Προκαλεί ο καθηγητής Συνολάκης, βαφτιστήρι της οικογένειας Μητσοτάκη, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Μητσοτάκη που θα “εκκένωνε το 2018 το Μάτι σε 30′ “: «Δεν είναι…» — Ο Κυριάκος και η ΝΔ που χρωστάνε στις τράπεζες όσο όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες μαζί

Τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν στην Ελλάδα φέτος δεν εντυπωσιάζουν τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής Κώστα Συνολάκη που δεν τα θεωρεί μεγάλο αριθμό. Μιλώντας στην ΕΡΤ σύγκρινε την Ελλάδα με την Καλιφόρνια που έχει σχεδόν τετραπλάσια έκταση και πολύ μεγαλύτερα δάση.

«Είδα σήμερα ότι έλεγαν ότι έχουν καεί 500.000 στρέμματα. Ναι, είναι τραγικό αλλά για να βάλουμε αυτό το νούμερο σε μία μόνο πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, το 2021, κάηκαν περίπου 1 εκατ. στρέμματα» είπε ο Κώστας Συνολάκης.

«Μέσα στο καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Βλέπουμε τους ακραίους καύσωνας και αυτές τις πολύ μεγάλες πυρκαγιές. Δεν έχουν γίνει ακόμα στην Ελλάδα», τόνισε.

Ομως σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως το σύστημα Copernicus, που δημιουργήθηκε από την ΕΕ με σκοπό την παρακολούθηση και χαρτογράφηση των πυρκαγιών, 470.000 στρέμματα έγιναν στάχτη από τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου. Από την αρχή του έτους έχουν καεί συνολικά στη χώρα μας περίπου 550.000 στρέμματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρήριο για Δασικές Πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα έχουμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε σχέση με τη έκταση της χώρας. Στην Ελλάδα οι καμένες εκτάσεις αναλογούν μέχρι στιγμής στο 0,40% της συνολικής επιφάνειας της χώρας. Ακολουθούν η η Ιταλία με 0,18% και η Ισπανία με 0,14%.

Ο/Η croc λέει:

ΣΚΟΥΦΑ 27 3ος όροφος ο ψυχίατρος είναι καλός και του κόμματος οπότε δεν θα πάρει πολλά λεφτά για την επίσκεψη.

Ο/Η ΓιΚ λέει:

Εν Συνόλω… Τραμπαρίφας

 

Στήλη Άλατος: Ο Κυριάκος και η ΝΔ που χρωστάνε στις τράπεζες όσο όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες μαζί

Και μπήκαμε αισίως στον 5ο Αύγουστο με Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Είμαστε survivors τιμημένοι μου αναγνώστες, δεν εξηγείται αλλιώς, ότι ζούμε ακόμη. Να την πω την αμαρτία μου η Στήλη Άλατος, όταν κέρδισε το 2019, το πρώτο που είπα ήταν ότι θα πεθάνουμε όλοι. Και μετά ήρθε ο covid και παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου, τις συνεχείς και άοκνες, δεν μπορώ να μην του το πιστώσω αυτό, ήμασταν αρκετοί αυτοί που επιβιώσαμε. Και μετά ήρθαν κι άλλα και θα έρθουν κι άλλα, κουράγια να έχουμε καλά μου παιδιά. Όχι πρωτομηνιά σήμερα δεν θα ασχοληθώ με τα περασμένα του Κυριάκου, γιατί από το πρωί που διάβασα τις εφημερίδες, έπαθα αρκετά μικρά εγκεφαλικά…

Ισόθεε πως το κατάφερες κι αυτό. Και να χρωστάς και να μην πληρώνεις και δάνεια να παίρνεις, και όνομα να μην αλλάζεις και να αυξάνεις τα χρέη σου και φυλακή να μην είσαι. Κυριάκο η Στήλη Άλατος σου βγάζει το καπέλο (αυτό που φοράω στην παραλία, έχει και αλάτι θα σου αρέσει).

Όχι δεν μπορώ να πω κακιά κουβέντα, τιμημένοι μου αναγνώστες. Είχε πει ότι θα τα ρυθμίσει όλα τα χρέη της ΝΔ ο Κυριάκος και τα κατάφερε. Γιατί φωνάζετε καλά μου παιδιά; Για να μην τον ενοχλεί καμία τράπεζα, κανένα fund (λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα), αφού κανένας εισαγγελέας δεν χτυπάει την πόρτα της Πειραιώς, αυτό σημαίνει ότι τα έχει καταφέρει. Είναι πιστός στα όσα είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του.

Προχώρα Κυριάκο και μην σε νοιάζει τίποτα.

Έχει αρχίσει η ενδελεχής έρευνα στο βιβλίο για τα ρεκόρ Γκίνες, ώστε να κατοχυρωθεί η επιτυχία Μητσοτάκη, στην ρύθμιση των χρεών του κόμματος που είναι Πρόεδρος. Φυσικά έχει ανταγωνισμό το ΠΑΣΟΚ του Νίκου του Ανδρουλάκη, αλλά δυστυχώς για τον Νίκο και σε αυτό έρχεται δεύτερος, γιατί έχει αλλάξει όνομα το κόμμα καμιά δεκαριά φορές, έχει αλλάξει και ΑΦΜ (μην κοιτάτε που το λένε ΠΑΣΟΚ, έχουν “φάει” τα υπόλοιπα συνθετικά του ονόματος, μπας και τσιμπήσουν ψήφους), οπότε έχει ντεσαβαντάζ απέναντι στον Κυριάκο. Πάντως ούτε και τον Νίκο τον Ανδρουλάκη, μπορώ να τον κατηγορήσω. Κάνει προσπάθειες ο άνθρωπος και ακολουθεί κατά πόδας τον Κυριάκο.

Ναι καλά μου παιδιά, όλα έχουν την σημασία τους. Θέλει να γίνει ολόιδιος ο Κυριάκος. Τρέξε Νίκο, τρέξε και θα το πετύχεις, κοντά είσαι στο … είδωλό σου. Τι είπατε καλά μου παιδιά; Πόσα είναι τα χρέη τους; Πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και του χρόνου με το καλό θα το ακουμπήσουν. Έτσι είναι καλά μου παιδιά, ο Κυριάκος θα κατακτήσει την κορυφή στα ρεκόρ Γκίνες και ο Νίκος θα είναι αποκάτω του, στην δεύτερη θέση, να καμαρώνουν και να μας κοιτάζουν κατάματα. Να μας κοιτάζουν κατάματα και να μας λένε πόσο μακακες είμαστε.

Και τώρα άντε ασχοληθούμε τον Πατούλη, καλά μου παιδιά και με τον Χαρδαλιά, που έχουν βγει όλοι και τον αποθεώνουν, τον άνθρωπο που έδειξε απόρρητους χάρτες στρατοπέδων σε ζωντανή σύνδεση και τους έβλεπε ο Καλίν από τα γραφεία της ΜΙΤ, στην Άγκυρα και κατουρήθηκε από τα γέλια. Η επόμενη πράξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να διασφαλίσει ότι δεν εκραγούν όλες οι μονάδες, είναι στείλει τα σχέδια στην Τουρκία, να τα μελετήσει ο Ερντογάν και οι πράκτορές του και να μας δώσουν συμβουλές.

Γιατί γελάτε τιμημένοι μου αναγνώστες; Αυτοί είμαστε… Και ναι ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ