Πλειστηριασμοί: Δικηγόρος εξηγεί πώς θα αποφύγουμε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μας — Βίος και πολιτεία του Αντωνίου: Porsche Cayenne, μεζονέτες, δωρεές εκατ., επιχορηγήσεις. Μυστική ανάληψη από θυρίδα

Πλειστηριασμοί: Δικηγόρος εξηγεί πώς θα αποφύγουμε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μας

Οι εισπρακτικές σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απειλούν τους πολίτες

Πλειστηριασμοί: Έρχεται το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙΙ», με το οποίο όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια και είδαν αύξηση στα επιτόκιά τους θα έχουν επιδότηση των επιτοκίων, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Αναμένεται να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί το πρόγραμμα, είπε, που στόχο έχει να μην υπάρξει νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Δύο βασικοί τρόποι για να αποφύγουμε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μας είναι ο δικαστικός και ο εξωδικαστικός, είπε.

Μέσω της δικαστικής οδού, βασική προϋπόθεση είναι ο πολίτης να παραδίνει αμέσως οποιοδήποτε δικόγραφο του έρχεται (π.χ. μια διαταγή πληρωμής, ή κατάσχεση) στον δικηγόρο του για να προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες έγκαιρα, είπε.

Όσον αφορά στην εξωδικαστική επίλυση του ζητήματος, αυτή μπορεί να γίνει, είτε μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού, είτε με διμερή διαπραγμάτευση με την τράπεζα ή το fund.

Πολύ σημαντικό είναι ότι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν προστασία, μόνον εφόσον ενταχθούν στην πλατφόρμα των ευάλωτων, είπε.
Οι εισπρακτικές σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απειλούν τους πολίτες. Σε κάθε τέτοια περίπτωση ο πολίτης οφείλει να κάνει καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τόνισε.

 

Βίος και πολιτεία του Αντωνίου: Porsche Cayenne, μεζονέτες, δωρεές εκατ., επιχορηγήσεις. Μυστική ανάληψη από θυρίδα Κιβωτός του Κόσμου: Η πολυτελής ζωή του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας  - Τα πανάκριβα αυτοκίνητα και οι μεζονέτες

Θα εξετάσουν και ανήλικους οι αρχές

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Ανηλίκων συνέχισαν και χθες την εξέταση μαρτύρων, από εργαζομένους και πρώην τροφίμους της Κιβωτού του Κόσμου για όσα φρικτά καταγγέλθηκαν για κακοποιήσεις παιδιών. Οι μαρτυρίες, τρεις προς το παρόν, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνουν όσα είχαν καταγγελθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Συνήγορο του Πολίτη για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά (αυστηρές τιμωρίες, ταπεινώσεις, ξυλοδαρμοί και απομονώσεις), ενώ δεν κατατέθηκε κάτι πέραν των ήδη καταγγελθέντων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος ανηλίκων.

Η μόνη, για την ώρα, καταγγελία για σεξουαλική ασέλγεια έχει γίνει από 19χρονο πρώην τρόφιμο της δομής εις βάρος του πατέρα Αντώνιου και έχει επιβεβαιωθεί από άλλο παιδί που υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

  • Πάντως, όλες οι προσπάθειες της Εισαγγελίας Αθηνών, που χειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα τις έρευνες, κατατείνουν στο να καταστεί δυνατόν να εξεταστούν και ανήλικα που διαβιούν μέσα στη δομή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν να πουν ουσιαστικά πράγματα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ωστόσο, η εξέτασή τους απαιτεί οργάνωση και ψύχραιμη αντιμετώπιση της όλης υπόθεσης, για να μπορέσουν τα παιδιά να εμπιστευθούν, να αποβάλουν λογικούς φόβους που έχουν και τελικά να μιλήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στα χέρια τους προσώρας αρκετές μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών και μία για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ οι ελεγχόμενοι προς το παρόν είναι τέσσερα άτομα, ο π. Αντώνιος, ιδρυτής της Δομής αλλά και στενοί συνεργάτες του.

  • Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διετάχθη από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για γενικευμένο οικονομικό έλεγχο στη δομή.

Έλεγχος βιβλίων εσόδων-εξόδων, δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνουν οι αστυνομικές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι παράνομος πλουτισμός που δεν αντιστοιχεί με τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία.

  • Παράλληλα, από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκύπτει πως ποσοστά ιδιοκτησίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν 50% η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, και το άλλο 50% ήταν στο όνομα της 86χρονης μητέρας του π. Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο. Μόνο εκείνες είχαν δικαίωμα αναλήψεων χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftherostypos.gr, αναφέρουν ότι τα πρώτα στοιχεία ελέγχου της Αρχής, προκύπτει ότι την περίοδο 2017-2021 οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ η ΜΚΟ είχε λάβει και κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις διαδρομές των εισροών και κυρίως των εκροών χρημάτων της «Κιβωτού του Κόσμου», αν αυτές αποδεικνύονται με παραστατικά και φορολογικά στοιχεία, όπως επίσης αν τα περιουσιακά στοιχεία του π. Αντώνιου, της συζύγου του και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους και από τα φορολογικά στοιχεία κτήσης τους.

Το ένα σκέλος της έρευνας είναι η αναζήτηση των διαδρομών των χρημάτων και το δεύτερο η διαχείριση των ποσών από χορηγίες, επιχορηγήσεις αλλά και δωρεές πολιτών. Η αναζήτηση περιλαμβάνει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων, όπως και την περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

  • Ήδη έχουν ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων προσώπων, η κτήση ακίνητης και κινητής περιουσίας, στοιχεία τα οποία θα αντιπαραβληθούν με τα δηλωθέντα εισοδήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά προκλήθηκαν μέσω εγκληματικών δραστηριοτήτων. Αν τα ευρήματα έχουν ποινικό ενδιαφέρον, το πόρισμα θα αποσταλεί στην Εισαγγελία.

Τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, την Τρίτη το μεσημέρι, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία ελέγχεται για κακοποιήσεις ανηλίκων και για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές.

  • Στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλημα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Με σαφείς πλέον ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια εξαΰλωσης και αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές, τις δωρεές πολλών εταιριών αλλά και ιδιωτών.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών της υπόθεσης, το μυστικό άδειασμα υπήρξε τόσο λόγω της δικαστικής έρευνας, με τον κίνδυνο να αναδειχθούν στοιχεία για διαρκή κερδοσκοπία των υπευθύνων του ιδρύματος, όσο και του κινδύνου δέσμευσης και κατάσχεσης του περιεχομένου της που μπορεί να αφορούσε και ενοχοποιητικά στοιχεία για τους υπεύθυνους της δομής.

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα το κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού είχε στόχο αφού αδειάσει την θυρίδα να ανοίξει νέα σε άλλη τράπεζα στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Μάλιστα, φέρεται να είχε ήδη ενημερώσει την τράπεζα για το άνοιγμα νέας θυρίδας χωρίς όμως το σχέδιο να υλοποιηθεί.

Μπορεί ο Αντώνιος να επανεμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, υποστηρίζοντας πως «δεν έχω κάνει κανένα κακό σε παιδί», όμως την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» λαμβάνουν διαστάσεις χιονοστοιβάδας με τα παιδιά να κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, τιμωρίες ακόμη και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ο Αντώνιος βρίσκεται κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, δεν μιλά με κανέναν δικηγόρο και ούτε βλέπει τηλεόραση, με την πρεσβυτέρα να τον ενημερώνει για τα τεκταινόμενα.

  • Την ίδια στιγμή ξέρει ότι σύντομα θα κληθεί να δώσει κατάθεση για όσα του καταλογίζουν. Επίσης, ο Αντώνιος ελέγχεται και για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η Κιβωτός από το 2017 έως το 2021 είχε δωρεές σχεδόν 28 εκατ. ευρώ (συγκέντρωσε το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια).

Οι αποκαλύψεις για την ζωή του πατέρα Αντώνιου διαδέχονται η μία την άλλη με τον ίδιο να δηλώνει «γιατί μου τα λένε αυτά;» και τους συνεργάτες του να αποδίδουν την επίθεση στο πρόσωπό του σε «πολιτικά και θρησκευτικά αντίποινα», ωστόσο οι μαρτυρίες μπορεί και να τον «κάψουν».

Αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν στο ότι ο πατήρ Αντώνιος κυκλοφορούσε με Porsche Cayenne, έμενε σε πολυτελείς επαύλεις και έκανε ακριβά δώρα στους ευνοούμενους τροφίμους των δομών. Μάλιστα, είχε και σωματοφύλακες που τον πρόσεχαν ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και παιδιά που τον έχουν καταγγείλει πως τους χρησιμοποιούσε για υπηρέτες του.

  • Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA συγκεκριμένα, έπειτα από κρουαζιέρα 7 ημερών με παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», ο Αντώνιος αποβιβάζεται στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι από τους επιβάτες τον βλέπουν να κατευθύνεται σε σημείο που τον περίμενε οδηγός, μπροστά από ένα άλλο πολυτελές τζιπ.

«Όταν τελείωσε η κρουαζιέρα στο Λαύριο και αποβιβάστηκαν (…) μπήκε αυτός σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes, με σκούρα τζάμια για να μη φαίνεται, με οδηγό. Αυτό το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει εντύπωση» σημειώνει από την πλευρά του ένας από τους επιβάτες του πλοίου.

Στις κρουαζιέρες δεν πήγαιναν όλα τα παιδιά, αλλά λίγα και εκλεκτά όπως καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι της οργάνωσης. Η επιστροφή στην Αθήνα, έβρισκε τον Αντώνιο και την πρεσβυτέρα είτε στη Ραφήνα, είτε στην περιοχή της Βραυρώνας όπου βρίσκονταν οι δύο μεζονέτες τους.