Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τη χθεσινή βραδιά στο Kontra! Κώστας Βαξεβάνης — Novartis ! Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ελένη Τουλουπάκη μετά την απολογία της για το σκάνδαλο

Ο Κώστας Βαξεβάνης για όλους και για όλα: «Αν ζούσα το 63' θα μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντι» (Video) - Documento

 “Πρώην πρωθυπουργός στο Novartisgate – Ο κ. Στουρνάρας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση μετά τις κατηγορίες του Μανιαδάκη” (vid)

Μπορεί τα ΜΜΕ – με καραμπινάτη απόδειξη ΟΛΑ τα πρωινάδικα το πρωί της Τρίτης – να κρύβουν επιμελώς το σκάνδαλο #novartis, αλλά μετά τη χθεσινή βραδιά στο Kontra και την εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, σίγουρα πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους στη συνέχεια! Ποταμός αποκαλύψεων από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας

Για την υπόθεση της Novartis και τις κατηγορίες σε βάρος του τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Κontra24 και στην Αναστασία Γιάμαλη.

Σε σειρά αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο Novartis προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, ο οποίος διώκεται για τα ρεπορτάζ του σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση, μίλησε για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, που ήταν πηγή του, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον στοχοποίησε από το βήμα της Βουλής, αλλά και για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Όταν αποδόθηκαν οι κατηγορίες εναντίον μου, 19 Ιανουαρίου του 2022 και πήγα στην ανακρίτρια για να πάρω προθεσμία πριν να απολογηθώ, υπήρχαν όλα τα κανάλια για να δείξουν ότι οδηγούμαι στην ανακρίτρια με 4 κακουργήματα. Αυτοί προχθές που έκανα τις μεγάλες αποκαλύψεις, που είχαν ενδιαφέρον όλα αυτά και έπρεπε να ρωτήσουν, να μάθουν, να μεταφέρουν στον κόσμο, απουσίαζαν. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν από την Κυριακή μετά τις αποκαλύψεις του Documento, δεν υπάρχει κιχ. Υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή» ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Ο κ. Στουρνάρας, είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση μετά τις κατηγορίες του Μανιαδάκη. Δηλαδή ο Μανιαδάκης λέει συγκεκριμένα ότι 20 Απριλίου του 2018, τον κάλεσε στην Τράπεζα τη Ελλάδας παρακαλώ ο κ. Στουρνάρας ως Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, και του είπε ότι “ξέρουμε ότι είσαι προστατευόμενος μάρτυρας, εάν δεν έρθεις με το μέρος μας θα σε μπιπ”. Άφησε να εννοηθεί ότι είναι μια Αγία Τριάδα, με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ο οποίος ετοίμαζε μάλιστα νομοθετικό πλαίσιο για να γίνει τι; Για να διωχθούν και να εξοντωθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι εισαγγελείς» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε δε εκτενώς στο πώς γνώρισε τον Νίκο Μανιαδάκη, που του έδινε πληροφορίες.

«Η διαφορά του σκανδάλου Novartis με το όποιο άλλο σκάνδαλο που υπάρχει η πεποίθηση και η απόδειξη ότι δεν τιμωρήθηκε, όπως η Siemens, είναι ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε απλά ατιμωρησία και βόλεμα των εμπλεκόμενων, έχουμε και την προσπάθεια να τιμωρηθούν όσοι το αποκάλυψαν ή ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Είναι σαφής ποιοτική διαφορά που υποδηλώνει κι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δικαιοσύνη και η δημοκρατία στη χώρα» σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Εδώ βγήκε ο πρωθυπουργός της χώρας και είπε ότι δημοσιογράφοι που δεν έχουν πάει καν να απολογηθούν στον ανακριτή, ότι είναι κακούργοι και συμμορίτες. Τι λέμε τώρα; Βγαίνει πρωθυπουργός της χώρας μέσα στην ελληνική Βουλή και λέει ότι αυτοί είναι κακούργοι και είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να πάνε φυλακή. Αυτό λέει ο πρωθυπουργός της χώρας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει πιο προκλητικό κείμενο στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης από τις διατάξεις αρχειοθέτησης των υποθέσεων του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Είναι πρωτοφανές μία αρχειοθέτηση να λέει ότι ψάξαμε τον κ. υπουργό Αβραμόπουλο και του βρήκαμε 1 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως λέει η ίδια πράξη αρχειοθέτησης και τα πορίσματα, κατέθεσε η πεθερά του διακόσια πεντακοσάευρα στον κοινό λογαριασμό της κόρης της και του Αβραμόπουλου και βρέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ αδικαιολόγητα και λέει ότι επειδή είναι απροσδιόριστο ποσό, άρα δεν είναι από τη Novartis. Υπάρχει ο όρος αδιευκρίνιστος στη νομική επιστήμη; Υπάρχει εισαγγελέας που λέει ότι υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο και εγώ κλείνω την υπόθεση αντί να την ανοίξω» τόνισε.

«Στον δε Άδωνη Γεωργιάδη, βρήκαν 300.000 ευρώ τα οποία δεν ονόμασαν ούτε αδικαιολόγητα, ούτε μαύρα, ούτε παράνομα. Τα χαρακτήρισαν αδιευκρίνιστα και αντί να συνεχίσουν την έρευνα για να διευκρινίσει ο Άδωνης ή η γραμματέας του που τα έβαζε ή οποιοδήποτε άλλος, πόθεν; Το παίρνουμε ως μια νομική έννοια που δεν είναι επιβαρυντική , αλλά αθωωτική για έναν κατηγορούμενο. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα» συνέχισε ακόμη.

«Εγώ λέω ότι έχουμε μια δικαιοσύνη, που αν ρωτήσετε το θυρωρό που έχετε απ’ έξω, τον οπερατέρ, τον πατέρα μας, τη μάνα μας και τον κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, είναι βέβαιοι ότι αυτή η δικαιοσύνη χειραγωγείται και εξυπηρετεί συμφέροντα» τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Ποια πράξη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει χρήματα από τη Novartis; Αυτοί που λένε ότι ήταν σκάνδαλο μόνο των γιατρών ή ότι είναι σκευωρία. Υπάρχει μια απόφαση συμφωνίας της Novartis εξωδικαστική με το αμερικανικό δημόσιο, για την Ελλάδα. Η Ελλάδα που είναι θιγόμενη; Που έχει δώσει δηλαδή χρήματα του δημοσίου για αυτή την ιστορία; Το σκάνδαλο Novartis είχε δύο πράγματα: Το ένα ήταν ότι χρηματίζονταν γιατροί για υπερσυνταγογράφηση. Το δεύτερο είναι ότι χρηματίζονταν πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες για να καθορίζουν τιμές. Τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι γιατροί ή ο θυρωρός του υπουργείου Υγείας. Τις καθορίζουν οι επιτροπές με την εποπτεία και την υπογραφή στο τέλος του υπουργού Υγείας» υπογράμμισε ο Κώστας Βαξεβάνης.

 

Γυρίζει καταπάνω τους η Novartis ! Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ελένη Τουλουπάκη μετά την απολογία της για το σκάνδαλο

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Ελένη Τουλουπάκη, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τις κατηγορίες που τις αποδίδονται σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Novartis.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο λίγο μετά τις 12, χθες τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 125 σελίδων.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστικός που ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες. Μάλιστα, μιλώντας στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου είχε κληθεί σχετικά, ζήτησε την παρέμβαση των οργάνων της ΕΕ κάνοντας λόγο για σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Ενώπιον των ευρωβουλευτών, η Ελένη Τουλουπάκη, κατήγγειλε  ανελέητο πόλεμο από τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, με την σθεναρή συμπαράσταση των κομμάτων τους και την απροκάλυπτη στήριξη των ΜΜΕ, οι οποίοι, όπως ανέφερε προεξοφλούσαν ότι «θα κληθούμε εμείς να δώσουμε εξηγήσεις για την έρευνά μας αυτή».

Στο πλαίσιο αυτό, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς υπογράμμισε πως «η προσφυγή στην ΕΕ είναι μονόδρομος για  την διαφύλαξη του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αφού με αφορμή το διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς Novartis, όλες οι αρχές του έχουν στην κυριολεξία  ποδοπατηθεί». Ζήτησε δε την «άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης».