ΠΑΟΚ: Προσφεύγει στο CAS μετά τη διατήρηση του -7 από την Εφέσεων * Super League: Διατηρήθηκε το -7 για ΠΑΟΚ και το -12 για Ξάνθη * Βαθμολογία Super League: Στο +14 ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ

Προαποφασισμένη ήταν η επόμενη κίνηση του ΠΑΟΚ, που θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο μετά την απόρριψη της έφεσης και τη διατήρηση του -7 για πολυϊδιοκτησία.

Από την πρώτη στιγμή στον ΠΑΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύουν να εξαντλήσουν τα νομικά περιθώρια που έχουν στη διάθεσή τους και ότι αν χρειαστεί θα προσφύγουν και στο CAS, αν διατηρηθεί το -1 από την Επιτροπή Εφέσεων.

Αυτό προκύπτει και από το σχόλιο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λευτέρης Δούκας:

“Στη χώρα των θαυμάτων που ζούμε, επαναλήφθηκε το οξύμωρο, να ζητά επίμονα ο «κατηγορούμενος» να δικαστεί και τα δικαστήρια να τον αγνοούν. Λαμβάνοντας ως δεσμευτική μάλιστα, την γνωμοδότηση μιας επιτροπής κουμπάρων, ταυτισμένης με σκάνδαλα.

Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας, πως δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για εισήγηση.

Η προσφυγή στο CAS, αποτελεί μονόδρομο. Το είχαμε προαναγγείλει εξ΄αρχής άλλωστε, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής δικαιοσύνης…”.

 

Super League: Διατηρήθηκε το -7 για ΠΑΟΚ και το -12 για Ξάνθη

Η ΕΠΟ έκρινε δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για τον ΠΑΟΚ και την αφαίρεση 12 βαθμών για την Ξάνθη.

Η ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την καταγγελία που είχε γίνει από τον Ολυμπιακό περί πολυιδιοκτησίας, διατηρήθηκε και σε δεύτερο βαθμό. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ και η πρωτόδικη απόφαση έμεινε ως είχε.

Οι ακρίτες είχαν τιμωρηθεί και με -5 για το μετοχολόγιο και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, στο δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσης, και αυτή η ποινή διατηρήθηκε, αφού η έφεση της ακριτικής ΠΑΕ απορρίφθηκε.

Όπως γίνεται γνωστό στην ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων, η απόφαση πάρθηκε κατά πλειψοηφία. Πλέον ο Ολυμπιακός είναι στο +14 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, με την ολοκλήρωσης της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Με τα νέα δεδομένα, η τρίτη ΑΕΚ είναι μόλις στο -1 από τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ ο Παναθηναϊκός στο -8.

Η Ξάνθη, που συμμετέχει στα playout, είναι πια 12η με 18 βαθμούς, στο +1 από τον 13ο Παναιτωλικό και στο +7 από τον ουραγό Πανιώνιο. Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

“Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε, μεταξύ άλλων,  τις ακόλουθες αποφάσεις

“Απόφαση 20/2020: Συνεκδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8660/9.3.2020 έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8674/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8707/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8648/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.», την υπ’ αριθμ. 9012/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9013/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα τις ως άνω παρεμβάσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ» και της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 95/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απερρίφθησαν οι κύριες παρεμβάσεις που άσκησαν πρωτοδίκως οι «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Κρατεί και δικάζει επί των ως άνω παρεμβάσεων. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμες τις ως άνω κύριες παρεμβάσεις των «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Απόφαση 21/2020: Συνεδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8661/9.3.2020 Έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8705/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8714/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» και την υπ’ αριθμ. 9011/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα την ως άνω παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ» και ομόφωνα ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμη την ως άνω έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 93/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση που άσκησε πρωτοδίκως η «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Κρατεί και δικάζει επί της ως άνω παρεμβάσεως. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμη την ως άνω κύρια παρέμβαση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ»”.

Βαθμολογία Super League: Στο +14 ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτές τις εφέσεις που άσκησαν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη κατά της πρωτόδικης απόφασης μετά την καταγγελία που είχε γίνει από τον Ολυμπιακό περί πολυιδιοκτησίας και έτσι αυτή διατηρήθηκε και σε δεύτερο βαθμό.

Αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτή την απόφαση, οι δύο ομάδες μπορούν να φτάσουν μέχρι και το CAS και σε περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ο Ολυμπιακός γίνεται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν τη διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 14 βαθμούς, ενώ στο κυνήγι της δεύτερης θέσης μπαίνει και η ΑΕΚ που θα μπει στα πλει οφ με διαφορά μόλις ενός πόντου από τους ασπρόμαυρους.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη από τους 30 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει πέφτει στους 18, που την φέρνουν στην 12η θέση και στο +1 από τον 13ο Παναιτωλικό.

Δείτε τη νέα βαθμολογία:

1

Ολυμπιακός

66

2

ΠΑΟΚ

52 (-7)

3

ΑΕΚ

51

4

 Παναθηναϊκός

44

5

ΟΦΗ

34

6

Άρης

34

7

Ατρόμητος

32

8

ΑΕΛ

30

9

Αστέρας Τρίπολης

30

10

Λαμία

27

11

Βόλος

27

12

Ξάνθη

18 (-12)

13

Παναιτωλικός

17

14

Πανιώνιος

11