ΠΑΣΟΚ: Έκπληξη με Σιμητροπούλου. Γιατί παραιτήθηκε — Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι έχει αυξήσει τους φόρους 18%

Την παραίτησή της από αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπέβαλε η Αναστασία Σιμητροπουλου.

Η εξέλιξη αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν από τα στελέχη που υποστήριζαν ένθερμα την προσπάθεια της νέας ηγεσίας με πολύ συχνή παρουσία στα ΜΜΕ. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες απείχε από την κομματική δραστηριότητα, προκαλώντας απορίες.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της efsyn.gr ότι η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και δεν έχει να κάνει με πολιτικές ή εσωκομματικές διαφωνίες. Η ίδια ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως.

«Η Αναστασία Σιμητροπούλου υπέβαλε την παραίτηση της από τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για προσωπικούς λόγους. Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή της όλους αυτούς τους μήνες στη συλλογική προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις».

Η κ. Σιμητροπούλου είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρώτριας εκπροσώπου πριν από περίπου ένα χρόνο, αμέσως μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του κόμματος.

Επρόκειτο να είναι υποψήφια στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, καθώς δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον Δήμο Αλίμου, ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος, όμως η τελευταία εξέλιξη με την παραίτησή της αλλάζει τα δεδομένα.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι έχει αυξήσει τους φόρους 18%

Στην εκπομπή του Σκάι «Σήμερα» (Οικονόμου – Παυλόπουλος) ο βουλευτής Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
Καθώς τη συζήτηση απασχόλησε κυρίως η ακρίβεια, ο Ν. Φίλης εξήγησε τι ακριβώς ισχύει με τις τιμές, ιδίως στα τρόφιμα: έχουν απογειωθεί, επειδή σε μια περίοδο πληθωρισμού οι συντελεστές της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ και ΕΦΚ) παραμένουν σταθεροί. Σε συνδυασμό βέβαια με την αισχροκέρδεια. Έτσι, μόνο το πρώτο 11μηνο του 2022, για το οποίο έχει δώσει στοιχεία το Υπ. Οικονομικών, οι φόροι που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός έχουν αυξηθεί (σε σχέση με το 2021) κατά 8 δισ. € (!), με τα 3/4 αυτού του παραπανίσιου ποσού να αποτελούν οι ταξικοί, έμμεσοι φόροι.
Τούτοι οι αριθμοί μαρτυρούν μια τεράστια, αδιαφιλονίκητη αλήθεια: η κυβέρνηση που θα… «μείωνε» του φόρους, τους έχει αυξήσει κατά 18%! Από 42 δισ. € έχει εισπράξει 50 δισ. (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2022). Παίρνει δηλαδή από το λαό και τη μικρή επιχείρηση 8 δισ. € παραπάνω από πέρσι και επιστρέφει με το λεγόμενο food pass 0,65 δισ.!
Πάντως τη συζήτηση απασχόλησε και η… τιμή των μήλων. Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε σε παραγωγό από τη Θεσσαλία που το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό έλεγε «μου αγοράζουν οι κερδοσκόποι το κιλό τα μήλα 25 λεπτά και τα βλέπω να πουλιούνται 1,80€». Ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων του Σκάι διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας επί λέξει «Εγώ επειδή ψωνίζω, τις ξέρω τις τιμές. Ένα ευρώ και πιο κάτω έχουν το κιλό τα μήλα, όχι 1,80». Τότε ο Ν. Φίλης διάβασε ζωντανά τις τιμές σε δύο από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ, μέσα από τις ιστοσελίδες τους σήμερα: 1,63 ως 3,42 € το κιλό.
Το σχόλιο του Ν. Φίλη κατόπιν, στο λογαριασμό του στο facebook: Ο Σκάι προκειμένου να πείσει τους τηλεθεατές να ψηφίσουν ΝΔ μπορεί να τα βρίσκει και 40 λεπτά το κιλό. Η απορία μου είναι, πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που τους ακούν ψωνίζουν από σούπερ μάρκετ άλλου πλανήτη;