Περιοδεύει στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας – Εφη Αχτσιόγλου: Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τελικά το δώρο Πάσχα

Περιοδεύει στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας

Επαφές με σωματεία και δημοτικά συμβούλια του νησιού θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσιοποίηση της «λίστας Πέτσα»

Στην Κέρκυρα θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μεταφράζοντας σε πράξη, την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ευρύ άνοιγμα στην κοινωνία τους επόμενους μήνες,

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με σωματεία εργαζομένων αλλά και εκπροσώπου φορέων της Κέρκυρας έως το μεσημέρι. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και στην συνέχεια θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού.

Στις παρεμβάσεις του από την Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει ιδιαίτερα στα ζητήματα της οικονομίας, προβάλλοντας κυρίως την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την πρόταση για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αλλά και οι επιλογές της πριν την πανδημία έχουν δημιουργήσει συνθήκες ύφεσης ήδη από το 2019. «Σήμερα πολύ φοβάμαι ότι η εικόνα της χώρας αρχίζει να μοιάζει με την περίοδο πριν από το 2015» επισήμανε χαρακτηριστικά σε χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο επίπεδο φτώχειας το οποίο το 2018 βρίσκονταν μόλις στο 17,9% ενώ σήμερα έχει ανοδική πορεία.

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, συνιστούν ουσιαστικά υλοποίηση των αποφάσεων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες και έως την επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΑ στα τέλη Αυγούστου, να υπάρξει πλατύ άνοιγμα σε ένα ευρύτερο πολιτικό ακροατήριο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η επικυριαρχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ΜΜΕ, καθιστά τις παραδοσιακές μορφές αλλά και τους πιο σύγχρονους τρόπους άμεσης επικοινωνίας με την βάση απαραίτητες. Στο ίδιο πλαίσιο άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να ενισχυθεί και οργανωτικά, ιδίως σε τοπικό επίπεδο. Όπως άλλωστε είχε επισημάνει και στην ομιλία του στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης ο Αλέξης Τσίπρας «χρειαζόμαστε δίπλα μας και νέους συναγωνιστές στη πρώτη γραμμή.Ανθρώπους άξιους που η πορεία τους στις τοπικές κοινωνίες, στον επιστημονικό ή επαγγελματικό τους χώρο, είναι αναγνωρισμένη από τη κοινωνία.Χρειαζόμαστε επίσης και νέους τρόπους επικοινωνίας και παρέμβασης, πρόσβασης σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν γυρίσει την πλάτη σε αυτά που θεωρούνται παραδοσιακά Μέσα επικοινωνίας».

Ανοιχτά μέτωπα με λίστα Πέτσα και διαδηλώσεις

Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει τον ενδιαφέρον του στις περιοδείες, τα στελέχη του κόμματος επιχειρούν να κρατήσουν ανοιχτά μέτωπα που θεωρούν ότι καταδεικνύουν τις πραγματικές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επανέφερε το θέμα της λίστας με τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι». Σχολιάζοντας μάλιστα την κυβέρνηση για επίδειξη αυταρέσκειας. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «επειδή στην κυβέρνηση_Μητσοτάκη ξεχνιούνται μέσα στην αυτοαποθέωση τους, να τους θυμίσουμε: Δημοσιεύστε επιτέλους τη Λίστα Πέτσα με τα ποσά που δόθηκαν για τις καμπάνιες στα ΜΜΕ. Και βεβαίως, χωρίς τροποποιήσεις από την αρχική λίστα. Είναι ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας».

Περιοδεύει στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας

Παράλληλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν συστρατευθεί στην «μάχη» του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Εκτός από τον αρμόδιο του τομέα προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση, δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας στην ομιλία του στην βουλή πως «το μεγάλο πολιτικό ερώτημα είναι γιατί επιλέγετε να φέρετε αυτό το σχέδιο νόμου, πέρα από τους ιδεολογικούς λόγους συσπείρωσης. Ο κύριος λόγος είναι ότι κάτι φοβάστε. Φοβάστε την κοινωνική έκρηξη που είναι προ των πυλών. Και θέλετε να δώσετε ένα νομιμοφανές πρόσχημα για το κατασταλτικό όργιο που ετοιμάζετε».

Για το νομοσχέδιο τοποθετήθηκε και η Θεανώ Φωτίου αναφερόμενη στο επιχείρημα περί ταλαιπωρίας των κατοίκων της Αθήνας. Όπως είπε «θέλουν δήθεν να αποσυμφορήσουν το κέντρο της Αθήνας, αντικαθιστώντας την πρόσκαιρη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων από τις διαδηλώσεις με το μόνιμο κυκλοφοριακό έμφραγμα και την κατάρρευση της κίνησης σε εκατοντάδες μαγαζιά του κέντρου από τον …Μεγάλο Περίπατο της Ταλαιπωρίας».

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

 

Εφη Αχτσιόγλου: Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τελικά το δώρο Πάσχα

Η ΝΔ δεν υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το δώρο Πάσχα να καταβληθεί τη στιγμή που έπρεπε από το κράτος εξ ολοκλήρου προς τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, σημειώνει σε δήλωση της η Εφη Αχτσιόγλου

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τελικά το δώρο Πάσχα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την καταβολή του έως τα τέλη Ιουνίου.

Η ΝΔ δεν υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το δώρο Πάσχα να καταβληθεί τη στιγμή που έπρεπε από το κράτος εξ ολοκλήρου προς τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι όχι απλώς να μην έχουν λάβει το δώρο Πάσχα τη στιγμή που το είχαν περισσότερο ανάγκη, αλλά τελικά να κινδυνεύουν να το χάσουν οριστικά.

Η επίμονα εσφαλμένη πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά καταλήγει να είναι άκρως τιμωρητική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*