“Προνόμια” των εμβολιασμένων η περίπτωση Μώραλη: Βρέθηκε θετικός αν και πλήρως εμβολιασμένος – Ξεσπά η Ελένη Δήμου με τη διγλωσσία της κυβέρνησης και στον πολιτισμό: «Ντροπή σας!»

Μώραλης: Το πρόβλημα παραμένει και δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι

“Γκρεμίζει” το κυβερνητικό αφήγημα για τα “προνόμια” των εμβολιασμένων η περίπτωση Μώραλη: Βρέθηκε θετικός αν και πλήρως εμβολιασμένος – “Λόγω του εμβολίου μοιάζει με μικρό κρύωμα”

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του, παρόλο που όπως επισημαίνει είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

“Ευτυχώς που ο ιός με “συνάντησε” εχθές διπλά εμβολιασμένο. Λόγω του εμβολιασμού, τον οποίο έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, μοιάζει σαν ένα μικρό κρύωμα με μοναδική συνέπεια κάποιες μέρες στην απομόνωση”, έγραψε στο Facebook.

Όσο, όμως, είναι απόδειξη ότι το εμβόλιο προστατεύει αφού νόσησε αλλά το περνάει όπως λέει ο ίδιος ελαφριά, “σαν κρύωμα”, άλλο τόσο αποτελεί “καμπανάκι” ότι τα περιβόητα “προνόμια” για τους εμβολιασμένους που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι απολύτως ασφαλή.

Αλλά ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν αφού μπορούν δυνητικά και να βρεθούν οι ίδιοι θετικοί και βέβαια να διασπείρουν τον ιό.

Κι αυτό γιατί όπως έχουν πει από την πρώτη στιγμή ειδικοί, το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε εμείς και οι γύρω μας αλλά δεν αποτελεί πανάκεια, αφού κάποιος που έχει εμβολιαστεί πλήρως μπορεί και πάλι να κολλήσει ή να νοσήσει από κορονοϊό. Αυτό που εξασφαλίζει σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά το εμβόλιο είναι η προστασία από τη βαριά νόσηση, την διασωλήνωση και φυσικά το θάνατο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου Πειραιά:

“Ευτυχώς που ο ιός με “συνάντησε” εχθές διπλά εμβολιασμένο.

Λόγω του εμβολιασμού, τον οποίο έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, μοιάζει σαν ένα μικρό κρύωμα με μοναδική συνέπεια κάποιες μέρες στην απομόνωση.

Αν δεν είχα εμβολιαστεί κατά πάσα πιθανότητα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

λλωστε ο σκοπός της δημοσιοποίησης της θετικότητας μου είναι ένας και μοναδικός.

Να πειστούν και οι λίγοι δύσπιστοι ότι το εμβόλιο είναι ο μοναδικός και σίγουρα ο ασφαλέστερος τρόπος να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας”.

 

«Είμαι από εκείνους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου αλλά τη ζωή μου δε την πήρα πίσω. Και φταίτε εσείς με τη διγλωσσία σας…»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η δημοφιλής τραγουδίστρια Ελένη Δήμου, με δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση, αναφέρεται στα φεστιβάλ που ακυρώνονται λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλει τα επιλεκτικά μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση (και!) στο χώρο του πολιτισμού, και εξηγεί πως ενώ έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, βλέπει να ακυρώνονται φεστιβάλ με τη δικαιολογία των κρουσμάτων, τη στιγμή που η Επίδαυρος και το Ηρώδειο «ασφυκτιούν» από κόσμο.

«Ακυρώνονται φεστιβάλ γιατί θα έχουν κόσμο …Στην Επίδαυρο που είχε 20 χιλιάδες ανθρώπους και μπράβο εκεί δεν έχουν θέμα … Ντροπή σας κύριοι και κυρίες ντροπή σας! Το ζήσαμε και πέρυσι αυτό. Στο Ηρώδειο δεν υπήρχε πανδημία ενώ στις άλλες εκδηλώσεις η πανδημία κάλπαζε…Είμαι από εκείνους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου αλλά την ζωή μου πίσω δεν την πήρα. Και φταίτε εσείς με την διγλωσσία σας…».

«Ντροπή σας κύριοι και κυρίες»
«Ακυρώνονται φεστιβάλ γιατί θα έχουν κόσμο. Η Περιφέρεια στο Κιάτο δεν κάνει την συναυλία στην γενέτειρα του Γιάννη Σπανού γιατί θα έχει κόσμο…Στην Επίδαυρο που είχε 20 χιλιάδες ανθρώπους και μπράβο εκεί δεν έχουν θέμα…..

Ντροπή σας κύριοι και κυρίες ντροπή σας! Το ζήσαμε και πέρυσι αυτό.
Στο Ηρώδειο δεν υπήρχε πανδημία ενώ στις άλλες εκδηλώσεις η πανδημία κάλπαζε…

Είμαι από εκείνους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου αλλά την ζωή μου πίσω δεν την πήρα. Και φταίτε εσείς με την διγλωσσία σας….

Να συμπληρώσω κάτι ακόμα Το Θέατρο είναι τροφή για το μυαλό! Η μουσική το τραγούδι γιατρικό για την ψυχή!! Ωστόσο χαμογελάω….. Και συνεχίζω!» αναφέρει στην ανάρτησή της η Ελένη Δήμου.