ΠΑΟΚ: Τάσεις φυγής από τον Καντουρί * Τσιρίλο: “Θα αλλάξουν πολλά στα συμβόλαια των παικτών” * ΑΕΚ: Κυρία 96 ετών

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί εξακολουθεί να δείχνει τάσεις φυγής από τον ΠΑΟΚ και να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το καλοκαίρι.

Για μια ακόμη φορά ο Ομάρ Ελ Καντουρί, σε δηλώσεις του, τονίζει τη νοσταλγία του για την Ιταλία. Ο Μαροκινός, που αρκετές φορές βρέθηκε ένα βήμα από την αποχώρηση από την Τούμπα, εξακολουθεί να δείχνει τάσεις φυγής και επαναλαμβάνει ότι για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όσων τον έφεραν στον ΠΑΟΚ ευθύνονται οι συχνοί τραυματισμοί του.

Αναλυτικά όσα είπε σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα της Τορίνο:

“Εδώ στον ΠΑΟΚ έχω συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμη και θα πρέπει να δω τι θα κάνω με την ομάδα. Αυτά τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα, γιατί είχα πολλούς τραυματισμούς από τότε που ήρθα εδώ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην καριέρα μου. Κατάρα. Το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει. Φυσικά μου λείπει η Ιταλία. Η σύζυγός μου είναι Ιταλίδα και τα παιδιά μου έχουν γεννηθεί εκεί. Μετά το Μαρόκο και το Βέλγιο είναι η τρίτη χώρα μου. Να επιστρέψω στην Τορίνο; Είναι δύσκολο, αλλά θα είναι πολύ ωραίο, γιατί στην Τορίνο έζησα ίσως τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου”.

 

Τσιρίλο: “Θα αλλάξουν πολλά στα συμβόλαια των παικτών”

Ο παλαίμαχος στόπερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και νυν μάνατζερ, Μπρούνο Τσιρίλο υποστήριξε πως ο κορονοϊός θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αλλά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο.

OΜπρούνο Τσιρίλο φιλοξενήθηκε στην “Αθλητική Κυριακή” και μίλησε για τη νέα εποχή που θα φέρει ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο, καθώς είναι δεδομένο πως θα υπάρξει μεγάλος αντίκτυπος στα συμβόλαια των παικτών, αλλά και γενικότερα στα οικονομικά δεδομένα.

Ο παλαίμαχος στόπερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και νυν μάνατζερ υποστήριξε αρχικά πως “πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία, αλλά είναι σίγουρο πως θα αλλάξουν πολλά στα συμβόλαια των παικτών. Θα υπάρξουν αλλαγές στις πληρωμές, ενώ θα μειωθούν και οι μισθοί. Ωστόσο, πρέπει να τελειώσει η κατάσταση με τον κορονοϊό, να έχουμε την υγεία μας και στη συνέχεια θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι και θα αρχίσουμε από την αρχή”.

Για τη γενικότερη κατάσταση: “Ζούμε καταστάσεις που συναντούσαμε μόνο μέσα από τις ταινίες. Ελπίζουμε να τελειώσει όλο αυτό το σκηνικό θετικά, να βγούμε όλοι καλά απ’ αυτή την κατάσταση και να δούμε από εδώ και πέρα με πιο θετικό μάτι την καθημερινότητά μας”.

ΑΕΚ: Κυρία 96 ετών

Η ΑΕΚ γιορτάζει την 96α γενέθλιά της και η ΠΑΕ στο μήνυμά της κάνει αναφορά τόσο στη μνήμη των ιδρυτών και προγόνων, όσο και στην περιπέτεια που περνά ο κόσμος με τον κορονοϊό. Το επετειακό λογότυπο.

Με αφορμή τα 96α γενέθλια της ΑΕΚ, η ΠΑΕ έφτιαξε το λογότυπο του εορτασμού της και το συνόδευσε με ένα σχετικό κείμενο.

Η ΠΑΕ στο μήνυμά της κάνει αναφορά τόσο στη μνήμη των ιδρυτών και προγόνων, όσο και στην περιπέτεια που περνά ο κόσμος με τον κορονοϊό.

“Γεννηθήκαμε στα δύσκολα, μαζί θα τα ξεπεράσουμε και πάλι! Εν μέσω της πολύ δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η ομάδα μας συμπληρώνει σήμερα 96 χρόνια από την ημέρα, κατά την οποία μία παρέα επιφανών Κωνσταντινουπολιτών και προσφύγων αποφάσισαν για πρώτη φορά να ξαναθυμηθούν και να μιλήσουν για την ιστορία τους!

Να τιμήσουν την ένδοξη καταγωγή τους και να ιδρύσουν την ομάδα, μέσω της οποίας θα διατηρούσαν για πάντα ζωντανές τις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων, της Πόλης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου και του μεγάλου ξεριζωμού από τις πατρογονικές τους εστίες. Αποφάσισαν να ιδρύσουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, που θα αποτελούσε διαχρονικά το σύμβολο της υπερηφάνειας μέσω των αγωνιστικών της θριάμβων, αλλά και της συνέχισης μίας πλούσιας και γνήσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς δια μέσω των αιώνων. Η ΑΕΚ αντιπροσωπεύει πολλά.

Έγινε κομμάτι του εαυτού μας! Αποτέλεσε τον γνήσιο εκφραστή της προσφυγιάς, της αξιοπρέπειας, της ξεχωριστής και διαφορετικής αθλητικής κουλτούρας, των υψηλών ιδανικών. Και είναι λογικό να μας λείπει πολύ στην τωρινή συγκυρία! Πάνω απ’ όλα, όμως, αντιπροσωπεύει τον αγώνα για την επιβίωση, τη νίκη και τη δικαίωση μέσα από τα δύσκολα, αφού γεννήθηκε όσο έκαιγαν ακόμα οι φλόγες της καταστροφής.

Αυτά τα δύσκολα, που σήμερα βιώνουμε, θα τα ξεπεράσουμε για μία ακόμα φορά όλοι μαζί, έχοντας μπροστά μας τον μεγάλο στόχο. Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα της επιστροφής στην ιστορική μας έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που ξεκίνησε να γράφεται η πιο όμορφη ιστορία, που έμελλε να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα! Η επιστροφή στο σπίτι μας θα αποτελέσει την μοναδική έκφραση σεβασμού και τιμής στη μνήμη των προγόνων μας για τη μεγάλη Ιδέα που μας κληροδότησαν! Και που έχουμε το ιστορικό χρέος να υπηρετούμε και να τιμάμε καθημερινά”!