Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκη με ήρωα τον Γκριεζμάν για Γαλλία, ξέσπασε η Ολλανδία, ήττα για Κύπρο * Ο Ντεπάι έπιασε τον Κρόιφ στους κορυφαίους σκόρερ * Ο Φαν Σιπ ανακατεύει την τράπουλα και σκέφτεται να αλλάξει διάταξη με τη Σουηδία

Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Γαλλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φινλανδία για τον 4ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο "Ντεσίν", Λιόν | Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν έδωσαν στη Γαλλία τη νίκη απέναντι στη Φινλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Χατ τρικ ο Μέμφις Ντεπάι στο 6-1 της Ολλανδίας επί της Τουρκίας. Νέα ήττα για Κύπρο, αυτήν τη φορά στη Σλοβακία.

Η Γαλλία σημείωσε την πρώτη νίκη της έπειτα από πέντε σερί ισοπαλίες από το Euro 2020 μέχρι τώρα και έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον 4ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.. Το 2-0 επί της Φινλανδίας σημειώθηκε με πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και έφτασε τα 41 με το εθνόσημο, όσα και ο Μισέλ Πλατινί που βρίσκεται στην 3η θέση των αρχισκόρερ των “μπλε”.

Το πρώτο γκολ του νέου επιθετικού της Ατλέτικο σημειώθηκε με όμορφο πλασέ στο 25ο λεπτό και το επόμενο στο 2ο μέρος, με σουτ από πολύ γωνιακή θέση για τους γηπεδούχους που δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο και είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Ολλανδία συνέτριψε την Τουρκία με 6-1 στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, σε μία βραδιά που ο Μέμφις Ντεπάι έπιασε τον… Γιόχαν Κρόιφ. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα σημείωσε χατ τρικ και έφτασε τα 33 διεθνή γκολ, όσα και ο αείμνηστος Ολλανδός. Το πάρτι των “οράνιε” πάντως άρχισε μόλις στο 1ο λεπτό με γκολ του Ντάβι Κλάασεν έπειτα από πανέμορφη προσπάθεια. Ο Γκους Τιλ και ο Ντόνιελ Μάλεν αύξησαν το δείκτη του σκορ στο τελευταίο 10λεπτο και το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Τσενγκίζ Ουντέρ, παίζοντας με 10 παίκτες από το 44′ λόγω αποβολής του Τσαγκλάρ Σεγιουντζιού.

Η Κύπρος άντεξε ένα ημίχρονο στην Μπρατισλάβα με αντίπαλο τη Σλοβακία, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 0-2. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε ευκαιρίες αλλά κι έναν καλό Νεόφυτο Μιχαήλ, ο οποίος κράτησε απαραβίαστη την εστία του για 54 λεπτά, μέχρι ο Ίβαν Στραντς να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι πήραν το μομέντουμ και με τον Μάρτιν Κοσέλνικ διπλασίασαν τα τέρματά τους και παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

 

Ολλανδία – Τουρκία: Ο Ντεπάι έπιασε τον Κρόιφ στους κορυφαίους σκόρερ

Ο Μέμφις Ντεπάι σημείωσε το 4-0 στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Τουρκία και έπιασε τον Γιόχαν Κρόιφ στους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας των Οράνιε.

Η Ολλανδία κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με 4-0 απέναντι στην Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο Μέμφις Ντεπάι ήταν σε τρομερά κέφια και πέτυχε τρία γκολ.

Στο 16ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο γκολ των Οράνιε με πλασέ μέσα απ’ την περιοχή, έπειτα από υπέροχη συνεργασία που είχε με τον Ντέιβι Κλάαζεν.

Λίγο πριν απ’ το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό ο 27χρονος επιθετικός έγραψε το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο 54ο λεπτό ο Ντεπάι βρήκε ακόμη μία φορά τα δίχτυα γράφοντας το 4-0.

Χάρη σ’ αυτά τα τρία γκολ έφτασε τα 33 και έπιασε στην 7η θέση των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας της Ολλανδίας τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Άμπε Λένστρα.

 

Εθνική Ελλάδας: Ο Φαν Σιπ ανακατεύει την τράπουλα και σκέφτεται να αλλάξει διάταξη με τη Σουηδία, αμφίβολος ο Γιαννούλης

Ο Τζον Φαν Σιπ δεν θέλησε να δώσει… στίγμα για το ποιους προτίθεται να ξεκινήσει στον “τελικό” με την Σουηδία το βράδυ της Τετάρτης (8/9, 21:45). Ανακατεύει την τράπουλα και σκέφτεται να αλλάξει διάταξη, αμφίβολος ο Γιαννούλης λόγω πόνων στον αυχένα.

Η Εθνική ομάδα δίνει “τελικό” με την Σουηδία το βράδυ της Τετάρτης (8/9, 21:45, OPEN TV, Cosmote Sport 1) στο ΟΑΚΑ και θέλει όσο τίποτα άλλο τη νίκη, αν θέλει να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση τουλάχιστον της 2ης θέσης των προκριματικών του Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο Τζον Φαν Σιπ γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τον ίδιο και πως η καρέκλα του “τρίζει”, ειδικά δε αν δεν έρθει το τρίποντο, το οποίο θα βάλει “ταφόπλακα” στις όποιες λιγοστές ελπίδες υπάρχουν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στην τελευταία προπόνηση, ο ομοσπονδιακός προπονητής ανακάτεψε την τράπουλα και δεν θέλησε να δείξει το παραμικρό, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αλλάξει διάταξη και θα αφήσει στην άκρη το 3-5-2, το οποίο δεν λειτούργησε καθόλου καλά με το Κόσοβο και θα επιστρέψει σε σχήμα με τέσσερις στην άμυνα.

Πάντως, υπάρχει και ένα απρόοπτο με τον Γιαννούλη, ο οποίος έχει πόνους στον αυχένα και είναι αμφίβολος για τη μάχη με τους Σουηδούς. Ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος είχε λείψει από το προηγούμενο παιχνίδι λόγω καρτών, θα επιστρέψει και λογικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Ήταν και στη συνέντευξη Τύπου στο πλάι του Ολλανδού κόουτς, ενώ πρόκειται για έναν υπερπολύτιμο ποδοσφαιριστή που κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο

Από ‘κει και πέρα, ο Τζόλης που είχε προπονηθεί και χθες (6/9), δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει, επομένως ας μην αποκλειστεί να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Ο εξτρέμ της Νόριτς προέρχεται βέβαια από τραυματισμό, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά το σημαντικό είναι να αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας και η εικόνα στο χορτάρι…