Παραμένει το προβάδισμα του SPD λίγο πριν από τις κάλπες – Συνάντηση Γκουτέρες, Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη

Η διαφορά μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) βρίσκεται στις τρεις μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa με το συντηρητικό κόμμα να κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα

Μικρή μείωση της διαφοράς μεταξύ των δύο διεκδικητών για την καγκελαρία, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής, δείχνει νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού RTL.

Η διαφορά μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) βρίσκεται στις τρεις μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa με το συντηρητικό κόμμα να κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα.

Συγκεκριμένα, το SPD παραμένει στο 25%, ενώ CDU/CSU ανεβαίνει στο 22%. Οι Πράσινοι παραμένουν στο 17%, Φιλελεύθεροι (FDP) και Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) διατηρούν τις δυνάμεις τους με 11% και η Αριστερά μένει σταθερή στο 6%.

Η διαφορά μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών παραμένει μικρή και θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια αναποφάσιστοι.

 

Συνάντηση Γκουτέρες- Αναστασιάδης στη Νέα ΥόρκηΣυνάντηση Γκουτέρες- Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης.

Μετά τη συνάντηση, η οποία άρχισε στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης) και διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα έγινε σε ένα δημιουργικό κλίμα. Έχουμε παραθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα. Έχω αναπτύξει κάποιες θέσεις και ιδέες και έχουμε συμφωνήσει ότι τα όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα που θα έχουμε στις 27 του μηνός με τον κ. Τατάρ. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μία νέα προοπτική για την Κύπρο».

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*