Ποιοι θα μετέχουν στην “επιτροπή Πισσαρίδη” για τα 32 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης – Άγριο τρολάρισμα Κικίλια στο διαδίκτυο για το κέντρο μαστού

Σε δυο βασικά πρόσωπα αναθέτει ο πρωθυπουργός την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την αξιοποίηση των κονδυλίων που θα εισρεύσουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Τον υπέρμαχο των μνημονίων, νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη και το Νίκο Βέττα.

Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στα τέλη εκείνου του μήνα ενέκρινε τη σύσταση Επιτροπής για την Αναπτυξιακή Στρατηγική της χώρας, με επικεφαλής τον Νομπελίστα Οικονομολόγο, καθηγητή του LSE και του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Πισσαρίδη και αναπληρωτή του τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ, κ. Βέττα.

Η σκέψη είναι παλαιότερη αλλά δρομολογείται τώρα με συγκεκριμένο αντικείμενο μετά την πρόταση της Κομισιόν.

Υποστηρικτής των μνημονίων ο νομπελίστας Πισσαρίδης που αναλαμβάνει το “ταμείο των 32 δισ”

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι εκπρόσωποι φορέων του Δημοσίου και της αγοράς, ενώ κατά περίσταση χρησιμοποιούνται ως σύμβουλοι τεχνοκράτες, για ζητήματα που αφορούν τους θεσμούς της οικονομίας και επιμέρους δεδομένα και κανόνες, αλλά και για την εκπόνηση ειδικών μελετών.

Ειδικότερα, μέλη της με συντονιστικό ρόλο είναι οι Δημήτρης Βαγιανός (καθηγητής στο LSE) και Κωσταντίνος Μεγήρ (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale). Στην Επιτροπή συμβάλουν επίσης, με συμβουλευτικό ρόλο, οι παρακάτω ειδικοί, σε θέματα που αφορούν επιμέρους πλευρές, θεσμούς και δεδομένα της ελληνικής οικονομίας:
Κυριάκος Ανδρέου (Advisory leader – PwC)
Κωσταντίνος Αρκολάκης (Yale)
Μανόλης Γαλενιανός (London Holloway)
Χρήστος Γκενάκος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Cambridge)
Svetoslav Danchev (IOBE)
Αρίστος Δοξιάδης (Big Pi Ventures)
Νίκος Καραμούζης (Πρόεδρος – Grant Thornton)
Φοίβη Κουντούρη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Αλέξανδρος Κρητικός (DIW)
Δάφνη Νικολίτσα (Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Διομήδης Σπινέλλης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Πάνος Τσακλόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, το Σεπτέμβριο του 2020 η επιτροπή πρέπει να παραδώσει την τελική της έκθεση για την αναπτυξιακή στρατηγική.

 

Άγριο τρολάρισμα Κικίλια στο διαδίκτυο για το κέντρο μαστού στο νοσοκομείο “Ελενα”και το τμήμα καρδιοχειρουγικής για παιδιά στο Παίδων- Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Με θυμηδία αλλά και οργή υποδέχθηκαν τα social media την άτακτη υποχώρηση του υπουργείου Υγείας, που μετά την γενική κατακραυγή, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφαση για το αιφνίδιο λουκέτο στο Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου “Ελενα”, το οποίο καλύπτει εδώ και 45 χρόνια περισσότερες από 20.000 γυναίκες.

Δηκτική όπως πάντα η Έλενα Ακρίτα σχολίασε:

Η ανακοίνωση του υπουργείου περί εντολής Κικίλια να αναιρέσει τον …εαυτό του, έγινε το νέο …hashtag.

Και φυσικά οι χρήστες του Διαδικτύου δεν θα μπορούσαν να μην ειρωνευτούν την γνωστή πρόταση της Μαρέβας  Μητσοτάκη για το χειροκρότημα στα μπαλκόνια…

Αρετή Αθανασίου

την Παρασκευή

Αύριο στις 9 μ.μ όλοι στα μπαλκόνια σας. Θα χειροκροτήσουμε την κυβέρνηση που βάζει λουκέτο στο Κέντρο Μαστού στο “Ελενα” που έσωζε 20.000 γυναίκες κάθε χρόνο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*