Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη απόφαση για οικονομική εξυγίανση της Αυγής — Κ. Γαβρόγλου: Όσο και να προσπαθούν, δεν είμαστε όλοι το ίδιο — Ν. Παππάς: Αντί να έχουμε ήδη 510 νέα λεωφορεία στους δρόμους, έχουμε…

Με ομοφωνία το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή η «Αυγή».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το «Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας».

 

Κ. Γαβρόγλου: Όσο και να προσπαθούν, δεν είμαστε όλοι το ίδιο

«Μια ακόμη λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζει ο Κ. Γαβρόγλου, την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία

Μια απαραίτητη διευκρίνιση ανέφερε ο πρώην υπ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κ. Γαβρόγλου, καθώς ορισμένα ρεπορτάζ είχαν εμπλέξει το όνομά του στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τον καθηγητή του ΟΠΑ που κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία. 

Συγκεκριμένα, ο Κ. Γαβρόγλου, αναφέρει: 

«Σε κάποια ρεπορτάζ σχετικά με τους δυο καθηγητές του ΟΠΑ, γράφτηκε και αναπαράχθηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμερο για τις πράξεις τους και δεν έπραξε τίποτα.

Όπως δείχνουν τα παρακάτω, αυτό είναι μια ακόμη λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από έρευνα που κάναμε μαζί με τους τότε συνεργάτες μου, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Ο τότε Πρύτανης του ΟΠΑ καθηγητής κ. Μ. Γιακουμάκης, αμέσως μετά την απόφαση καταδίκης του δικαστηρίου εναντίον συγκεκριμένου καθηγητή, τον  παραπέμπει στο Πειθαρχικό και αμέσως ενημερώνει το Υπουργείο (25 Ιουνίου 2019) για την κατάσταση. Το Υπουργείο αποκρίνεται σε χρόνο ρεκόρ (4 Ιουλίου 2019), παρά το γεγονός ότι τις ημέρες εκείνες κορυφωνόταν η προεκλογική περίοδος (εκλογές έγιναν στις 7 Ιουλίου 2019), και ζητάει από τον Πρύτανη ακριβώς αυτό που προβλέπει ο νόμος: την διατύπωση γνώμης της Συγκλήτου για το αν ο ελεγχόμενος Καθηγητής πρέπει να τεθεί σε αργία. Η Σύγκλητος συνεδριάζει στις 26 Ιουλίου και θέτει τον καθηγητή σε αργία, κάτι που επικυρώνεται από το Υπουργείο στις 8 Νοεμβρίου 2019.

Όσο και να το προσπαθούν, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

 

Ν. Παππάς: Αντί να έχουμε ήδη 510 νέα λεωφορεία στους δρόμους, έχουμε και 4η παράταση Καραμανλή στον διαγωνισμό

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εθισμένη στην ανικανότητά της και τις απευθείας αναθέσεις, δεν μπορεί ούτε διαγωνισμό να «σταυρώσει» ούτε την κοινωνία να στηρίξει», επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ν. Παππάς

 

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ν. Παππά:

Η τέταρτη παράταση στον διαγωνισμό για την προμήθεια 770 αστικών λεωφορείων αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες του κ. Καραμανλή.

Ενώ, λοιπόν, το φθινόπωρο του 2019 ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για 750 νέα οχήματα, εκ των οποίων τα 510 θα κυκλοφορούσαν ήδη από το τέλος του 2021.

Τώρα προσπαθεί, με παλινωδίες, να «τρέξει» έναν διαγωνισμό ο οποίος θα φέρει νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του 2023.

Για τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα συνεχίσουν να στριμώχνονται στα ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας και τρομερής εξάπλωσης του ιού με τα γνωστά αποτελέσματα.

Για το επόμενο (μακρύ) διάστημα τα ακατάλληλα και πολυμεταχειρισμένα οχήματα, που έχουν νοικιαστεί σαν να αγοράζαμε καινούρια, θα συνεχίσουν να κοστίζουν ακριβά και να μη λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα. Ευνοημένοι, λοιπόν, θα συνεχίσουν να είναι όσοι τα νοικιάζουν στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εθισμένη στην ανικανότητά της και τις απευθείας αναθέσεις, δεν μπορεί ούτε διαγωνισμό να «σταυρώσει» ούτε την κοινωνία να στηρίξει.