Προκαλεί ο Γεωργιάδης για το αντεργατικό: «Είναι υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο και γι΄ αυτό δεν ξεσηκώνονται» — Τραμπούκοι αστυνομικοί κατά εθελοντών στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

Την ώρα που το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel έχει προκαλέσει κοινωνικό σοκ λόγω της επιτελικής ανικανότητας στη διαχείριση των πλημμυρών μετά τις εξίσου φονικές πυρκαγιές, ο Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίστηκε στη Βουλή με την προκλητική αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει, φτάνοντας στο σημείο να περιγράφει το σχέδιο νόμου που φέρνει τα πάνω – κάτω στο εργατικό δίκαιο ως φιλεργατικό.

«Είναι πάρα πολύ υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο» ισχυρίστηκε ο υπουργός Εργασίας, αποδεικνύοντας πως για άλλη μια φορά πως είναι μετρ στον συλλογικό εμπαιγμό. Μάλιστα, σε αυτή την τραγική συγκυρία για τη χώρα, πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι δεν εξεγείρονται εργαζόμενοι και το υποστηρίζουν, πάει να πει ότι η άποψη μου είναι η ορθή».

Αποκάλεσε δε τους ειδικούς αγορητές των ακροδεξιών κομμάτων «κομμουνιστές» επειδή άσκησαν κριτική στο νομοσχέδιο και έβαλλε κατά των δημοσιογράφων που στηλιτεύουν τις προβλέψει του νομοσχεδίου επειδή -κατά τα λεγόμενά του- ασκούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα σε περισσότερα από ένα ΜΜΕ. «Οι πρώτοι υποκριτές είναι αυτοί που γράφουν τα άρθρα», ήταν τα λόγια του.

Ως προς τις διατάξεις για την εξαήμερη εργασία, τις κατά παραγγελία συμβάσεις και τη δουλειά σε δυο εργοδότες για 13 ώρες την ημέρα, αντέτεινε στην κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης πως λύνονται «πράγματα που ισχύουν στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και τα οποία γίνονταν παράνομα», φέρνοντας παραδείγματα για «εξτραδάκια» που δίνονται «μαύρα» και τώρα θα γίνουν «λευκά».

Επανέλαβε δε ότι η εργασία σε δύο εργοδότες ενισχύει την διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενου και κάνει τον εργοδότη πιο προσεκτικό ως προς τη συμπεριφορά του «διότι ο εργαζόμενος έχει ανοίξει κι άλλη πόρτα».

Για το άρθρο που πριμοδοτεί την απεργοσπασία και ποινικοποιεί την απεργιακή κινητοποίηση, ισχυρίστηκε πως «κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία και όχι στην απεργία. Όποιος κλείνει την είσοδο, θα πηγαίνει αυτόφωρο και στον εισαγγελέα».

 

Τραμπούκοι αστυνομικοί κατά εθελοντών στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

ΟΠΚΕ - Αστυνομία

Στελέχη της ΟΠΚΕ τραμπούκισαν με χυδαίο τρόπο ομάδα ατόμων που μετέφεραν τρόφιμα στις πληγείσες περιοχές. «Αν ήμασταν στην Αθήνα θα είχαν πέσει σφαίρες»…

Δεν τους φτάνει η τραγωδία που βιώνουν σχεδόν αβοήθητοι, έχουν να αντιμετωπίσουν και την «ματσίλα» των ανδρών της ΟΠΚΕ, εισαγόμενων από την Αθήνα μάλιστα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κομβόι οχημάτων πήγαινε να διανείμει βοήθεια, όπως νερά και τρόφιμα, σε πλημμυροπαθείς, όπως κάνουν πολλοί εθελοντές εδώ και δέκα ημέρες. Η δράση γινόταν με συμμετοχή εθελοντών από τον σύνδεσμο φιλάθλων της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Σε κάποια στιγμή, ένα όχημα που μετέφερε φρέσκα κρέατα προς την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» αποκόπηκε από το κομβόι και, έξω από τον Κοσκινά περίπου 7 χλμ από τον Παλαμά, ομάδα της ΟΠΚΕ από την Αθήνα ανέκοψε την πορεία του με προτεταμένα όπλα.

Τους ζήτησαν να κατέβουν από το όχημα και όταν οι εθελοντές ρώτησε «τι έγινε ρε παιδιά», η απάντηση που έλαβαν από κάποιους από τους αστυνομικούς ήταν «εάν ήμασταν στην Αθήνα και αντιδρούσατε έτσι θα έπεφταν σφαίρες».

Αφού τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές και πως τρέχουν δέκα ημέρες να προσφέρουν βοήθεια το περιστατικό έληξε.