Παρέμβαση Μητσοτάκη στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας, για πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης βιομηχανίας — Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Desmond Child, Φοίβο Τασσόπουλο

Στην κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης εξακολουθεί να εργάζεται η Ελλάδα, παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για διασφάλιση της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει του συμβουλίου των υπουργών ενέργειας και σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης,

Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης.

Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση οριστικής διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

 

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Desmond Child και Φοίβο ΤασσόπουλοΣυνάντηση του πρωθυπουργού με τους Desmond Child και Φοίβο Τασσόπουλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους δύο καλλιτέχνες για τη συναυλία υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Με τους γνωστούς καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, Desmond Child και Φοίβο Τασσόπουλο συναντήθηκε το μεσημέριτης Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους δύο στιχουργούς και συνθέτες για τη συναυλία που έγινε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 26 Ιουνίου, υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το αίτημα υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών στην Αθήνα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος διεθνώς, ενώ επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο Παρθενώνας, ως κορυφαίο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, να βρίσκεται στην ολότητά του στη φυσική του θέση.