Περί στόκου … σκιάς… Μαθηματικός

Oι πορτιέρηδες που επιχειρηματολογούν, όπως “κάθε πανάσχετος ψεκασμένος στόκος”, πρέπει συχνά – πυκνά να παπαγαλίζουν τα όσα λέει ο Αρχηγός και πίσω του οι “σκύλοι” που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από “αυθεντίες” τύπου Πρετεντέρη

Η παλαιά διαμάχη για το αν ο γάιδαρος που θα μεταφέρει το αγώι νοικιάζεται από τον αγωγιάτη μαζί με τη σκιά που ενδεχομένως προσφέρει στον ενοικιαστή ή ανεξάρτητα, λύθηκε με τον θάνατο του γαϊδάρου!!! Έμεινε η αναφορά στην “περί όνου σκιάς” ιστορία.

Στις μέρες της “αδέσμευτης”, “πολυφωνικής” και “ανεξάρτητης” δημοσιογραφίας που υπερασπίζεται ο Πρετεντέρης – ο οποίος κατά τον έγκριτο καθηγητή Παυλάκη επιχειρηματολογεί όπως “κάθε πανάσχετος ψεκασμένος στόκος” – θα μπορούσαμε να μιλήσουμε … “περί στόκου σκιάς”. Με την έννοια ότι το φως της δημοσιότητας που λούζει τον “στόκο” ρίχνει τη σκιά του σε ό,τι προσπαθεί μάταια να συγκολλήσει. Και τότε ο στόκος καταλήγει σε αδέσμευτη, πολυφωνική, ανεξάρτητη και διασκεδαστική χορογραφία γελοιότητας.

Ο Καθηγητής Παυλάκης έγραψε για τον Πρετεντέρη:

“Έτσι για να τη σπάσω στον αμόρφωτο πληρωμένο κονδυλοφορο […] μιλάμε για ατράνταχτα επιχειρήματα, αντάξια του κάθε πανάσχετου ψεκασμένου στόκου που του δείχνουν το φεγγάρι και αυτός κοιτάει το δάχτυλο!!” 

Θυμηθήκαμε τον χαρακτηρισμό περί “στόκου” του καθ. Παυλάκη διότι ο Πρετεντέρης επιχειρεί να συγκολλήσει αγοραία με την ευτελή του αξία (όπως εκείνη του αντίστοιχου οικοδομικού υλικού) πρόσωπα και καταστάσεις με τα οποία διαφωνεί. Γράφει ο Πρετεντέ (ΝΕΑ 29/12): “Μια φωνή αγωνίας ακούστηκε μέσα στη νύχτα: “Έριξαν το προφίλ του Σταμάτη Κραουνάκη. Ομολογώ ανατρίχιασα…” Και αφού με τη τη συγκολλητική μύξα του στόκου επιχειρεί να συνδέσει τον Κραουνάκη με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κούλογλου και την απαγόρευση ταξιδιού του στη Αμερική (σε αντίθεση με τον εκλεκτό της καρδιάς του Άδωνι ο οποίος έχει ανοιχτές εκκρεμότητες με το σκάνδαλο Novartis, για να μη ξεχνιόμαστε), καταλήγει στον μεγάλο του καϋμό. Τον στοχοποιημένο Παύλο Πολάκη!!! Τον “Κρητίκαρο” Πολάκη και τον Κραουνάκη τους οποίους το θολωμένο μυαλό της συγκολλητικής μύξας του στόκου θεωρεί ότι μπορεί να τους ρίξει στην σκιά του.

Παράξενο που δεν κόλλησε στην παρέα των “αποσυνάγωγων” Κραουνάκη, Κούλογλου, Πολάκη και ο … Τσίπρας. Άλλωστε η ταύτιση Τσίπρα – Πολάκη είναι για σαράι του Κυριάκου και το μαγαζί του Μαρινάκη στην προπαγανδιστική ρεκλάμα των εισόδων. Πράγμα που σημαίνει ότι οι πορτιέρηδες που επιχειρηματολογούν, όπως “κάθε πανάσχετος ψεκασμένος στόκος”, πρέπει συχνά – πυκνά να παπαγαλίζουν τα όσα λέει ο Αρχηγός και πίσω του οι “σκύλοι” που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από “αυθεντίες” τύπου Πρετεντέρη!!! Διότι όπως είναι γνωστό οι γούνες των μεγαλοκυριών που ενδημούν στα εν λόγω πολιτικά στέκια ανατριχιάζουν στην όψη και στην κόψη του Πολάκη…