Παρασκευόπουλος για Πετράλωνα: “Ο καταζητούμενος απολύθηκε το 2020, επί ΝΔ” – Ηλιόπουλος για Πετράλωνα: “Τεράστιο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.”

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομ. καθηγητής του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος

Για “συστηματική διασπορά ψευδών που είναι ιστορικά πρωτοφανής” κατηγορεί την ΝΔ ο Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την γυναικοκτονία των Γλυκών Νερών.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση απάντησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος «στον νέο κύκλο ψευδών που συνδέουν τον ανατριχιαστικό βιασμό στα Πετράλωνα με τον λεγόμενο «Νόμο Παρασκευόπουλου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα», αναφέρει και προσθέτει: «Η ωμή αλήθεια όμως, ως συνήθως, τους εκθέτει. Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» έχει λήξει αμετάκλητα από τις 28/8/2017. Οι απολύσεις κρατουμένων πάντοτε γίνονται με τη νομοθεσία που εκάστοτε ισχύει. Στην περίπτωση των Πετραλώνων η σχετική απόλυση έγινε το 2020, επί Νέας Δημοκρατίας».

Κλείνοντας σημειώνει: « Η ευθύνη της ΝΔ για τη συστηματική διασπορά ψευδών είναι ιστορικά πρωτοφανής».

 

Ηλιόπουλος για Πετράλωνα: “Τεράστιο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.”

O Νάσος Ηλιόπουλος

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε “ακροδεξιούς καλοθελητές και στελέχη της ΝΔ” που προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη για την υπόθεση βιασμού στα Πετράλωνα, στον νόμο Παρασκευόπουλου.

Για “τεράστιο φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας” κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σχετικά με την υπόθεση βιασμού 50χρονης στα Πετράλωνα, απορρίπτοντας τις ευθύνες που αποδίδονται για το περιστατικό, στον νόμο Παρασκευόπουλου.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει:

“Η υπόθεση του βιασμού στα Πετράλωνα αποτελεί άλλη μία τραγική υπενθύμιση του αγώνα που έχουμε να δώσουμε ενάντια στην έμφυλη βία και την κουλτούρα βιασμού.

Το γεγονός ότι οι δράστες είναι ελεύθεροι αποτελεί ένα τεράστιο φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας.

Μπροστά σε αυτό το φιάσκο ακροδεξιοί καλοθελητές και στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη για έναν από τους βιαστές στον νόμο «Παρασκευόπουλου», υποστηρίζοντας ότι βάση αυτού αποφυλακίστηκε το 2020.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική αφού:

1. Ο νόμος 4411/16 έχει λήξει ήδη από τις 28 Αυγούστου του 2017.

2. Όταν αναφερόμαστε σε προσωρινής ισχύος νόμους δεν ισχύει η εφαρμογή της ευνοϊκότερης διάταξης όταν αυτοί έχουν λήξει. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Η διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων συμβάλει στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και στην δημιουργία μιας κοινωνίας με ασφάλεια για όλες και όλους. Η ακροδεξιά λάσπη όχι. Αποτελεί άλλη μια ψηφίδα ενός μωσαϊκού συγκάλυψης και αναπαραγωγής της κουλτούρας βιασμού στην ελληνική κοινωνία”.