Προανακριτική για Παππά: Η ΝΔ επιτέθηκε φραστικά στον μάρτυρα που διέψευσε τον Καλογρίτσα – Συνεπιμέλεια: «Αντάρτικο» Γιαννάκου, Κεφαλογιάννη κατά νομοσχεδίου Τσιάρα

Σε πλήρη κατάρρευση του αφηγηματος Καλογρίτσα-ΝΔ σε βάρος του Νίκου Παππά οδηγήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής. Ο μάρτυρας Αντώνης Λιανός, οικονομικός σύμβουλος της CCC, κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του εργολάβου και της κυβέρνησης περί συμφωνίας για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ερώτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός, επιμένοντας, ήδη από την αρχή της κατάθεσής του, πως η συμφωνία των δύο μερών, CCC και Καλογρίτσα, αφορούσε την κατασκευή εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε ερώτηση του Τάσος Μπαρτζώκα (ΝΔ) τόνισε ότι «αν υπήρχε άλλη συμφωνία, πέραν αυτής, τότε θα την ήξερα», προσθέτοντας: «Η CCC δεν έχει καμία επένδυση στον χώρο των media».

Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η δήλωση του μάρτυρα ότι σε δύο συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοξότης για κατασκευαστικά έργα, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος, «η μόνη μας αγωνία ήταν η επιστροφή των 3 εκατ. που δώσαμε στον Καλογρίτσα για το έργο στα Εμιράτα».

Ο μάρτυρας, απαντώντας στη ΝΔ εμφανίστηκε επίσης, κατηγορηματικός ότι δεν γνωρίζει για καμία συνάντηση στο Μαξίμου και επεσήμανε ότι δεν άκουσε τίποτα από τους εμπλεκόμενους για «White House». Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Τάσου Μπαρτζώκα για το τι είναι το «White Porscha», ο κ. Λιανός είπε: «Μπορεί να είναι και η λευκή Πόρσε που είχε ο κ. Fouad Choury, με αμερικάνικη προφορά. Ο κ. Fouad έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική».

«Καλό Σαββατοκύριακο και ας προσέχει η οικογένεια Καλογρίτσα (πατέρας και υιός) τις επαφές με ενεργά κρούσματα…» σημείωσαν με νόημα κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το άσπρο μαύρο κάνει η ΝΔ

Από την πλευρά τους κοινοβουλευτικές πηγές ΝΔ, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, εκτίμησαν ότι από τη σημερινή κατάθεση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας CCC Αντώνη Λιανού «επιβεβαιώθηκε  η γνώση της εταιρείας ότι τα 3 εκ ευρώ της δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη, θα κατευθύνονταν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Παράλληλα από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Λιανός υποστήριξε ότι ο «κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε πλήρως για την πορεία του διαγωνισμού και το υπό ίδρυση κανάλι, ενημερώνοντας με email τον ίδιο ότι έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής και του απέστειλε το Business Plan του υπό ίδρυση καναλιού.

Επέμεινε δε στους ισχυρισμούς της εταιρείας CCC αλλά δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αγνοεί  τις επιμέρους συναντήσεις της εταιρίας με τον κ.  Καλογρίτσα  και με την κυβέρνηση.

Αναγνώρισε τέλος ότι έχει στη διάθεση του ενδοεταιρικά e-mail που αφορούν τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών  και δεσμεύτηκε ότι θα τα προσκομίσει στην Επιτροπή.

Όπως ο κ. Λιανός ευχήθηκε με email  “Good Luck” στον κ. Καλογρίτσα έτσι λοιπόν και εμείς ευχόμαστε «Good Luck» στον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξαν από τη ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Για ποιο λόγο τέτοια ανησυχία στη ΝΔ;

«Να ευχηθούμε “good night and good luck” στη Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές της οποίας στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για τα λεγόμενα του μάρτυρα» απάντησαν από την πλευρά τους κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Και μάλιστα του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ τον διέκοπταν διαρκώς, κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Κελέτση, να τους επαναφέρει στην τάξη. Για ποιο λόγο άραγε τέτοια “ανησυχία”;» κατέληξαν με νόημα.

 

Συνεπιμέλεια: «Αντάρτικο» Γιαννάκου, Κεφαλογιάννη κατά νομοσχεδίου Τσιάρα– Κατέθεσαν 10 τροπολογίες

Σοβαρά προβλήματα στην Κ.Ο της ΝΔ προκαλούν οι έντονες διαφοροποιήσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια παιδιών, καθώς οι δύο βουλευτές της ΝΔ προχώρησαν σε κατάθεση συνολικά 10 τροπολογιών για το εν λόγω νομοσχέδιο.

Οι δύο «γαλάζιες» βουλευτές με τις τροπολογίες που κατέθεσαν προχώρησαν στην πλήρη αποδόμηση του νομοσχεδίου Τσιάρα.

Παράλληλα, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ζητούν, μεταξύ άλλων, την απάλειψη του όρου «εξίσου» στη γονική μέριμνα, αλλαγές στο μαχητό τεκμήριο του 1/3 του χρόνου επικοινωνίας, καθώς και να αποφευχθεί η σύγχυση στο ζήτημα της κατοικίας του ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα η Όλγα Κεφαλογιάννη με άρθρο της στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ έκανε λόγο αναφορικά με το εν λόγω ν/σ για «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού» εντοπίζοντας μάλιστα «σοβαρά νομικά και ουσιαστικά προβλήματα».

Με νέα της παρέμβαση κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η Όλ. Κεφαλογιάννη από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε τις έντονες επιφυλάξεις της για το νομοσχέδιο, ζητώντας βελτιώσεις σε άρθρα που «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε και η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας την αντίθεσή της σε 6 από τα 23 άρθρα του ν/σ.

«Δεν χρειάζονται σολομώντειες λύσεις και άκαμπτα και οριζόντια» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Παιδείας, διαφωνώντας τόσο με την εξίσου γονική μέριμνα, όσο και με την υποχρεωτική ποσόστωση στο χρόνο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, και μπροστά στην αδιαλλαξία του υπουργού Δικαιοσύνης να διορθώσει σημεία του ν/σ, η πρώην υπουργός Παιδείας έφτασε στο σημείο να πει ότι ο κ. Τσιάρας «δεν είναι και ο Πάπας της Ρώμης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*