Ποιος φοβάται το Λιγνάδη; Πηγές ΕΛΑΣ: Δεν είχαμε εντολή για κατ’ οίκον έρευνα και κατάσχεση του κινητού – Δημοσιογράφος: Καταγγέλλει επιχείρηση χακαρίσματος κινητων σε εξέλιξη!

Σε ερώτημα γιατί δεν έγιναν όλες οι υποθετικά απαραίτητες ενέργειες που συχνά καθορίζουν και διαφωτίζουν προφίλ και κατηγορητήριο κάποιου υπόπτου στην υπόθεση Λιγνάδη, η απάντηση ήταν η εξής:

“Αυτή την εντολή είχαμε. Η όλη διαδικασία δεν ήταν υπό τη δική μας δικαιοδοσία. Εμείς απλώς πράξαμε διεκπεραιωτικό έργο. Η σύλληψη δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιας προκαταρκτικής, μέσα στις ευθύνες της οποίας θα ήταν και η κατ’ οίκον έρευνα, καθώς και η κατάσχεση πιθανού αποδεικτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικού, ούτε φυσικά στο ένταλμα υπήρχε αίτημα οποιασδήποτε άλλης ενέργειας πλην της σύλληψης. Θεωρητικά κι εμπειρικά, είναι ασυνήθιστη η επιλογή των συντακτών του εντάλματος, πλην όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε να κρίνουμε την πρόθεση ή τον σκοπό”.

Σε ερώτημα πόσο συνήθης είναι σε ανάλογες περιπτώσεις η απαγόρευση κατ’ οίκον έρευνας και η κατάσχεση των όποιων πιθανών αποδεικτικών στοιχείων και η απάντηση που έλαβε το bloko.gr ήταν πως πρόκειται για εντελώς ασυνήθιστη τακτική, ακόμα και στις περιπτώσεις που η εισαγγελία μετά από αυτόνομη ανακριτική διαδικασία, έχει εξασφαλισμένη την απόδειξη ενοχής. Και πάλι όμως, οι σχετικές έρευνες αποτελούν αναγκαιότητα.

Οι απαντήσεις προέρχονται από αξιωματικούς που καλύπτουν ολόκληρο το εύρος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και της ασφάλειας, με γνώσεις περιεχομένου και τεράστια εμπειρία. Συνεπώς, ως απάντηση στο δήθεν ανθρωπισμό που επικαλέστηκε ο κ. Γεραπετρίτης στη Βουλή, εμείς θα επανέλθουμε με ερώτημα που αντιστρέφει τον ιρασιανολισμό του κ. υπουργό και προσδίδει σαφή σκανδαλώδη χροιά στον χειρισμό.

Ποιος φοβάται το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών και μη αρχείων του κ. Λιγνάδη ή σε άλλη περίπτωση, ποιος επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση του κ. Λιγνάδη, συσκοτίζοντας το περιβάλλον των στοιχείων να τύχει άλλης ποινικής αντιμετώπισης από αυτή που θα όριζαν τα ίδια τα στοιχεία;

 

“Βόμβα” από γνωστό δημοσιογράφο: Καταγγέλλει επιχείρηση χακαρίσματος κινητων σε εξέλιξη!

“Βόμβα” πέταξε το απόγευμα της Τετάρτης, με ανάρτησή του στα social media ο γνωστός δημοσιογράφος- Πολιτικός Συντάκτης στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και σχολιαστής Σχόλιο στον ιστότοπο in.gr και στο κανάλι MEGA Άρης Ραβανός. Ο δημοσιογράφος καταγγέλλει οτι υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση χακαρίσματος κινητών τηλεφώνων δημοσιογραφων, δημοσιολογούντων αλλα και πολιτικών, τις τελευταίες ώρες και μάλιστα επισημαίνει οτι είναι καλύτερα να “Κλείνουμε τις σύγχρονες συσκευές,πηγαίνουμε σε παλιές συσκευές και μέχρι οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν”

Η ανάρτηση-“βόμβα” του Άρη Ραβανού στο twitter:

Εικόνα  Aris Ravanos
@aris_ravanos
Να προσέχετε τις συσκευές σας και τα χακαρίσματα.Υπάρχει επιχείρηση χακαρίσματος σε εξέλιξη από άγνωστους σε τηλέφωνα δημοσιογράφων, δημοσιολογούντων,πολιτικών, κα. Κλείνουμε τις σύγχρονες συσκευές,πηγαίνουμε σε παλιές συσκευές και μέχρι οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν προσέχουμε