Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Προσπαθεί να σωθεί με νέα βρωμερά ψέματα – Novartis: Υπό διερεύνηση και ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Η απάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα όσα υποστήριξε η Ελένη Ράικου στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή. «Θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε σε όσα ανέφερε η Ελένη Ράικου, η οποία υποστήριξε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους». Στη δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει:

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κα Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Τ

Novartis: Υπό διερεύνηση και ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Αίτημα συνδρομής προς τις αρχές των ΗΠΑ έχει αποστείλει η ελληνική δικαιοσύνη για να διερευνηθούν οι οικονομικές συναλλαγές του γιου του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis και, σύμφωνα με τα έγγραφα που έρχονται στο φως, οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει περαιτέρω στοιχεία από τις αμερικανικές.

Ειδικότερα, το έγγραφο προς τις ΗΠΑ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών (28/01/2019) αναφέρεται σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του Λάμπρου-Φίλιππου Αβραμόπουλου, με την ελληνική δικαιοσύνη να ζητά τα πλήρη στοιχεία και τις κινήσεις λογαριασμού. Ο λογαριασμός ήταν ενεργός τουλάχιστον στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Μάιο του 2015.

Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές ζητούν περαιτέρω στοιχεία για την κατοικία στη Βοστόνη στην οποία διέμενε ο γιος του πρώην υπουργού.

ο μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».