Παρέμβαση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη στη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα

Άλλη μία κίνηση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο.

Παρέμβαση στη συναυλία των Γιάννη Αγγελάκα, 100 C, Κούπες, the MIKELS band για τον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι σε απεργία πείνας εδώ και 66 μέρες με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο 34χρονος, που βρίσκεται σε απεργία πείνας 66 ημέρες και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας σε ειδικό κελί, μέχρι την Πέμπτη δε θα μπορεί να πιει καθόλου νερό, εξαιτίας των συνεχών παλινδρομήσεων, κινείται ελάχιστα και πονάει πολύ στη σπλήνα το αριστερό νεφρό και το στήθος, ενώ αναγκάζεται να κοιμάται καθιστός.

Εδώ και περίπου επτά μήνες ο Γ. Μιχαηλίδης πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση, αφού έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση. Οι αιτήσεις του όμως έχουν απορριφθεί ήδη δύο φορές.

Την ίδια ώρα, κόλαφος για τις ελληνικές αρχές είναι η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας που εκφράζει την ανησυχία της για τον 34χρονο κρατούμενο ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 66 ημέρες.

Το πανό της παρέμβασης