«Περιμένοντας τον Γκοντό» – Σε περιοδεία η παράσταση του Γιάννη Κακλέα

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, του σημαντικότερου, ίσως, θεατρικού συγγραφέα του καιρού μας, παραμένει επίκαιρο μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης.

Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθει.

Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την υπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους ;Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει; 

Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτής της αναμονής οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχάριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει ελπίζοντας ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Ο Μπέκετ με αυτό το έργο διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση, και χιούμορ γράφοντας  μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους, από την εμφάνισή του σ΄αυτό τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Στις 15 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη, θα κάνει πρεμιέρα η νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα με το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», που ανεβαίνει με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Θανάση Παπαγεωργίου, Άρη Σερβετάλη, Ορφέα Αυγουστίδη, Αρη Κακλέα, Αγγελική Τρομπούκη.

Η περιοδεία περιλαμβάνει συνολικά πέντε σταθμούς, εκ των οποίων, μόνο ο ένας εκτός Αττικής:  

Θέατρο Βράχων 15, 16, 17 Ιουλίου

Θέατρο Πέτρας 22 Ιουλίου

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά 23, 24 Ιουλίου

Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου 28, 29, 30 Ιουλίου

Σπάρτη  3 Αυγούστου

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης-Γιάννης Κακλέας

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Επιμέλεια κίνησης: ’Αρης Σερβετάλης – Αγγελική Τρομπούκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: ’Αρης Κακλέας

Φωτογραφίες: Κωστής Γκιόκας

Η μετάφραση είναι της ομάδας των συντελεστών της παράστασης

Info

Ώρα Έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 100 λεπτά

Γενική είσοδος: 17 ευρώ