Προανακριτική για Παππά: Γιατί η ΝΔ μεθοδεύει fast track παραπομπή και δεν θέλει να “σκαλίσει” τις επαφές… – Κοτζιάς στην Παπαευαγγέλου: Αν ζούσε ο Ιπποκράτης και άκουγε γιατρό να…

Fast track διαδικασίες στην Προανακριτική, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου, μεθοδεύει με εντολή μάλιστα Μαξίμου η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Καλογρίτσα. Όπως αναφέρεται, θα κληθούν πολύ λίγοι μάρτυρες (7-8 το πολύ) ενώ και στόχος είναι να μην απλωθεί πολύ ο “τραχανάς” στο τι συνέβαινε την επίμαχη περίοδο των ισχυρισμών του Χρήστου Καλογρίτσα αλλά να μείνουν όλα περιχαρακωμένα γύρω από το κατηγορητήριο της πλειοψηφίας, το οποίο έχει υιοθετήσει πλήρως μόνο τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία.

Δηλαδή η ΝΔ, σε μία διαφορά ιδιωτών (CCC-όμιλος Καλογρίτσα), υιοθετεί τους εκ των υστέρων ισχυρισμούς της δεύτερης πλευράς για μία εταιρική διαμάχη, για την οποία μάλιστα το Διεθνές Δικαστήριο της Γενεύης έχει ήδη αποφανθεί κατά του επίδοξου καναλάρχη.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν με νόημα ότι αν κανείς δέχεται άκριτα τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα ότι η συναλλαγή (3 εκ. ευρώ από τον όμιλο CCC στην τεχνική εταιρεία “Τοξότης” για κατασκευή εμπορικού κέντρου στα ΗΑΕ) ήταν εικονική, και πραγματικός της στόχος ήταν η απόκτηση άδειας το 2016 από τον επιχειρηματία, τότε θα έπρεπε να ψάξει κανείς όλες τις συναλλαγές αλλά και τις συνεργασίες του Χρήστου Καλογρίτσα και των εταιρειών του την επίμαχη περίοδο, υιοθετώντας το επιχείρημα ότι ενδεχομένως και εκεί να υπήρχε εικονική “συναλλαγή” με σκοπό την απόκτηση αδείας, πράγμα το οποίο δεν αναφέρει ενδεχομένως μέχρι τώρα ο καταγγέλλων.

Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε κανείς με βάση αυτό το συλλογιστικό να εικάσει ότι και συνεργασίες, συνεταιρισμοί και μετοχικές συμμετοχές του Ομίλου Καλογρίτσα με άλλα πρόσωπα την ίδια περίοδο ενδεχομένως να είχαν σχέση και με αυτή του την επιδίωξη, να αποκτήσει δηλαδή άδεια. Δείχνοντας βέβαια προς την κατεύθυνση του στενού συνεργάτη και συμβούλου από το 2016 του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ως γνωστόν ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας GPO συμφερόντων Καλογρίτσα μέχρι το 2016 όταν και παραιτήθηκε για να αναλάβει θέση δίπλα στον νεοκλεγέντα τότε πρόεδρο της ΝΔ. Τονίζουν μάλιστα και τη συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας της συζύγου του κ.Θεοδωρικάκου, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 2019, όταν η ίδια τελικά κατόρθωσε να πουλήσει τις μετοχές της.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι θέτουν και το ερώτημα μήπως αν ξεκινήσει μία έρευνα στις δραστηριότητες των εταιρειών του Ομίλου Καλογρίτσα εκείνη την περίοδο βγουν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με πιθανές συναλλαγές, συνεργασίες με πρόσωπα ή εταιρείες, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις – αποκαλύψεις.

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι αναφερόμενοι στο μέρος εκείνο της πρότασης της πλειοψήφίας για σύσταση Προανακριτικής για το Νίκο Παππά που περιλαμβάνει τους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα για συναντήσεις του με τον Δημήτρη Κοντομηνά και το Βαγγέλη Μαρινάκη επισημαίνουν ότι εκείνη την περίοδο, όπως φαίνεται και από δημοσιεύματα της εποχής συναντιούνταν όλοι με όλους. και ότι αυτό ήταν φυσιολογικό στο πλαίσιο βολιδοσκοπήσεων, καθώς άλλζε εκ βάθρων όλο το τηλεοπτικό πεδίο αλλά και στο πλαίσιο της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα μέχρι τότε κανάλια. Τονίζουν μάλιστα ότι είναι “απορίας άξιον” γιατί η πλειοψηφία εστιάζει μόνο στους ισχυρισμούς Καλογρίτσα για αυτά τα δύο ραντεβού και δεν αναφέρεται σε όλα τα ραντεβού όλων των καναλαρχών εκείνη την περίοδο. Εν πάσει περιπτώσει αυτό που λένε με νόημα είναι ότι σε αυτή την Προανακριτική θα ειπωθούν πλέον πολλά πράγματα με το όνομά τους και θα βγουν πολλά και για πολλούς στην επιφάνεια.

 

Κοτζιάς στην Παπαευαγγέλου: Αν ζούσε ο Ιπποκράτης και άκουγε γιατρό να μιλάει ως τζογαδόρος ζωών θα αυτοκτονούσε που η επιστήμη του μετατράπηκε σε επικοινωνιακό σκουπίδι

Με μία σκληρή ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς πήρε θέση για την χυδαία δήλωση της Βάνας Παπαευαγγέλου στην διάρκεια της χθερσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, όπου είπε ότι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ αλλά το “ποσοστό είναι πολύ μικρό, 20% νομίζω”.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε:

Για την κυρία που είπε ότι ουσιαστικά δεν έγινε και τίποτα αν πεθαίνει “μόνο” το 20%:

Αν ζούσε ο Ιπποκράτης και άκουγε γιατρό, και μάλιστα παιδίατρο, να μιλά ως στατιστικολόγος και τζογαδόρος ζωών, σίγουρα δεν θα ήθελε να λέγεται γιατρός και πιθανά να αυτοκτονούσε με την κατάντια επιστήμης του που από επιστήμη για τον άνθρωπο μετατράπηκε σε επικοινωνιακό σκουπίδι