Παραπομπή των εκλεκτών του Άδωνι για το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά ο εισαγγελέας — Έλληνες… την κάνουν στη Γερμανία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού! * Αλλαγές στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Κακουργηματικές πράξεις χρεώνει ο εισαγγελέας στο βούλευμά του για τις 74 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί προεδρίας Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας να παραπεμφθούν σε δίκη ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους.

Αποσπάσματα από το βούλευμα του εισαγγελέα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento, ενώ η το βούλευμα είναι βασισμένο στα στοιχεία και στο πόρισμα των επιθεωρητών του καταργημένου, πλέον, θεσμού του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης.

Ειδικότερα ο εισαγγελέας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ζητά να παραπεφθεί για κακούργημα ο Σταμάτης Πουλής και συνεργάτες του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για 74 προσλήψεις, οι οποίες συμπεραίνεται ότι έγιναν «στο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες».

Στο βούλευμα προτείνεται να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστούν ως υπαίτιοι διαπράξεως των αδικημάτων της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε δημοσιεύσει η «Εφημερίδα των Συντακτών»: ΚΕΕΛΠΝΟ: Παραμάγαζο ρουσφετιού, διαπλοκής, σπατάλης και αδιαφάνειας.  

 

Έλληνες… την κάνουν στη Γερμανία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού! Οι τιμές και τα κενά ασφαλείαςΠλαστά πιστοποιητικά: 3 συλλήψεις για εικονικό εμβολιασμό στο ΙΚΑ της  Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Άλλος ένας προορισμός, μετά τη Βουλγαρία, για «έγκυρα» green pass και μάλιστα σε… τιμές ευκαιρίας – Πώς περνούν από τους ελέγχους

Κορονοϊός: Έλληνες… την κάνουν στη Γερμανία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού! Οι τιμές και τα κενά ασφαλείας

Στη Γερμανία ταξιδεύουν πολλοί Έλληνες, προκειμένου να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κια μάλιστα σε χαμηλές τιμές.

Μπορεί να επιβιβάζονται με rapid ή μοριακό τεστ κορονοϊού, αλλά επιστρέφουν από το ταξίδι τους… κύριοι και “διπλά εμβολιασμένοι”. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν αεροπορικώς για το Αμβούργο, με σκοπό να προμηθευτούν πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Πρόσωπο του στενού τους περιβάλλοντος μιλώντας στην ιστοσελίδα, δήλωσε ότι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με rapid test και, λίγες μέρες μετά, επέστρεψαν ούσες… εμβολιασμένες και με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού.

«Έχει μαθευτεί ότι οι τιμές στη Γερμανία είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τη Βουλγαρία. Ουσιαστικά συνδύασαν φθηνά εισιτήρια και βόλτα στο Αμβούργο μαζί με πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Γύρισαν πίσω εμβολιασμένες και με τις δύο δόσεις και με άλλες ημερομηνίες», είπε, συμπληρώνοντας ότι η επαφή με μέλος του κυκλώματος ήταν διαπροσωπική και όχι online.

Οι τιμές

Οι τρόπος που λειτουργούν στη Γερμανία τα δίκτυα τα οποία προμηθεύουν πολίτες με ψευδή πιστοποιητικά ανάρρωσης, εμβολιασμού ή αρνητικών rapid test άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της χώρας από το καλοκαίρι οπότε και, λόγω διακοπών, παρουσιάσθηκε κατακόρυφη αύξηση του φαινομένου.

Οι τιμές τους μάλιστα είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με αυτές αντίστοιχων κυκλωμάτων της Βουλγαρίας ή της Βόρειας Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstoday,gr, η τιμή για ένα πλαστό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Γερμανία ξεκινά από μόλις 80 ευρώ, τη στιγμή που στη Βουλγαρία το ποσό αγγίζει ακόμη και τα 300 ευρώ.

Έλληνες πολίτες που διαμένουν στη Γερμανία εξηγούν στο ThessToday.gr ότι η επαφή συνήθως γίνεται μέσω εφαρμογής, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις οι πλαστογράφοι προσεγγίζουν υποψήφιους πελάτες ακόμη και σε… πάρκα.

«Προσωπικά με έχουν προσεγγίσει σε πάρκο για να μου πουλήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ρώτησα πόσο κάνει, μου είπαν ότι ξεκινά από 80 ευρώ και ανάλογα από τη δουλειά και την αληθοφάνεια του εγγράφου η τιμή μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 150 ευρώ» αναφέρει Ελληνίδα που ζει χρόνια στη Γερμανία.

«Είναι εύκολο να περάσουν τους ελέγχους;»

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να παρακάμψει τους ελέγχους και να εισέλθει στη χώρα μας με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη τα κατάφεραν παρά το γεγονός ότι η επιστροφή τους στη χώρα συνέπεσε χρονικά με την αποκάλυψη ενός παρεμφερούς υγειονομικού σκανδάλου στη Βουλγαρία.

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τονίζουν κατηγορηματικά στο ThessToday.gr ότι τα πιστοποιητικά έχουν τέτοια κρυπτογράφηση, που τα καθιστά απολύτως ασφαλή. «Αυτό ισχύει για όλα τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά και εννοείται και για τα εθνικά», συμπληρώνουν.

Επίσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι περιπτώσεις στη Γερμανία δεν αγγίζουν τα ελληνικά πιστοποιητικά κατά της covid-19. «Προφανώς στην περίπτωση των δύο γυναικών κάποιος έλεγχος ήταν πλημμελής. Δεν υπάρχει κάτι στα χέρια μας και να μην το είδαμε», προσθέτουν.

Πηγές από ελεγκτικές αρχές οι οποίες γνωρίζουν πώς διενεργείται η διαδικασία ψηφιακής ταυτοποίησης υγειονομικών εγγράφων υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι η μοναδική περίπτωση στην οποία θα μπορούσε κάποιος να εισέλθει στο εσωτερικό της χώρας με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι αν ο έλεγχος έχει γίνει visually και όχι μέσω της covid εφαρμογής.

«Ακόμη και με το “κόλπο” της παραχάραξης θα δυσκολευτεί κάποιος να περάσει από τον έλεγχο. Αν ο έλεγχος γίνει μέσω της εφαρμογής και διαπιστωθούν διαφορετικά στοιχεία στο χαρτί και διαφορετικά στην ταυτότητα, τότε γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται περί απάτης. Η μοναδική περίπτωση να περάσει κάποιος είναι αν ο έλεγχος διενεργηθεί οπτικά και όχι μέσω της εφαρμογής. Κάτι τέτοιο, σαφώς θα είχε περισσότερες πιθανότητες για να εισέλθει κάποιος στη χώρα με πλαστό υγειονομικό έγγραφο», τονίζουν οι ίδιες πηγές, ξεκαθαρίζοντας, επίσης, ότι «η εφαρμογή και το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχουν κάποιο ελάττωμα και είναι απολύτως ασφαλή».

Τα κενά ασφαλείας

Από τον Ιούλιο Γερμανοί ειδικοί πληροφορικής προειδοποίησαν τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού παρουσιάζουν σοβαρά κενά ασφαλείας, τα οποία αφήνουν περιθώρια σε πλαστογράφους και όχι μόνο. Η κυριότερη αδυναμία που εντοπίστηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ότι δεν μεταφέρονται σημαντικά δεδομένα από το έντυπο πιστοποιητικό εμβολιασμών, όπως ο κωδικός του εμβολίου, ο τόπος εμβολιασμού, καθώς και το όνομα του υγειονομικού, ενώ λάθη εντοπίστηκαν και στις ημερομηνίες.

Σε εκτενή ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου αναφέρεται επίσης ότι η δράση των κυκλωμάτων επικεντρώνεται κυρίως στην παραχάραξη των QR, καθώς, δεν ήταν λίγοι οι Γερμανοί οι οποίοι είχαν αναρτήσει τα barcode τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με συνέπεια να διακινούνται στοιχεία ενεργών πολιτών σε ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Παράλληλα, έμπειροι προγραμματιστές στη Γερμανία είχαν προειδοποιήσει ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού αφήνουν εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα εμβολιασμένων σε επιθέσεις χάκερ ή κακόβουλα λογισμικά.

Στο στόχαστρο των γερμανικών διωκτικών αρχών μπήκε εφαρμογή με το όνομα «Telegram» -μετρά κάτι παραπάνω από 90.000 άτομα- η οποία με εναρκτήριο μήνυμα «μείνετε μακριά από το εμβόλιο» από τον Αύγουστο υποσχόταν πειστική έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πολίτες που αρνούνταν να προστατευτούν κατά του κορωνοϊού.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή ανά τακτά διαστήματα αναρτώνται φωτογραφίες πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού με σβησμένα τα στοιχεία του κατόχου, καθώς και δήθεν ικανοποιημένων πελατών που έχουν εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του κυκλώματος.

Τι λένε πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας

Πάντως πηγές της ΕΛΑΣ υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι έως τώρα δεν έχει καταγγελθεί συμβάν από τη Γερμανία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βρίσκονται σε εγρήγορση και σε επικοινωνία με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο την πάταξη κυκλωμάτων που υποσκάπτουν την παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό που τους έχει απασχολήσει, μέχρι στιγμής, είναι η διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από τη Βουλγαρία με κύριους αγοραστές Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι τα προμηθεύονταν είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω οικογενειακών γιατρών ή αρνητών φαρμακοποιών.

 

Αλλαγές στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίαςΑλλαγές στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για το νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και τις καταγγελίες τους, τις συμβάσεις, την αμφισβήτηση χρεώσεων και τους διακανονισμού

Μεγαλύτερη διαφάνεια με πιο ξεκάθαρους όρους σε όλα τα επίπεδα από τη διαφήμιση και προώθηση των υπηρεσιών, τις χρεώσεις στη κινητή τηλεφωνία και μέχρι το πιο σημαντικό, τις καταγγελίες των καταναλωτών επιδιώκει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μέσα από την πρότασή της για τον «Κώδικα Δεοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στους Καταναλωτές» που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ποια ζητήματα ρυθμίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας

Σκοπός του Κώδικα Δεοντολογίας είναι η θέσπιση γενικών αρχών και διαδικασιών, τις οποίες οφείλει να ακολουθεί κάθε πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών προς τους καταναλωτές, ρυθμίζοντας τα θέματα παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς τους καταναλωτές συμπληρωματικά προς το ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο.

Ειδικότερα ρυθμίζονται θέματα σε σχέση με τις γενικές υποχρεώσεις παρόχων, τη διαφήμιση και προώθηση υπηρεσιών, προώθηση πωλήσεων υπηρεσιών, την προσυμβατική ενημέρωση, τις συμβάσεις, την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, την τιμολόγηση -τις χρεώσεις – την αμφισβήτηση χρεώσεων και τους διακανονισμούς, το ανοικτό διαδίκτυο, την εκπαίδευση προσωπικού, την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και τις καταγγελίες τους, τη συμμόρφωση με τον κώδικα και τους ελέγχους και τις κυρώσεις.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στο άρθρο 10 για την εξυπηρέτηση καταναλωτών «ο πάροχος πρέπει να μεριμνά ώστε ο χρόνος αναμονής των καταναλωτών που καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών να περιορίζεται σε ένα λογικό μέγιστο χρονικό διάστημα και με ανώτατο όριο χρέωσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Κανονισμό Γενικών Αδειών.

Εξαίρεση στο όριο αυτό του χρονικού διαστήματος αποτελεί η περίπτωση στην οποία δεν καθίσταται εφικτή η δωρεάν αναμονή κλήσεων, οπότε η κλήση δεν θα απαντάται ωσότου να υπάρχει διαθέσιμη άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Το εύλογο αυτό όριο χρονικού διαστήματος ισχύει και για τους καταναλωτές που επιλέγουν επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης ή ζωντανής συνομιλίας/live chat. Για τη διευθέτηση αιτήματος, ο πάροχος πρέπει να καταβάλει προσπάθεια ώστε τα αιτήματα των καταναλωτών να επιλύονται στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Για το σκοπό αυτό, οφείλει να αναπτύξει διαδικασίες μέσω των οποίων θα παρακολουθείται η αρχική επικοινωνία των καταναλωτών με την εξυπηρέτηση πελατών και θα εντοπίζονται τα αιτήματα που δεν μπορούν να διευθετηθούν κατά την πρώτη επικοινωνία, ώστε να αναδειχθούν και να επιλυθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα τα βασικά αίτια καθυστέρησης επίλυσης των αιτημάτων των καταναλωτών».

Αλλαγές στις χρεώσεις

Σε σχέση με την τιμολόγηση, τις χρεώσεις, την αμφισβήτηση χρεώσεων και διακανονισμούς, καταρχάς ο πάροχος εξασφαλίζει ότι η προβολή της πληροφορίας σχετικά με τις χρεώσεις των υπηρεσιών που παρέχει είναι ακριβής, κατανοητή, και δεν περιέχει σε καμία περίπτωση στοιχεία παραπλάνησης (ανακρίβειες ή ασάφειες, υπερβολές ή παραλειπόμενες πληροφορίες). Ο πάροχος διασφαλίζει την ύπαρξη και εφαρμογή μηχανισμών επίλυσης διαφορών και διακανονισμού οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών για τη διαχείριση παραπόνων από τους καταναλωτές αναφορικά με ζητήματα χρεώσεων.
Κατά τη διαχείριση και ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με τα παράπονά τους και εφόσον τα αιτήματα των τελευταίων δεν ικανοποιηθούν, ο πάροχος αναφέρει τους τρόπους επίλυσης των διαφορών από αρμόδιες διοικητικές ή δικαστικές αρχές.

Σε σχέση με την πολιτική αποζημιώσεων, ο πάροχος οφείλει να εφαρμόζει Πολιτική αποζημιώσεων/επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων σχετικά με τους όρους παροχής της υπηρεσίας, όπως είναι ενδεικτικά ο συμψηφισμός με υφιστάμενες ή μελλοντικές οφειλές των καταναλωτών, η πίστωση ποσού κ.α. Ο καταναλωτής επιλέγει με ελεύθερη βούληση, χωρίς πίεση και κατόπιν πλήρους ενημέρωσης αναφορικά με τις επιλογές του, τον τρόπο αποζημίωσης που επιθυμεί.

Σε περίπτωση αμφισβήτησης λογαριασμού, ο πάροχος παρέχει εγγράφως ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανάλογα με την επιλογή του συνδρομητή, αναλυτικές εξηγήσεις για τις χρεώσεις που αμφισβητούνται και την αντιστοιχία τους με τις παρεχόμενες υπηρεσίες οι οποίες τις αιτιολογούν.

Σε περίπτωση που προκύπτει δικαίωση του συνδρομητή, ο πάροχος προβαίνει σε πιστώσεις των σχετικών ποσών στον επόμενο λογαριασμό και σε κάθε περίπτωση εντός της σχετικής προθεσμίας που ορίζεται από τον Κανονισμό Γενικών Αδειών. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής δύναται να προσφύγει σε φορείς εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών ή δικαστικώς.

Ο πάροχος πρέπει να διασφαλίζει την άμεση, αποτελεσματική και δίκαιη επίλυση των καταγγελιών των καταναλωτών.

Με στόχο αυτό, πρέπει να τηρεί τις ακόλουθες αρχές:

  1. Αποτελεσματική διευθέτηση: Ο πάροχος πρέπει να επιδιώκει την επίλυση των καταγγελιών/ παραπόνων κατά την πρώτη επικοινωνία του καταναλωτή, όπου αυτό καθίσταται δυνατόν. Τα τμήματα διαχείρισης καταγγελιών πρέπει να είναι στελεχωμένα με επαρκείς πόρους και με ικανοποιητικά επίπεδα εξουσιοδότησης για την επιλογή και τον τρόπο επίλυσης της καταγγελίας. Ο πάροχος πρέπει να φροντίζει ώστε το προσωπικό του να αντιμετωπίζει με ευγένεια τους καταναλωτές που υποβάλλουν καταγγελίες και να τους κατευθύνει ως προς τον αποτελεσματικότερο και ευχερέστερο τρόπο υποβολής τόσο των καταγγελιών όσο και τυχόν συμπληρωματικών εγγράφων που απαιτούνται για τη διαχείριση και εξυπηρέτηση αυτών.
  2. Διαφάνεια και προσβασιμότητα: Ο πάροχος θα πρέπει να διαθέτει εγχειρίδιο με καταγεγραμμένες διαδικασίες διεκπεραίωσης καταγγελιών/ παραπόνων, τις οποίες οφείλει να ακολουθεί το προσωπικό κατά την διαχείριση καταγγελιών των καταναλωτών. Σε περίπτωση αδυναμίας διευθέτησης των καταγγελιών σε πρώτο επίπεδο, οι διαδικασίες πρέπει να περιλαμβάνουν μια εσωτερική διαδικασία αναφοράς σε ανώτερα επίπεδα. Οι τυχόν εσωτερικές διαδικασίες του παρόχου δεν θα πρέπει να τίθενται εις βάρος των καταναλωτών και να δυσχεραίνουν την αποτελεσματική ικανοποίηση των αιτημάτων/καταγγελιών τους. Ο πάροχος οφείλει να εκπαιδεύσει και να παρέχει στο προσωπικό του το σχετικό εγχειρίδιο διεκπεραίωσης καταγγελιών. Επιπλέον, ο πάροχος πρέπει να διαθέτει πληροφορίες αναρτημένες στον ιστότοπο του και σχετικό έντυπο με καταγεγραμμένες τις διαδικασίες υποβολής καταγγελιών απευθυνόμενο προς τους καταναλωτές, στο οποίο περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με το δικαίωμά τους να υποβάλουν καταγγελίες. Στο έντυπο αυτό πρέπει να περιέχονται επαρκείς οδηγίες γραμμένες σε απλή και κατανοητή γλώσσα, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τον τρόπο υποβολής καταγγελιών και το αρμόδιο προσωπικό του παρόχου στο οποίο μπορούν να απευθύνονται. Ανάλογες πληροφορίες περιλαμβάνονται και στον ιστότοπο του παρόχου.
  3. Απόκριση: Ο πάροχος υποχρεούται να απαντά τεκμηριωμένα και εγγράφως σε κάθε παράπονο/καταγγελία που του υποβάλλεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Γενικών Αδειών.

Ο πάροχος οφείλει να παρέχει επαρκείς πληροφορίες για την πρόοδο της καταγγελίας σε περίπτωση που ζητήσει ενημέρωση ο καταναλωτής καθώς και να ειδοποιεί σχετικά σε περίπτωση διαφοροποίησης του χρονοδιαγράμματος στην πορεία και τους λόγους στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση. Επιπλέον, πρέπει να διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς για να παρακολουθεί και να επιλύει τα ζητήματα που προκύπτουν σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί με τον καταναλωτή και με τις διαδικασίες που αναφέρονται ανωτέρω.

Στην περίπτωση που ο πάροχος κρίνει ότι μία καταγγελία δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης πρέπει να ενημερώσει τον καταναλωτή πλήρως, με σαφή και κατανοητό τρόπο για τους λόγους αυτής της απόφασης και αν ζητηθεί από τον καταναλωτή, να τον πληροφορήσει για τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών επιλογών για την εξέταση της καταγγελίας.