80% και να απαλλαγεί πλήρως από τους τόκους υπερημερίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλώσει πτώχευση.

Με δεδομένο όμως ότι μια πτώχευση συνοδεύεται από μεγάλη ηθική και πολιτική απαξία, μοιάζει απίθανο να θελήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει πάνω του μια τέτοια ριζική λύση που θα συνδέσει την πτώχευση της ΝΔ με το όνομά του.

Αν το έκανε, η Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούσε, χωρίς να δώσει λόγο σε κανένα, να «κουρέψει» το χρέος της ΝΔ σε ποσοστό άνω του 95%, ώστε το σημερινό κυβερνών κόμμα να απομείνει με ένα πολύ χαμηλό χρέος, π.χ. της τάξης των 15-20 εκατ. ευρώ, αντί του σημερινού μη εξυπηρετήσιμου χρέους των 342,9 εκατ. ευρώ ή των 375 εκατ. ευρώ που θα φτάσει το 2022.

Είναι λοιπόν μάλλον απίθανο να το κάνει αλλά όσο δεν το κάνει, θα παραμένει «χρέους υποτελής» στις τράπεζες!

 

Απίστευτο ρεζιλίκι! Στήσανε συνέντευξη Τύπου για τον κλεμμένο Πικάσο και τους έπεσε ο πίνακας 

Ντόρα Μάαρ: Τα 5 πράγματα που δεν ξέρετε για τη μούσα του Πικάσο στον  κλεμμένο πίνακα

Ούτε ο Κλουζώ τέτοια επιτυχία σε συνέντευξη Τύπου για την εξιχνίαση της “κλοπής του αιώνα”…

Συνέντευξη Τύπου οργανώθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για να ενημερώσουν το κοινό για την επιστροφή του κλεμμένου πίνακα του Πάμπλο Πικάσο και του Μοντριάν, 9 χρόνια μετά την κλοπή τους από την Εθνική Πινακοθήκη.

Μόνο που για να παρουσιάσουν τους πίνακες, κάποιοι “φωστήρες” αφού τους μεταχειρίστηκαν χωρίς να φορούν καν γάντια, όπως συνήθως γίνεται με έργα τέχνης, τους τοποθέτησαν απλά πάνω σε ένα πάγκο, με αποτέλεσμα ο Πικάσο να γλιστρήσει και να πέσει κάτω!

Ο αστυνομικός που κλήθηκε να τον τοποθετήσει στη θέση του τον έπιασε απλά και τον ξαναακούμπησε στην ίδια θέση…

Στο 1.27′ του βίντεο: