Προς παραμονή στην EuroLeague ο Παναθηναϊκός * Ολυμπιακός: «Ενημέρωσε τη Νις ότι ο Τσιμίκας κοστίζει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ» * «Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτς-Ομπράντοβιτς, εν αναμονή εξελίξεων στη Φενέρ» * “Τεράστια μεταγραφή Σλούκα. Γκιλ αντί Μιλουτίνοφ. Ό,τι να ’ναι με Μπλατ. Επιστροφή στην Α1”

Ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει τις θέσεις του που εξηγούν το αίτημα αποχώρησης από την EuroLeague, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των ομάδων – μετόχων. Πιθανότερο σενάριο η παραμονή στη διοργάνωση. Οι ημερομηνίες – κλειδιά.

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός εξέφρασε με επίσημο τρόπο την πρόθεση αποχώρησης από την EuroLeague, δύο ήταν οι δρόμοι που θα μπορούσε αυτό να συμβεί . Είτε καταβάλλοντας την σχετική ρήτρα είτε μέσω συναίνεσης των υπολοίπων δέκα ομάδων – μετόχων της διοργάνωσης. Επί της ουσίας, ο Ζόρντι Μπερτομέου δεν μπορεί να αποφασίσει από μόνος του για το πώς θα πορεύονται οι σύλλογοι, παρά μόνο να κάνει τις εισηγήσεις του και εν συνεχεία οι ομάδες – μέτοχοι να παίρνουν τις αποφάσεις.

Το αυτό ισχύει στην περίπτωση του τριφυλλιού. Η τακτική που ακολούθησαν με επίσημο τρόπο είχε να κάνει με διάλογο με τους υπόλοιπους μετόχους, ώστε να συναινέσουν στο αίτημα αποχώρησής τους. Κατά πλειοψηφία βεβαίως, δεδομένου ότι η… ισοπαλία σε μία ενδεχόμενη ψηφοφορία (με πέντε ομάδες από κάθε πλευρά) να μην δίνει τη λύση.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΙΣ

Η κοινή δήλωση – τοποθέτηση των δέκα ομάδων – μετόχων όμως, όπως αυτή επικοινωνήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου δείχνει την ξεκάθαρη κατεύθυνση που υπάρχει από την πλευρά τους. Ότι δηλαδή δεν συζητούν σε καμία περίπτωση πώς θα είναι η… ζωή την επόμενη σεζόν δίχως τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Κάτι που συνεπάγεται πως πολύ δύσκολα οι πράσινοι θα καταφέρουν να πείσουν τις υπόλοιπες ομάδες – μετόχους να συναινέσουν σε ένα “διαζύγιο”. Όπερ και σημαίνει πως ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει πλέον είναι αυτός της νομικής οδού.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Από την στιγμή που προέκυψε η επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός περί αποχώρησης από την EuroLeague, δεν έχει υπάρξει συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, οπότε κι είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των ομάδων – μετόχων της διοργάνωσης.

Εκεί, θα είναι η πρώτη φορά που το τριφύλλι θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τις θέσεις του και τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να αποχωρήσει. Με στοιχεία, αριθμούς και πρόθεση να… ανατρέψει την τάση που υπάρχει και να αποχωρήσει από τη διοργάνωση. Στην πράξη, αυτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, αφού το κοινό μέτωπο των δέκα ομάδων – μετόχων είναι συμπαγές και δεν φαίνεται ικανό να “ραγίσει” σε καμία των περιπτώσεων.

Γι αυτό κιόλας, η παραμονή στην EuroLeague μοιάζει να είναι το πλέον πιθανό σενάριο εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απαιτείται αγώνας δρόμου για να προκύψουν ραγδαίες αλλαγές και να προχωρήσουν οι δύο πλευρές (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και EuroLeague) σε διαφορετικούς δρόμους.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ

Πέραν αυτών, υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο που είναι μείζονος σημασίας και το οποίο εκ των πραγμάτων δεν επιτρέπει στις ομάδες να μπουν στη διαδικασία ανατροπής των υπαρχόντων δεδομένων. Όλες καλούνται να διαχειριστούν τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και να επαναδιαπραγματευτούν ενδεχομένως χορηγικές συμφωνίες που είχαν υπογράψει, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Οπότε ουδεμία ομάδα θα ήθελε -εκτός όλων αυτών- να μπει στη διαδικασία να… βάλει στο κεφάλι της ακόμη ένα ενδεχόμενο οικονομικής φύσεως. Αυτό της επαναδιαπραγμάτευσης βασικών χορηγικών συμφωνιών, που αφορούν στο σύνολο της EuroLeague και μπορεί να πέσουν πάλι στο τραπέζι σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

ΣΤΙΣ 9/7 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Από εκεί και πέρα, αξίζει να επισημάνουμε πως μετά τη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, υπάρχει ακόμη το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι προγραμματισμένο -σύμφωνα με πληροφορίες- για την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Τότε που θα πρέπει να έχει μπει μια… τελεία σε όλα τα θέματα, προκειμένου να προκύψουν αποφάσεις για το καλεντάρι και όλα τα ζητήματα που αφορούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ολυμπιακός: «Ενημέρωσε τη Νις ότι ο Τσιμίκας κοστίζει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ»

Ολυμπιακός: «Ενημέρωσε τη Νις ότι ο Τσιμίκας κοστίζει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ»

Γαλλικό ρεπορτάζ μεταδίδει πως στη Νις πήραν την απάντηση από τον Ολυμπιακό πως ο Κώστας Τσιμίκας κοστίζει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ.

Το story με τον Κώστα Τσιμίκα και της Νις δεν είναι άγνωστο και έχει αναλυθεί.

Το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε νέο δημοσίευμα από την Γαλλία με ρεπορτάζ του le10sport για την υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι Γάλλοι το ενδιαφέρον της Νις είναι πραγματικό και υπαρκτό (επίσης γνωστό και αυτό), όμως προβληματίστηκε αρκετά και ίσως ακόμα και να… πάγωσε απ’ όσα της μεταφέρθηκαν από τον Ολυμπιακό. Ειδικότερα σημειώνεται πως οι Πειραιώτες ανέφεραν στη Νις πως ο παίκτης κοστίζει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ και έτσι στη Νις μπήκαν σε μία κατάσταση αναμονής μήπως και αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα. Πάντως η Νις φαίνεται πως θα ξαναπροσπαθήσει για τον διεθνή αριστερό μπακ.

 

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτς – Ομπράντοβιτς, εν αναμονή εξελίξεων στη Φενέρ»

ομπράντοβιτς

Η κρίσιμη συνάντηση του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ολοκληρώθηκε και όλοι βρίσκονται εν αναμονή των τελικών εξελίξεων.

Όπως μεταδίδουν στην Τουρκία, το προγραμματισμένο ραντεβού της πλευράς της Φενέρ με τον Σέρβο προπονητή ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα «θέλω» τους και ανέλυσαν τα δεδομένα, γύρω από την παραμονή ή την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς από το «τιμόνι» της τουρκικής ομάδας.

Πλέον, όλοι περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα… ντόμινο στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση εντός των επόμενων ωρών, προτού παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

 

“Τεράστια μεταγραφή Σλούκα – Γκιλ αντί Μιλουτίνοφ – Ό,τι να ’ναι με Μπλατ – Επιστροφή στην Α1”

"Τεράστια μεταγραφή Σλούκα - Γκιλ αντί Μιλουτίνοφ - Ό,τι να ’ναι με Μπλατ - Επιστροφή στην Α1"

Ολυμπιακός – Κώστας Σλούκας: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής τού Σλούκα στον Ολυμπιακό ο Κώστας Καλαφατάκης.

Ο γνωστός προπονητής σχολίασε το ενδιαφέρον των Ερυθρόλευκων για τον Γκιλ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία τού Γιώργου Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου.

Ο Σλούκας είναι παίκτης πρώτου επιπέδου, υψηλού επιπέδου, θεωρώ ότι μπορεί να είναι πρωταγωνιστής σε ομάδες τύπου Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού αν συμφωνήσουν. Έχω μόνο ένα ερωτηματικό, τι θα γίνει που υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, το πολύ δύο σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ίσως είναι επιλογή του Σλούκα να είναι μόνο στην Ευρωλίγκα. Μπορεί ο Ολυμπιακός, βέβαια, να είναι πιο φρέσκος έτσι, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι θα έχουν έναν χρόνο παραπάνω ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Θεωρώ ότι ο Σπανούλης μαζί με τον Σλούκα θα κάνουν ισχυρό δίδυμο, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχουν δύο Έλληνες τέτοια ποιότητας στην ομάδα. Τεράστια προσθήκη αν γίνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού“, σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο πεπειραμένος τεχνικός.

Το όνομα του Γκιλ έχει συνδεθεί, επίσης, με τον Ολυμπιακό – Ποια είναι η άποψή σας για την περίπτωσή του;

“Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναμπεί σε τροχιά Final 4 και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποκτήσει πρωτοκλασάτες λύσεις. Το σημαντικό είναι να πάρει παίκτες που να είναι πρωταγωνιστές, όπως είναι για παράδειγμα ο Γκιλ. Τώρα που έχει χάσει τον Μιλουτίνοφ η ομάδα, χρειάζεται ψηλό ανάλογης αξίας. Και στο 3 που βρίσκεται ο Παπανικολάου χρειάζεται λίγη βοήθεια”.

Θα μπορούσε να την δώσει ο Βεζένκοφ; Γιατί δεν είναι σίγουρη η παραμονή του στον Ολυμπιακό.

“Έχει θράσος, ποιότητα, εμπειρία, έπαιξε πολύ καλύτερα από ο,τι πίστευαν πολλοί. Έδωσε λύσεις, είναι μικρός, θεωρώ ότι έχει να δώσει πολλά. Είναι σημαντικό όμως ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον κορμό του, τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες και δεν πρέπει να τους χάσει. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το ΝΒΑ είναι δύσκολο να βρεθούν καλοί ψηλοί, τους παίρνουν στην Αμερική. Βέβαια, ο Ολυμπιακός μάς έχει συνηθίσει να δημιουργεί ψηλούς και ειδικότερα να τους αναδεικνύει ο Σπανούλης. Χάντερ, Ντάστον, Χάινς, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ, αξιοποιήθηκαν από τον τρόπο παιχνιδιού του Σπανούλη. Τα περισσότερα συστήματα όπως τελείωναν και όπως τα στόχευε ο Ολυμπιακός, ήταν ο Σπανούλης με τον ψηλό. Άρα χρειάζεται έναν ψηλό για να αξιοποιεί την έμπνευση των Σπανούλη και Σλούκα”.

Τέλος, πείτε μου δυο λόγια για τον Μπαρτζώκα και την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

“Θα φτιάξει μια ομάδα όπως την θέλει αυτός. Είναι πολύ καλός, σοβαρός, κύριος, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Ήταν δεδομένο ότι θα έφερνε ισορροπία, ηρεμία και καλύτερη εικόνα, κάτι που έγινε από την πρώτη στιγμή. Τώρα θα είναι ακόμα καλύτερα γιατί με τον Μπλατ ήταν άλλα αντ’ άλλων ο Ολυμπιακός. Είχε σκαμπανεβάσματα, δεν είχε τον χαρακτήρα που είχε υπήρχε με τον Μπαρτζώκα και τον Σφαιρόπουλο, δηλαδή την πιεστική άμυνα που έβγαζε ωραίο μπάσκετ. Το αύριο του Ολυμπιακού θα είναι σαφώς καλύτερο, γι’ αυτό επιμένω ότι δεν γίνεται να μην είναι στην Α1. Και ο πρώτος που θα πρέπει να θέλει τον Ολυμπιακό στην Α1 είναι ο Παναθηναϊκός“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*