“Πού χάθηκαν οι θερμοί υποστηρικτές της Uber από την ΝΔ αλλά και προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης;” — Αποκάλυψη: Ο Μητσοτάκης έμεινε για να διασφαλίσει, τα υπερκέρδη του καρτέλ στην Ελλάδα

Mητσοτάκης - Μακρόν: Συμφωνία για άμεση στρατιωτική συνδρομή και 3+1  υπερσύγχρονες Belharra - CNN.gr

Βαριές αιχμές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποκάλυψη σκανδάλου Uber – Μακρόν: “Πού χάθηκαν οι θερμοί υποστηρικτές της Uber από την ΝΔ αλλά και προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης;”

Οι αποκαλύψεις για το παγκόσμιο σκάνδαλο με την Uber, μετά από μαζική διαρροή αρχείων αποτέλεσμα συντονισμένης δημοσιογραφικής έρευνας των International Consortium of Investigative Journalists, Guarrdian, BBC που καταγράφουν πώς η εταιρεία απέκτησε πρόσβαση σε ηγέτες κρατών για να παραβιάσει νομοθεσίες, να αποφύγει ελέγχους και να εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τους θερμούς υποστηρικτές της Uber, από τη ΝΔ, αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας «Είχαν επιδοθεί σε έναν απίστευτο αγώνα κατασυκοφάντησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε αρνηθεί να ευνοήσει σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη εταιρεία παρά τις πιέσεις της Τρόικας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα δυσκολευτεί να μιλήσει ξανά για σκευωρία και να χαρακτηρίσει «υπόκοσμο» τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα».

Συγκεκριμένα ο Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε:

«Πού χάθηκαν οι θερμοί υποστηρικτές της Uber από την ΝΔ αλλά και προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης; Αυτοί δηλαδή που είχαν επιδοθεί σε έναν απίστευτο αγώνα κατασυκοφάντησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε αρνηθεί να ευνοήσει σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη εταιρεία παρά τις πιέσεις της Τρόικας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα δυσκολευτεί να μιλήσει ξανά για σκευωρία και να χαρακτηρίσει “υπόκοσμο” τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα δυσκολευτεί να μιλήσει ξανά για σκευωρία και να χαρακτηρίσει “υπόκοσμο” τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα».

 

 

Αποκάλυψη: Ο Μητσοτάκης έμεινε για να διασφαλίσει ότι τα όποια μέτρα της ΕΕ για την ενέργεια δεν θα πλήξουν τα υπερκέρδη του καρτέλ στην Ελλάδα

Σε μια πολύ σημαντική “αποκάλυψη” προχωρά (Step by Step …) γνωστή στήλη φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, για όσους ξέρουν να “διαβάζουν πίσω από τις γραμμές” τα πολιτικά μηνύματα. Μέθοδος που αποτελεί παράδοση δεκαετιών στη συγκεκριμένη έκδοση.

Όπως συνάγεται λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει αποφασίσει τις πρόωρες εκλογες εδώ και πολύ καιρό, επέλεξε την τελευταία στιγμή την Τετάρτη, να “αγοράσει” κι άλλο πολιτικό χρόνο. Ο λόγος; Η διαβεβαίωση που είχε λάβει στις αρχές της εβδομάδας από τον καλά δικτυωμένο στα κυκλώματα της ΕΕ, Μάριο Ντράγκι, ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι “ατμομηχανές” της ΕΕ, θα έχουν καταλήξει στα όποια μέτρα για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας ενόψει του χειμώνα αλλά και στους όποιους περιορισμούς στη χρήση της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απόλυτα προσδεδεμένος στο άρμα των εταιρειών ενέργειας στην Ελλάδα, ουσιαστικά πιέστηκε να μην εγκαταλείψει τη θέση του παραδίδοντας σε υπηρεσιακό Πρωθυπουργό και αναλισκώμενος ο ίδιος σε προεκλογικό αγώνα, την κρίσιμη περίοδο τελη Αυγούστου – πρώτο 10ημερο Σεπτεμβρίου, που θα κλειδώσουν οι αποφάσεις της Κομισιόν.

Αλλά αντίθετα να δώσει το παρών, υπερασπιζόμενος, όχι μόνον την “σημαινουσα θέση” των ιδιωτών στην Ελλάδα, αλλα και διασφαλίζοντας, οτι οι όποιες αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, δεν θα πλήξουν τα υπερκέρδη τους, αλλά και οτι εάν υπάρξει γενίκευση της τάσης για εθνικοποιήσεις στον χωρο της ενέργειας (βλ Γαλλία), ή της αύξησης παραγωγής από λιγνίτες, αυτό ΔΕΝ θα συμβει στην Ελλάδα!