Ποιος νοιάζεται για πτυχία;… Αντα Ψαρρά

Αποτέλεσμα εικόνας για foτο μητσοτακης στη βουλη

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 το υπουργείο Υγείας επί Ανδρέα Ξανθού με δελτία Τύπου ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων διοικητών και υποδιοικητών των δημόσιων νοσοκομείων.

Ποιος νοιάζεται για πτυχία;

Στα συγκεκριμένα τέσσερα δελτία Τύπου υπάρχουν 103 ονόματα διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων με δημοσιευμένα από κάτω τα αναλυτικά βιογραφικά τους. Ολοι διέθεταν πτυχίο ΑΕΙ (κυρίως πτυχίο Ιατρικής) και μεταπτυχιακό συναφές με το αντικείμενο της υγείας και των υπηρεσιών υγείας.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους υψηλού επιπέδου επιστήμονες (σύμφωνα πάντα με τα αναλυτικά βιογραφικά τους) διέθεταν και διδακτορικό, ενώ είχαν εμπειρία σε θέματα διοίκησης σε ανάλογες θέσεις που προηγουμένως κατείχαν. Λίγους μήνες αργότερα, και ενώ τα πλούσια προσόντα και τα αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής των ανθρώπων αυτών δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ, έγινε πρωτοσέλιδο η επιλογή ενός στενού συνεργάτη του Π. Πολάκη, μη πτυχιούχου, ως αντιπροέδρου στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Σήμερα η κυβέρνηση των αρίστων επέλεξε τους επικεφαλής των νοσοκομείων χωρίς να μπει καν στον κόπο να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά τους ενώ το σύνολο σχεδόν των μέσων που διαθέτει κατάπιε αμάσητες τις επιλογές της κουμπαριάς, της κομματικής ταυτότητας, της συγγένειας και της φιλικής σχέσης.

Οσο για τα πτυχία… ίσως φταίει το brain drain!

Αποτέλεσμα εικόνας για foτο Αντα Ψαρρά