Πολυτεχνείο: Μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ έφτασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ – Το είπαν και το έκαναν ΚΚΕ και ΚΝΕ

Πολυτεχνείο: Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Εικόνες από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία

Με τις απαραίτητες αποστάσεις μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα.

Μέλη  ΚΚΕ και ΚΝΕ στην αμερικανική πρεσβεία

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν συγκεντρωθεί στην αμερικανική πρεσβεία τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία της κομματικής οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στην αμερικανική Πρεσβεία. Από τους συμμετέχοντες τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις.
 Το πανό στην κεφαλή της πορείας γράφει: “Διεκδικούμε τα δικαιώματά τας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα”.

Το είπαν και το έκαναν ΚΚΕ και ΚΝΕ – Με συνθήματα μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020
Παρέμβαση του ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 

“Σε δεσμά και γύψο δεν μπαίνει ο λαός” το κεντρικό σύνθημα, μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που διαδήλωσαν μπροστά από την πρεσβεία. Οι διαδηλωτές τήρησαν όλα τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Παρέμβαση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μέλη της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και μέλη της ΚΝΕ, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν είχαν ενημερώσει για τις δράσεις που σχεδίαζαν να ακολουθήσουν κατά την 17η Νοεμβρίου, λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων. Κεντρικό σύνθημα ήταν “το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή” και “Σε δεσμά και γύψο δεν μπαίνει ο λαός”.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, οι διαδηλωτές τήρησαν όλα τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο κτίριο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Θυμίζουμε πως το ΚΚΕ σχολίασε καυστικά τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως “αυτός  που επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, με την απόφασή τους για την ακύρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και με την κατάπτυστη κι αυταρχική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων”.

Όπως σημειώνει, “ο στόχος τους είναι προφανής: Να αποπροσανατολίσουν απ’ τις τεράστιες ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας, που οδηγούν στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και στα καθημερινά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων”.

Το ΚΚΕ ζήτησε εξ αρχής την απόσυρση της απόφασης απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου.