Προανακριτική: Ο πανικός της πλειοψηφίας να βγάλει από το “κάδρο” τον Στουρνάρα – ΣΥΡΙΖΑ για Πατούλη: Πόσο ακόμη θα τον καλύπτει η ΝΔ;

Και ενώ σε μία fast-track συνεδρίαση η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- να καλέσει επόμενο μάρτυρα τον διευθυντή λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό, αφού ο Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκεται σε… καραντίνα, η ΝΔ στο άγχος της να βγάλει από το “κάδρο” τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο θέλουν να κληθεί ως μάρτυρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προέβη σε έναν τακτικό ελιγμό , μέσω του Θανάση Πλέυρη, του … στρίβειν δια της … επιστολής στην Προανακριτική!

Συγκεκριμένα με πρόταση του Θάνου Πλεύρη και τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών κομμάτων η Επιτροπή αποφάσισε να στείλει επιστολή στον διοικητή της ΤτΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ήταν σύννομη η διαδρομή του χρήματος με φόντο τα 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση Πλεύρη αποσκοπεί στο να αποφευχθεί η κλήτευση του Γ. Στουρνάρα στην Προανακριτική.

Εδώ όμως – σύμφωνα με πληροφορίες – έρχεται ένα νέο ντοκουμέντο, το οποίο δεν είναι άλλο από την δήλωση που είχε καταθέσει ο ίδιος ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας στην οποία παρουσίαζε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούσαν ότι το αρχικό κεφάλαιο των 8 εκ ευρώ της εταιρείας με την οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό και διεκδικούσε την άδεια, ήταν απόλυτα ελεγμένο και δεν αποτελούσε προιόν εγκληματικής δραστηριότητας , καθώς τα παραστατικά και τα πληροφοριακά στοιχεία που το τεκμηρίωναν είχαν ελεγχθεί. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ποσό αυτό, η ακριβής προέλευσή του καθώς και ο τρόπος απόκτησής του, πιστοποιούνται πλήρως και από τις δηλώσεις του, που είχαν ελεγχθεί επίσης επισταμένως και ενδελεχώς.

Άρα – εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες – πέφτει στο κενό και η θεωρία για την προέλευση των χρημάτων του Καλογρίτσα…

Τέλος σύμφωνα με όσα ακούγονται οι … δυσάρεστες εκπλήξεις για την πλειοψηφία της Προανακριτικής, θα παίρνουν την μορφή καταιγίδας, όσο εξελίσσεται η διαδικασία, ενώ εντωμεταξύ διαρκώς και μειώνονται – πλέον – οι πολιτικές “προσδοκίες” της ΝΔ από τον ίδιο τον Χρ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική.

 

ΣΥΡΙΖΑ για Πατούλη : Πόσο ακόμη θα τον καλύπτει η ΝΔ; Ως πότε Βορίδης και κυβέρνηση θα παραμένουν απαθείς  απέναντι στα κατορθώματά του;

Σκληρή επίθεση στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τα όσα περιλαμβάνει ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ των 223,5 εκ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης από τους Δήμους της Αττικής εξαπολύει ο Τομέας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καλώντας τη ΝΔ, τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και την κυβέρνηση συνολικά να πάρουν θέση.

“Υπάρχει έστω και μία, διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης και η οποία να μην έχει θέματα νομιμότητας; Ως πότε ο κ. Βορίδης και η κυβέρνηση συνολικά θα παραμένουν απαθείς απέναντι στα κατορθώματα του εκλεγμένου με το χρίσμα της ΝΔ Περιφερειάρχη Αττικής; Εξακολουθεί να απολαμβάνει ο κ. Πατούλης της στήριξης της ΝΔ;” είναι τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι απαιτεί “απόλυτη τήρηση της νομιμότητας”, την “πλήρη εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης” αλλά και “πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αυγής, σοβαρά νομικά, θεσμικά και οικονομικά κενά εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στον διαγωνισμό που κατάρτισε η διορισμένη από τον κ.Πατούλη Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ για την προμήθεια – μαμούθ των 223,5 εκατ. ευρώ αναφορικά με εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών για λογαριασμό 66 Δήμων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δημοσίευμα:
H απόφαση του ΣΤ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητά από την διοίκηση του ΕΔΣΝΑ συγκεκριμένα στοιχεία για τον «τρόπο κάλυψης της συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης που ανέρχεται, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, σε 180.398.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)». Με την προσθήκη του ΦΠΑ το ποσόν φθάνει στο ποσόν των 223,5 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά «να προσκομισθούν στοιχεία τεκμηρίωσης του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού με ειδικότερη αναφορά στα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη για τον προσδιορισμό της τιμής μονάδας έκαστου προμηθευόμενου είδους».

Περαιτέρω, το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει στην απόφασή ότι η προμήθεια εξοπλισμού για την διαλογή υλικών στην πηγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και ταυτόχρονα αντίστοιχο τοπικό σχέδιο, χωρίς δηλαδή να έχουν προσδιοριστεί οι στόχοι της ανακύκλωσης και άρα οι ανάγκες σε σχετικό εξοπλισμό.

Τέλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο θέτει ζήτημα παραβίασης της αρμοδιότητας των δυνητικά συμβαλλόμενων Δήμων εκ μέρους του ΕΔΣΝΑ. Και αυτό, γιατί όπως επισημαίνει «η αρμοδιότητα για την οργάνωση και εφαρμογή των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών ανήκει στους 66 δήμους της Αττικής, που αποτελούν μέλη του ΕΔΣΝΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέτει εκ νέου τα κρίσιμα ερωτήματα.

Υπάρχει έστω και μία, διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης και η οποία να μην έχει θέματα νομιμότητας;

Ως πότε ο κ. Βορίδης και η κυβέρνηση συνολικά θα παραμένουν απαθείς απέναντι στα κατορθώματα του εκλεγμένου με το χρίσμα της ΝΔ Περιφερειάρχη Αττικής;

Εξακολουθεί να απολαμβάνει ο κ. Πατούλης της στήριξης της ΝΔ;

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ο κ. Πατούλης και οι ομοϊδεάτες του της κυβέρνησης.

Τα χρήματα που διαχειρίζεται ο κ. Πατούλης και οι εκλεκτοί του δεν είναι δικά τους.

Είναι χρήματα του Ελληνικού λαού.

Απαιτούμε απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.

Απαιτούμε πλήρη εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης.

Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Η ΝΔ οδήγησε μια φορά τη χώρα στη χρεοκοπία με οδυνηρές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να το ξανακάνουν.