Πλήθος κόσμου «ξεχύθηκε» στο Σύνταγμα: Μοτοπορεία για τον Ιάσονα. Διαμαρτυρία για την κατάσταση στο ΕΣΥ (video)

Άφησαν τα κράνη τους μπροστά από το σημείο που σκοτώθηκε ο νεαρός – «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» φώναξαν οι διαδηλωτές για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (17/3) για τον άδικο θάνατο του 23χρονου Ιάσωνα μπροστά στη Βουλή, ενώ στο σημείο του ατυχήματος διανομείς τοποθέτησαν τα κράνη τους.

Περίπου 100 άτομα με τις μηχανές τους ξεκίνησαν από την Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για αυθόρμητη πορεία.

Οι Διανομείς της Ελλάδας τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος «δόθηκε η εντύπωση προσπάθειας συγκάλυψης» του τροχαίου, «καθώς αυτόπτης μάρτυρας και συνάδελφος, τραμπουκίστηκε λεκτικά από τροχονόμο».

 

Την ίδια ημέρα, χιλιάδες διαδηλωτών κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, σε ένα συλλαλητήριο για την Υγεία, με συμμετοχή της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Σωματεία Υγειονομικών, φοιτητικών συλλόγων, δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κα.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, απαιτούν ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και παράλληλα στρέφονται κατά του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής, ενώ ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη στην περίπτωση του τραγικού τροχαίου που συνέβη την περασμένη Παρασκευή (12/03) έξω από τη Βουλή.

«Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» είναι ορισμένα από τα συνθήματα της συγκέντρωσης.

Στο σημείο έδωσαν το «παρών» σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς με αφορμή το κάλεσμα για παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και με βασικό σύνθημα «Ένας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή».

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση για την Υγεία