“Παραχαράκτης” … και ο Σκυλακάκης! Απύθμενα ψεύδη για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού! — Βενιζέλος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε στο μοντέλο της αυτοδύναμης κυβέρνησης

“Παραχαράκτης” … και ο Σκυλακάκης! Απύθμενα ψεύδη για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού! (Ο πλειστηριασμός πήρε ένδειξη «Ολοκληρωμένος – Κατακύρωση» στις 16/3/2022 αντί 90.200 ευρώ, με κυβέρνηση ΝΔ)

Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης υπέρ της Ιωάννας Κολοβού και το ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση των Πάτσηδων φαίνεται ότι τρόμαξε το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο καταφεύγει σε αθλιότητες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Θεόδωρου Σκυλακάκη στη Βουλή ο οποίος επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για την έξωση της δημοσιογράφου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ισχυρίστηκε πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου πλειστηριάστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ξέχασε να πει ότι ο πλειστηριασμός ουδέποτε έγινε, καθώς τέθηκε σε αναστολή λόγω του προστατευτικού πλαισίου που υπήρχε.

«Δεν θα πω το όνομα της κυρίας που είχε την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία και περιπέτεια. Το έψαξα όμως. Πότε βγήκε αυτή η υπόθεση στο προσκήνιο; Πότε βγήκε το συγκεκριμένο σπίτι – πρώτη κατοικία – στον πλειστηριασμό; Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20/3/2019, τη 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής σε πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε; Δεν θα πω τι είναι αυτό. Να πηγαίνει δηλαδή και στο σπίτι της κυρίας και να λες “τι φοβερό πράγμα που συνέβη είναι αυτό”, όταν με δική σου κυβέρνηση και με δική σου νομοθεσία βγαίνει το σπίτι στον πλειστηριασμό. Δεν θα πω τι είναι. Αν και η λέξη υποκρισία, τριγυρίζει στο μυαλό μου» υποστήριξε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μία ματιά όμως στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποδεικνύει την πολιτική απάτη της κυβέρνησης καθώς ουδέποτε έγινε ο σχετικός πλειστηριασμός ο οποίος έχει σχετική ένδειξη «Σε αναστολή». Και αυτό γιατί στις 9/10/2019 που είχε οριστεί η διεξαγωγή του, ίσχυε ακόμα το προστατευτικό πλαίσιο που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ολιγόμηνη παράταση που είχε δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στοιχεία πλειστηριασμού

Ο πλειστηριασμός πήρε ένδειξη «Ολοκληρωμένος – Κατακύρωση» στις 16/3/2022 αντί 90.200 ευρώ, με κυβέρνηση δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας.

Στοιχεία πλειστηριασμού

Η λέξη «θράσος» είναι πολύ λίγη για να χαρακτηρίσει τον Θεόδωρο Σκυλακάκη ο οποίος προφανώς με εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να παίξει ένα άθλιο παιχνίδι στη Βουλή. Πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση συκοφάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως άλλωστε αποδεικνύει και το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η «Ομάδα Αλήθειας».

 

Νέες “βολές” Βενιζέλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε στο μοντέλο της αυτοδύναμης κυβέρνησης – Πρωθυπουργική η σημερινή κυβέρνηση που επιχειρήθηκε να εμφανιστεί με το μοντέλο του επιτελικού κράτους”

Την Πατρα, όπου μολις λίγες ώρες πριν ο Πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης επανέλαβε το αφήγηα της αυτοδύναμης ΝΔ στις εκλογές ως συνθηκη για τη σταθερότητα, επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζελος για να του απαντήσει, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Εκδοχές Πολέμου 2009-2022», όπου περιγραφει από τη δική του σκοπιά την μακρόχρονη κρίση των Μνημονίων, αλλά και τις νέες κρίσεις της πανδημίας και του ρωσο-ουκρανικού πολέμου που την ακολούθησαν!

Όπως γράφει στον πρόλογο ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η δεκαετία 2009-2019, η λεγόμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, δεν τελείωσε. Έχει την ιδιορρυθμία να εισχωρεί στην περίοδο που ακολουθεί, η οποία δεν σηματοδότησε ποτέ την επάνοδο στην κανονικότητα, καθώς η κρίση με τις πολλαπλές μορφές της έχει καταστεί πλέον συστατικό της κανονικότητας. Μιας κανονικότητας μετανεωτερικής και αρχαϊκής ταυτοχρόνως. Μιας νέας πραγματικότητας που κοιτάζει ως Ιανός προς το μέλλον αλλά και προς το παρελθόν.

Το βιβλίο προσπαθεί να τοποθετήσει δύσκολες πολιτικές επιλογές που έγιναν υπό ασφυκτική πίεση και υπό συνθήκες υπαρξιακής εθνικής κρίσης στα ευρωπαϊκά και διεθνή συμφραζόμενά τους και στον ορίζοντα του μακρού ιστορικού χρόνου που ήδη τον χρωματίζει η πανδημία και ο πόλεμος, η Λερναία Ύδρα της Ιστορίας. Είχα χαρακτηρίσει την οικονομική κρίση τον “πόλεμο της γενιάς μας”. Αμέσως μετά, η πανδημία εμφανίστηκε και εξελίσσεται ως υγειονομικός και επιστημονικός “πόλεμος” με ασύμμετρο αντίπαλο τον κορωνοϊό. Μετά από δύο πολέμους με τη μεταφορική έννοια του όρου εμφανίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με την πιο αρχαϊκή και βάναυση μορφή του. Ένας πόλεμος κατά κυριολεξία, με διαστάσεις που ακόμη δεν έχουν καταστεί εμφανείς στο σύνολό τους. Πρόκειται συνεπώς για “εκδοχές πολέμου”, μεταφορικού και πραγματικού, που καλύπτουν την περίοδο 2009-2022».

Στην παρουσίαση που έγινε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, ο Βενιζέλος στην τοποθέτησή του είπε το εξής εξοργιστικό: «Ως χώρα, βοηθήσαμε θα έλεγα, με την εμπειρία μας και τις τεράστιες δραματικές συνέπειες, την Ευρωπαϊκή Ένωση να οργανώσει ένα σύστημα διαχείρισης κρίσεων. Αναμφίβολα αυτό της φάνηκε πάρα πολύ χρήσιμο στην πανδημία, της φαίνεται χρήσιμο τώρα στην αντιμετώπιση της πληθωριστικής κρίσης και βέβαια στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»!

Και συνέχισε: «Υπό την έννοια αυτή η ανάλυση της ελληνικής κρίσης και των μνημονίων, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και παιδαγωγικά αναγκαία για εμάς, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον». Βοηθάει και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους ενδιαφερόμενους σε διεθνές επίπεδο, να αντιληφθούν «πως πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για να αντιμετωπίζει αυτές τις συνεχείς προκλήσεις, οι οποίες πλέον είναι κάθε είδους».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει πρωθυπουργοκεντρικά και αυτό έχει εμφανιστεί ως ένα μοντέλο επιτελικού κράτους» και συμπλήρωσε πως αυτό «ενέχει ορισμένους κινδύνους, οι οποίοι εκδηλώθηκαν και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και έρχεται τώρα το νομοσχέδιο, το οποίο τελεί υπό διαβούλευση και αναζωπυρώνει μία συζήτηση, η οποία έχει τεράστιο νομικό ενδιαφέρον».

Βεβαίως υπεραμύνθηκε των κυβερνήσεων συνεργασίας δηλώνοντας: «Τις κρισιμότερες αποφάσεις στην φάση της οικονομικής κρίσης τις έλαβαν κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί πρέπει να εγκλωβιστούμε στο μοντέλο της αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης; Αυτό, ούτε το Σύνταγμα το επιβάλλει, ούτε είναι η κρατούσα ευρωπαϊκή πρακτική, ούτε συνδέεται με την ιστορία της χώρας. Άλλωστε, τις μεγάλες αποφάσεις τις έχουν λάβει κυβερνήσεις συνεργασίας».