Πλήρης εξευτελισμός Μητσοτάκη: Ξανά στα 300 ευρώ το πρόστιμο μετά τις αντιδράσεις

Με ύφος δασκάλου του δημοτικού που μιλάει σε άτακτα παιδάκια, ο πρωθυπουργός ακύρωσε την αύξηση του προστίμου, αλλά μόνο για 10 μέρες ώστε να επανεξετάσει το θέμα.

Σε πλήρη εξευτελισμό οδηγήθηκε ο πρωθυπουργός σε σχέση με την αύξηση του προστίμου για τη μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στα 500 ευρώ.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις πολιτών και τις επικρίσεις που δέχτηκε από όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του, με ύφος δασκάλου που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, είπε ότι παίρνει πίσω την αύξηση που είχε αναγγείλλει πριν λίγες ώρες, αλλά μόνο για μία εβδομάδα ή για 10 μέρες, προκειμένου να δει «πώς ανταποκρίνονται οι πολίτες» και στη συνέχεια θα επανεξετάσει το θέμα.

Επί της ουσίας δηλαδή, απείλησε τους πολίτες με αύξηση του προστίμου αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε δώσει εύσημα για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τα τηρεί κατά γράμμα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τρίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είχε δηλώσει: «Πήγατε το πρόστιμο από τα 300 στα 500 ευρώ, όταν ο μισθός που παίρνουν οι εργαζόμενοι μέσα στη πανδημία είναι 534 ευρώ. Γιατί δεν κάνετε το πρόστιμο 534 ευρώ ώστε να είναι το ίδιο και να μην έχετε πάρε δώσε;».

Έχετε εικόνα τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο των 534 ευρώ να πληρώσει 500 ευρώ; Η ανεμελιά της Πάρνηθας, αν πληρώνατε γι αυτή, μπορεί να μην είναι σημαντικό ποσό για εσάς ή και για εμάς που έχουμε τις αμοιβές των βουλευτών. Όμως για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους, όπως ανακαλύψατε πρόσφατα, είναι σημαντικό ποσό… Η αύξηση των προστίμων σηματοδοτεί το πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζετε τα πράγματα… Ο μέσος πολίτης αισθάνεται ασφυκτικά γιατί πρέπει να στείλει sms για να πάει στο περίπτερο και κινδυνεύει να πληρώσει αν κάνει κάποιο λάθος στην ώρα, και την ίδια ώρα όμως όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα κάνει διακοπές στο Ντουμπάι και όταν γυρίσει να μείνει τρεις μέρες στο σπίτι και αν μείνει», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί αίσθημα αδικίας στη κοινωνία η διαφορετική αντιμετώπιση