Παραστάσεις όπερας της Λυρικής θα προβάλει η ΕΡΤ

Νέο κύκλο μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου προσφέρει δωρεάν στο κοινό η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με την ΕΡΤ αλλά και μέσω του ιστοτόπου της, www.nationalopera.gr.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεταδόσεων:

* Στις 11 Απριλίου στις 23.15 στην ΕΡΤ2 και στο https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα μεταδοθεί μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, η «Κάρμεν» του Μπιζέ με την κορυφαία μέτζο σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι.

* Στις 25 Απριλίου στις 23.15 η ΕΡΤ2 και το https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα παρουσιάσουν τον «Ναμπούκκο» του Βέρντι, με τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ομώνυμο ρόλο.

Παράλληλα, εντός του Απριλίου, στο www.nationalopera.gr και στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube (https://www.youtube.com/user/elsnationalopera) θα μεταδοθούν οι οπερέτες «Η νυχτερίδα» (20/4), «Σατανερί» (28/4) και «Ο μικάδος» (26/4), το μπαλέτο «Η λίμνη των κύκνων» (15/4), οι παιδικές όπερες «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» (24/4) και «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς» (30/4), η μπαρόκ όπερα «Η βασίλισσα των ξωτικών» (22/4) και το ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά (13/4). Οι διαδικτυακές μεταδόσεις θα ξεκινούν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 30 ώρες στο www.nationalopera.gr.

Όλες οι ψηφιακές πρεμιέρες των παραστάσεων της ΕΛΣ θα μεταδίδονται live και στη σελίδα της ΕΛΣ στο Facebook (https://www.facebook.com/greeknationalopera/).

Στις μεταδόσεις της ΕΡΤ και μέσω διαδικτύου θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά, ενώ για τις παραγωγές «Η νυχτερίδα» και «Η βασίλισσα των ξωτικών» θα υπάρχουν υπότιτλοι και στα αγγλικά.

Η μαγνητοσκόπηση των παραστάσεων που έγιναν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε με ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής καταγραφής στο πλαίσιο της Πράξης «Virtual Πρεμιέρες Όπερας στην Ελληνική Περιφέρεια και στο διαδίκτυο & Ενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσω σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων» εντός του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» ΕΣΠΑ 2007-2014. Η Εθνική Λυρική Σκηνή ευχαριστεί τους καλλιτέχνες και συνεργάτες που παραχώρησαν δωρεάν τα δικαιώματά τους προκειμένου να γίνει πράξη η μετάδοση των παραστάσεων δωρεάν στο κοινό στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*