Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις εγγραφές, όχι όμως για Αττική και Νότιο Αιγαίο

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις εγγραφές, όχι όμως για Αττική και Νότιο Αιγαίο

Όλη η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρετε

Ανοίγει τη Δευτέρα 1η Αυγούστου η πλατφόρμα εγγραφής για τον προσωπικό γιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 01/09/2022.

Καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές των γιατρών στον προσωπικό γιατρό είναι η 5η Αυγούστου 2022, ενώ για Αττική και Ν. Αιγαίο παρατείνονται έως τις 31/08/2022.

Ο πολίτης εγγράφεται, εφόσον το επιθυμεί, με τους εξής τρόπους:

  1. μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  2. αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο

Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης, ενημέρωσης του ιατρικού φακέλου, επίσκεψης για εξέταση, συνταγογράφησης των αναγκαίων φαρμάκων, παραπομπής για εξετάσεις για ειδικούς γιατρούς ή για νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*