Προχωρά ο διαγωνισμός για τη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Πάτρα — “Κλείδωσαν” οι απαγορεύσεις που αγγίζουν και τους εμβολιασμένους. Πότε ανακοινώνονται

Σιδηροδρομικές γραμμές στις μεσοδυτικές — Φωτογραφία Αρχείου © refocusphoto #12783427

Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το διαγωνισμό διαδικασίες για την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου.

Ολοκληρώθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο βήμα του διαγωνισμού για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Πάτρα στο τμήμα Ροδοδάφνη  Ρίο, με την αποσφράγιση των προσφορών που κατέθεσαν τέσσερα σχήματα.

Συγκεκριμένα και με σειρά μειοδοσίας στο διαγωνισμό συμμετείχαν:
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (8,29%)
«ΕΝΩΣΗ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΣΙΔΗΡΟΔΟΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Τ.Ε., ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ -ΡΙΟ» (7,15%)
ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (6,50%)
ΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ( 6,50%)

Πλέον, θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το διαγωνισμό διαδικασίες για την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 175 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και αφορά την κατασκευή σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων (κτήρια, αποβάθρες, στέγαστρα και περιβάλλον χώρος), επιδομής, ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης, ETCS, τηλεπικοινωνιών και Η/Μ εγκαταστάσεων σήραγγας Παναγοπούλας για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Πάτρα, στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο.

Το συγκεκριμένο έργο που συγκαταλέγεται στα επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού 515, 3 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποτελεί τμήμα των έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Κόρινθος – Πάτρα.

Έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση των ελληνικών μεταφορών και της ανταγωνιστικότητας του σιδηροδρόμου.

 

“Κλείδωσαν” οι απαγορεύσεις που αγγίζουν και τους εμβολιασμένους – Πότε ανακοινώνονται

Ολοι με μάσκα στην Αθήνα - Πρωτόγνωρες εικόνες από την πρώτη μέρα των νέων μέτρων | HuffPost Greece

Στο βαθύ κόκκινο βρίσκεται επιδημιολογικά η μισή χώρα προκαλώντας εύλογες ανησυχίες για τις αντοχές του ΕΣΥ. Οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία, ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία είναι δραματικές. Αυτές τις ημέρες γράφονται στους Ιατρικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα οι ιδιώτες γιατροί,που οικειοθελώς θα συνδράμουν στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων.

Βάσει αυτής της καταγραφής θα φανούν τα κενά ανά περιφέρεια και ειδικότητα, ώστε από Δευτέρα να επιδοθούν φύλλα επιστράτευσης όπως έγινε και πέρυσι τον χειμώνα.

Αυτή την εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης θα μειωθούν οι πυκνότητες πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ μετά και τα παράπονα των επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο για αθέμιτο ανταγωνισμό μιας και στα σούπερ μάρκετ που πωλούν από ρούχα ως μικροέπιπλα και μικροσυσκευές, οι ανεμβολίαστοι έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση.

Κάτι που δεν ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα.

  • Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όσο δηλαδή χρονικά θα πλησιάζουμε στη λήξη ισχύος της ΚΥΑ που επέβαλε τους τελευταίους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, θα αποφασιστεί βάσει της κατάστασης αν η κυβέρνηση θα πατήσει το επόμενο κουμπί κλιμάκωσης των απαγορεύσεων. Τα σενάρια θέλουν να απαγορευτεί εντελώς η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε εστίαση, εμπορικά και ψυχαγωγία. Κάτι που ίσως συνοδεύσει η επιβολή ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας γύρω στα μεσάνυχτα ή 1 τη νύχτα.

Το τελευταίο θα ακουμπήσει ελευθερίες εμβολιασμένων αλλά σε ένα λογικό πλαίσιο, όπως επιχειρηματολογούν κυβερνητικοί παράγοντες.

Η χρήση της μάσκας παντού δεν καταργήθηκε ποτέ, προσέθεταν οι ίδιες πηγές εξηγώντας ότι υπήρχε μια σύσταση το καλοκαίρι να μην φοριέται σε υπαίθριους χώρους όταν κάποιος δεν είναι σε συνθήκες συνωστισμού. Μια ισχυρότερη σύσταση χρήσης μάσκας χωρίς εξαιρέσεις πιθανώς να επαναληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη του πανδημικού κύματος είναι ζοφερή. Η χθεσινή καταγραφή 70 νεκρών και οι μαύρες προβλέψεις για 120 νεκρούς συμπολίτες μας σε καθημερινή βάση τις επόμενες εβδομάδες προοιωνίζουν δύσκολες αποφάσεις.

Της Στεφανίας Μουρελάτου