Που ήταν όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που εμφανίστηκαν τώρα με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ; – Κερδίζει τις εντυπώσεις το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις σφοδρές αντιδράσεις: 80% συμφωνούν

Σε ρόλο Γιουσέιν Μπολτ η ΕΣΗΕΑ, έβγαλε ανακοίνωση σε χρόνο ρεκόρ γα το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, για τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν αδιαφανώς σε ΜΜΕ (και όχι σε δημοσιογράφους, φυσικά).

Στις 6 το απόγευμα ανέβηκε το σποτ στο YouTube και μέχρι το βράδυ η ΕΣΗΕΑ πρόλαβε να εκδώσει ανακοίνωση. Χρειάστηκε αρκετές εβδομάδες μέχρι να βγάλει ανακοίνωση για τα 20 εκατομμύρια Πέτσα, ενώ για άλλες περιπτώσεις, όπως εκείνη των απολυμένων της Ελευθεροτυπίας, θέλει μία εβδομάδα κοσκίνισμα.

Ούτε για τον αποκλεισμό ΜΜΕ από τη χρηματοδότηση έβγαλε ανακοίνωση – δημοσιογράφοι δουλεύουν κι εκεί, ξέρετε. Ούτε για το γεγονός πως κάποιες εφημερίδες πήραν το 1/10 των χρημάτων από άλλες εφημερίδες με μικρότερη κυκλοφορία – δημοσιογράφοι δουλεύουν κι εκεί, ξέρετε.

Αλήθεια όμως, που ήταν εξαφανισμένοι τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι από αυτούς τους δημοσιογράφους που είναι στα κάγκελα από χθες το βράδυ; Κατανοητό να καταγγέλλεις το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ως άστοχο ή οτιδήποτε άλλο, αλλά πες κάτι και για το θέμα στο οποίο αναφέρεται, τα 20 εκατομμύρια που δόθηκαν εν κρυπτώ στα ΜΜΕ.

Μου θυμίζει τα ΜΜΕ εκείνα που δεν γράφουν τίποτε για ένα θέμα που σκάει μέχρι να βγάλει ανακοίνωση, ως απάντηση, η Νέα Δημοκρατία. Τότε το ανακαλύπτουν. Ετσι και τώρα τα ΜΜΕ, ανακάλυψαν το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έγραφαν τίποτε για το θέμα του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κερδίζει τις εντυπώσεις το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις σφοδρές αντιδράσεις: 80% συμφωνούν σε διαδικτυακή μέτρηση της AV!

 Κερδίζει τις εντυπώσεις το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις σφοδρές αντιδράσεις: 80% συμφωνούν σε διαδικτυακή μέτρηση της AV!

Παρά την ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση, τις δημοσιογραφικές ενώσεις αλλά και προβεβλημένους δημοσιογράφους (κάποιοι εκ των οποίων θεωρούνται φίλα προσκείμενοι σε αυτόν), ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κερδίζει τις εντυπώσεις σχετικά με το αιχμηρό σποτ του για την διαβόητη καμπάνια του κυβερνητικού εκπροσώπου και την σκανδαλώδη διαχείριση των 20 εκατ. ευρώ που μοιράστηκαν αδιαφανώς στα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να εκμεταλευτεί το σποτ με την ηθοποιό Άννα Ελεφάντη και να παρουσιάσει την εικόνα πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί συλλόβδην τον δημοσιογραφικό κόσμο ότι “τα παίρνει” και πως “τσουβαλιάζει” τους δημοσιογράφους. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει σε έναν κοινό νου, ωστόσο κυβερνητικά και μιντιακά κέντρα (όχι, όμως, και οι μεγαλύτερες και σοβαρότερες μιντιακές εκφράσεις της κεντροδεξιάς, όπως η “Καθημερινή” και “Το Βήμα”) προσπάθησαν να καλλιεργήσουν αυτές τις εντυπώσεις, στο πλαίσιο του αντιπερισπασμού ώστε να μην δοθεί η λίστα με τα ποσά που μοιράστηκαν στα ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τις επιθέσεις για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ η “Καθημερινή” με σημερινό της -δεύτερο στη σειρά- editorial καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την λίστα με τα ποσά.

Ενδεικτικό του κλίματος για το σποτ της Κουμουνδούρου είναι το διαδικτυακό γκάλοπ που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ιστοσελίδα της Athens Voice, ένα από τα πιο δημοφιλή σάϊτ της χώρας. Στην διαδικτυακή αυτή δημοσκόπηση (μέχρι τις 17.30) το 70% των χρηστών που ψήφισαν δηλώνουν πως συμφωνούν με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ! Το ποσοστό είχε ξεπεράσει το 80% περίπου μια ώρα αργότερα.

Η δε προβολή του σχετικού βίντεο στο You Tube είχε ξεπεράσει την ίδια ώρα τις 100.000 προβολές!

Το γεγονός, μάλιστα, πως η Athens Voice έχει “πρωταγωνιστήσει” τα προηγούμενα χρόνια στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μιντιακό μέτωπο και διαθέτει κοινό που πρόσκειται στον φιλελεύθερο κέντρο (Ποτάμι- ΚΙΝΑΛ) και την κεντροδεξιά (ΝΔ) καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα στοιχεία αυτά.

Αξίζει δε να σημειώσει κανείς πως η διατύπωση της ερώτης (με στοιχεία τοποθέτησης) από την AV δίνει μεγάλα περιθώρια σε κάθε χρήστη-ψηφοφόρο να ψηφίσει αρνητικά για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ:

“Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που κατανεμήθηκαν στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στον πολιτικό, δημοσιογραφικό και πνευματικό κόσμο της χώρας για τη συλλήβδην στοχοποίηση και τον διασυρμό των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου. Εσείς τι πιστεύετε; Απαντήστε παρακάτω και δείτε τι απαντούν οι υπόλοιποι αναγνώστες”…

Ενδεικτικό είναι το κλίμα και στα social media:

Αλ Μπάντι@donald_duck555
Αυτό που ενοχλεί είναι ότι ο ΣΡΖ κατάφερε σε μια ημέρα να παρακάμψει όλο το σύστημα που είχαν χτίσει και αυτό είναι ξεκάθαρο από τις αντιδράσεις τους.

Ανατολικος@PanteliPinelopi
Προβολή εικόνας στο Twitter

Ανατολικος@PanteliPinelopi
Τον Ιούλιο του ’17 μάθαμε ότι ο στα νιάτα του έσπαγε περιπολικά της Ε.Α.
Προβολή εικόνας στο Twitter

skorpιos_όλα_η_τιποτα@SkorpiosXP
Εσείς ναι εσείς στην φώτο αν έχετε λίγο φιλότιμο και ανδρισμό… σταματήστε την κατηφόρα, όλα στη ζωή δεν είναι χρήμα, ούτε γαλάζια στρουμφακια…
Προβολή εικόνας στο Twitter

Ρεπλικα@yorgisAnyfantis
Θιγμένοι νιώθουν και οι 28 δημοσιογράφοι του ψηφοδελτίου της ΝΔ.

Λογικό

Προβολή εικόνας στο Twitter

Πως παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ τις αντιδράσεις για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: