Παπανικολάου: «Έκλαιγε από τους πόνους, τη χειρουργήσαμε, δεν υπακούσαμε»! – Σπίρτζης: Εικόνες-ντροπή για την κυβέρνηση λίγα χιλιόμετρα από το Σύνταγμα

Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές βάζει η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να αναστείλει για άλλη μια φορά το 80% των χειρουργικών επεμβάσεων, για να γίνει… χώρος στα νοσοκομεία για τα περιστατικά Covid-19. H καταγγελία του νευροχειρούργου Παναγιώτη Παπανικολάου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είναι αποκαλυπτική.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γιατρός και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλει:

«Η εικοσάχρονη με την οσφυϊκή δισκοκήλη που χειρουργήσαμε σήμερα και που έκλαιγε από τους πόνους επί έναν μήνα ΠΟΥ θα έπρεπε να πάει να χειρουργηθεί ρε ΓΕΛΟΙΟΙ που δώσατε πάλι εντολή για “80% περικοπή χειρουργείων στο ΕΣΥ” ; Σας γράψαμε κανονικά και δεν υπακούσαμε. Κάντε μας ΕΔΕ.»

Εικόνα  P.G. Papanikolaou
@PGPapanikolaou
Η εικοσάχρονη με την οσφυϊκή δισκοκήλη που χειρουργήσαμε σήμερα και που έκλαιγε από τους πόνους επί έναν μήνα ΠΟΥ θα έπρεπε να πάει να χειρουργηθεί ρε ΓΕΛΟΙΟΙ που δώσατε πάλι εντολή για “80% περικοπή χειρουργείων στο ΕΣΥ” ; Σας γράψαμε κανονικά και δεν υπακούσαμε. Κάντε μας ΕΔΕ.
4:45 μ.μ. · 19 Φεβ 2021

Σπίρτζης: Εικόνες-ντροπή για την κυβέρνηση λίγα χιλιόμετρα από το Σύνταγμα

«Είναι πραγματικά ντροπή να βλέπεις συμπολίτες μας παγωμένους, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους σε απόγνωση και αγανάκτηση, μέσα στην Αττική, λίγα χιλιόμετρα από το Σύνταγμα», τονίζει ο Χρήστος Σπίρτζης βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από την κακοκαιρία Μήδεια, περιοχές

Στην ανακοίνωσή του προσθέτει:

«Είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση για να μην θρηνήσουμε την απώλεια συμπολιτών μας, που βρίσκονται για έκτη μέρα χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό.

Επείγει ακόμη περισσότερο η κινητοποίηση στήριξης στους συμπολίτες μας με αναπηρία και με ανάγκη χρήσης ιατρικών μηχανημάτων.

Η άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας από την ανυπαρξία των κρατικών υπηρεσιών και από την κακοκαιρία, των επαγγελματιών που έχασαν το εμπόρευμα τους, των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές, των αυτοκινήτων που έχουν καταστραφεί είναι υποχρέωση της πολιτείας και ευθύνη μιας κυβέρνησης που δεν έχει δείξει την στοιχειώδη ευαισθησία.

Μιας κυβέρνησης που δεν μπήκε στον κόπο να βρεθεί δίπλα στους πολίτες αυτές τις κρίσιμες ώρες…

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…»