Προβληματισμός για το άνοιγμα σχολείων: Μέτρα, αριθμός μαθητών, πότε θα μπαίνει λουκέτο – ΟΠΕΚΑ: Την Πέμπτη η καταβολή επιδομάτων και παροχών – Το επιτελικό κράτος εν δράσει…

Προβληματισμός για το άνοιγμα σχολείων: Μέτρα, αριθμός μαθητών, πότε θα μπαίνει λουκέτο

Συνεχείς συνεδριάσεις σήμερα των ειδικών του υπουργείου Υγείας για οδηγίες στα σχολεία

Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς επιστήμονες αλλά και σε κυβερνητικά στελέχη για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Μαΐου, αλλά κυρίως για τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν από τους μαθητές. Οι εμπειρογνώμονες της αρμόδιας επιτροπής θα πραγματοποιήσουν συνεχείς τηλεδιασκέψεις σήμερα λίγο πριν τις απογευματινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μάλιστα πριν τις ανακοινώσεις θα υπάρχει και «τηλε-συνάντηση» των ειδικών με την κ. Κεραμέως ώστε να υπάρξει συζήτηση για το πώς θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Οδηγίες

Οι ειδικοί θα δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, αλλά και πώς θα πρέπει να ελεγχθούν οι μαθητές ώστε να μην παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής. Ούτως ή άλλως, οι τάξεις θα περιλαμβάνουν 15 παιδιά και όχι παραπάνω, αναφέρουν ειδικοί στο ethnos.gr,ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις. Άλλωστε, σε αυτή τη φάση τα σχολεία ανοίγουν μόνο για την Γ’ Λυκείου και υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι.

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν θα πρέπει να φορούν μάσκα μέσα στις αίθουσες τα παιδιά, κάτι που αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα. Αυτό που θεωρείται απαραίτητο είναι οι μαθητές να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να υπάρχει προετοιμασία στα σχολεία από τους υπευθύνους.

Ειδικότερα στα σχολεία θα πρέπει:

  • Nα τηρούνται αποστάσεις στα παιδιά στα σχολεία.
  • Oι αίθουσες να είναι ευάερες και ευήλιες
  • Nα γίνονται απολυμάνσεις
  • Nα υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τάξη

Πάντως οι ειδικοί της επιτροπής θεωρούν βέβαιον ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μία σχετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς από την πλήρη απραξία, ξεκινά να λειτουργεί η χώρα. Στην περίπτωση που διαπιστώνεται κρούσμα σε κάποιο σχολείο, θα μπαίνει λουκέτο τοπικά στην τάξη σε πρώτη φάση και όχι σε όλο το σχολείο, αναφέρουν πηγές στο ethnos.gr καθώς θεωρείται ότι η επιδημία μπορεί σε αυτή τη φάση να ελεγχθεί επειδή παρουσιάζει επιδημιολογική σταθερότητα. Εάν όμως διαπιστωθούν πολλά κρούσματα σε ένα σχολείο, τότε θεωρείται πιθανό να μπαίνει λουκέτο σε όλη τη σχολική δομή.

 

ΟΠΕΚΑ: Την Πέμπτη η καταβολή επιδομάτων και παροχών

ΟΠΕΚΑ: Την Πέμπτη η καταβολή επιδομάτων και παροχών
Η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων, θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα

Αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα γέννησης, προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ, θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

 

Το επιτελικό κράτος εν δράσει…

Ξυλοδαρμός

Εκεί που πήγαν να τον σκοτώσουν, όταν διαμαρτυρήθηκε του επιτέθηκαν και τον έδειραν. Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός αξιωματούχος που ήταν στο αυτοκίνητο, του οποίου οι συνοδοί έδερναν πολίτη, αντί να τους συνετίσει, πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Είναι φαίνεται το ήθος των αρίστων του επιτελικού κράτους.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις και συνεπώς το βίντεο χιλιάδες λέξεις, δείτε πρώτα το βίντεο και στη συνέχεια διαβάστε το συνοδευτικό κείμενο. Θα δείτε ότι όχι μόνο δέρνουν τα άτυχο μοτοσυκλετιστή, αλλά τραμπουκίζουν και εκείνους που σπεύδουν να τον υπερασπιστούν. Και αν δεν πείτε αϊ σιχτίρ τραμπούκοι…

Ο Προβοκάτορας

ΥΓ. Το ενθαρρυντικό είναι σε λίγες ώρες είχαν δει το βίντεο 200.000 περίπου πολίτες. Οπότε ας συνεχίσουν να σιωπούν τα κανάλια και τα καλοταϊσμένα σάιτ…

Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.
Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν.
Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.
Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν.


Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα.Εντελώς όμως.
Κοινοποιήστε.