Πανόπουλος: “Αν είμαι ένοχος να το πληρώσω” * ΠΑΟΚ: Νέα επίθεση στον Αυγενάκη * Ολυμπιακός: Έτσι διαμορφώθηκε το πρόγραμμα του Μαρτίου * Πανιώνιος: Κάνει έφεση, σκέψεις για επιστολή στην UEFA

O Χρήστος Πανόπουλος τόνισε ότι η Ξάνθη δεν θέλει χάρες, ζήτησε να δικαστεί και να τιμωρηθεί σκληρά εφόσον αποδειχθεί η ενοχή της για πολυιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ, υποστήριξε ότι δεν ξέρει τον Γιάννη Καλπαζίδη και ανακοίνωσε τον Νίκο Καραγεωργίου ως νέο προπονητή.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Χρήστος Πανόπουλος, το μεσημέρι του Σαββάτου (7/3) όπως είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή. “Δεν φανταζόμουν ποτέ πως το βατράχι θα την πλήρωνε τόσο ακριβά από την γνωμοδότηση”, σχολίασε για την απόφαση αφαίρεσης 12 βαθμών στην ομάδα της Θράκης.

Ζήτησε η Ξάνθη να δικαστεί κανονικά και εάν αποδειχθεί η ενοχή της για πολυιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί σκληρά. Υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον Γιάννη Καλπαζίδη και ανακοίνωσε τον Νίκο Καραγεωργίου ως αντικαταστάτη του Γιώργου Παράσχου στην τεχνική ηγεσία ενόψει playouts. Παραδέχθηκε, δε, ότι το πλάνο των ακριτών απέτυχε από την αρχή μέχρι το τέλος την τρέχουσας σεζόν.

“Πριν πάμε σε αυτό, επειδή πρέπει να ξέρετε γιατί τα έχετε μπερδέψει, τι μου ανήκει, αν έχω γίδια, ποδοσφαιρική ομάδα στην ΠΑΕ Ξάνθη, τις οποίες μετοχές έχει η εταιρεία IN SPORTS. Για χρόνια ολόκληρα, τις μετοχές της είχε η Vialand, για χρόνια ολόκληρα εκεί υπάρχουν δυο ιδιοκτήτες, με τα ίδια ποσοστά, Συγγελίδης – Πανόπουλος.

Κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να δημιουργήσουν την IN SPORTS και να πάρουν την εταιρεία πάνω χωρίς την παρεμβολή κανενός άλλου. Παράλληλα, ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη είχαν μια εταιρεία που λεγόταν Vialand, έχει το αθλητικό κέντρο και το ξενοδοχειακό συγκρότημα που είμαστε σήμερα. Δείτε στο βίντεο τι μας ανήκει πραγματικά. Είναι οι 30 παίκτες, οι ακαδημίες, αυτά ανήκουν στην ΠΑΕ.

Πριν λίγο καιρό, είχα πει ότι στον βούρκο όταν πλακώνονται τα βουβάλια και την πλακώνουν τα βατράχια. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως το βατράχι θα την πλήρωνε τόσο ακριβά από την γνωμοδότηση, όπως σαφέστατα την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας. Πάμε να τα πούμε από την αρχή. Υπάρχει η ΕΕΑ, τα οποία μέλη τα ορίζει ο εκάστοτε υπουργός Αθλητισμού, στην δική μας περίπτωση, τον γνωρίζετε.

Κάποιες μέρες πριν στην ΕΕΑ αλλάξανε δυο μέλη, αλλά δεν παραμένει να είναι η ΕΕΑ. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι ότι σέβομαι όλες τις αποφάσεις σε εισαγωγικά, γιατί αυτό είναι γνωμοδότηση. Από όποια αρχή και αν προέρχονται, άσχετα αν συμφωνώ με αυτές. Η ΕΕΑ γνωμοδότησε πως η Ξάνθη είναι ένοχη για πολυϊδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ, επίσης γνωμοδότησε για το ότι δεν την ενημέρωσε για την αλλαγή της ιδιοκτησίας της.

Η αλήθεια είναι ότι ειδοποιήσαμε την ΕΠΟ εγγράφως όπως και την Super League, εγώ θα σας πω ότι δεν ειδοποιήσαμε ούτε τηλεφωνικά την ΕΕΑ. Εγώ θα σας πω επίσης ότι η γραμματέας – γιατί αυτά είναι τυπικά που γίνονται 30 χρόνια – συνέχισε να βάζει Vialand αντί για IN SPORTS. And so what; So what; Που ο δόλος; Συγγελίδης – Πανόπουλος στη μία αλλά και στην άλλη. Ωραία αφού υπάρχουν νόμοι να την πληρώσουμε. ΟΚ. Η ΕΕΑ όπως γνωρίζετε δεν είναι δικαστική αρχή όπως είπε ο Πρωθυπουργός, έκανε μια γνωμοδότηση, απόλυτα σεβαστό. Η ΕΕΑ γνωμοδότησε μπαίνοντας στην ουσία του θέματος που σημαίνει στη ουσία του προβλήματος και έβγαλε γνωμοδότηση, που είναι σεβαστή αλλά διαφωνούμε και δεν κάνω άλλο σχόλιο.

Η Ξάνθη, με βάση το σύνταγμα, έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση προκειμένου να πείσει ένα δικαστήριο για τις θέσεις της, να το πείσει στο μέτρο που της αναλογεί, πως το προηγούμενο δικαστήριο λάθος αποφανθεί. Στη Super League το δικαστήριο αποφάσισε και έβγαλε -12 βαθμούς για την Ξάνθη. Ρητά ανέφερε στο σκεπτικό ότι δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Πήρε ένα κατάλογο με τις ποινές και έβαλε την ποινή. Δεν έχω να πω, δεν το λέω με ειρωνικό τρόπο, δεν έχω να πω τίποτα κατά του οποιουδήποτε δικαστή. Η Ξάνθη είναι αναγκασμένη να προσφύγει στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, και θέλουμε να προσφύγουμε εκεί έχοντας την ελπίδα να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης και όχι με την μείωση ποινών, Με την ουσία, θέλουμε να δικαστούμε, μέχρι στιγμής είμαστε και μας χτυπάνε με μία. Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσουμε πως κατηγορούμαι σαν έμπορος τσιγάρων 10.000 τόνων. Σαν λαθρέμπορος πετρελαίου ή σαν διακινητής κοκαΐνης και πάω σε ένα δικαστήριο.

Θα με καταδικάσουν σε ισόβια. Θα έχω το δικαίωμα να πάω σε ένα άλλο δικαστήριο γιατί κατηγορούμαι και θα προσπαθήσω να πείσω με επιχειρήματα πως το προηγούμενο δικαστήριο έκανε λάθος. Και θα εξετάσει το άλλο δικαστήριο αν έκανε λάθος το πρώτο. Δεν θέλω να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να δικαστώ. Θέλω σαν ιδιοκτήτης της Ξάνθης να της επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές πριν την παρέμβαση του Πρωθυπουργο΄τ για ευνοϊκότερη μεταχείριση. Με μία προϋπόθεση η Ξάνθη να δικαστεί. Κανονικά και αν είναι ένοχη να πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα. Δεν θέλουμε χάρη από κανέναν. Δείξαμε τι πρεσβεύουμε τριάντα χρόνια. Να το πληρώσουμε παραδειγματικά, αλλά να είμαστε ένοχοι.

Ποιος είναι ο τρόπος να αποδείξω πως δεν είμαι σε πολυϊδιοκτησία; Πρέπει να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Πείτε πως πουλάω την Ξάνθη με 1 ευρώ σε έναν από εσάς. Εσείς θα είστε συνιδιοκτήτης με τον Σαββίδη; Απάντηση θέλω; Δύσκολη είναι όμως η απάντηση. Μήπως θα πρέπει να πάω στον Σαββίδη να του ζητήσω ένα πιστοποιητικό πως η ομάδα μου είναι ελεύθερη βαρών από αυτόν; Και αν πάω στον Σαββίδη και του πω δώσει μου ένα πιστοποιητικό πως δεν είμαστε “ερωμένες;”. Και αν μου ζητήσει λεφτά; Δηλαδή στα γεράματα να με πούνε και “νταβατζή” εκεί μας οδηγούν. Άλλη υπόθεση εργασίας. Έχουμε την Ξάνθη και την Vialand. Και λέω σε έναν εκ των Μαρινάκη, Σαββίδη ή Μελισσανίδη πως έχω δύο εταιρείες. Σου πουλάει την μία πάμε να κάνουμε ντιλ.

Το κάνουμε. Και του λέω βοήθα με και με 7 δανεικούς. Μπορώ να το κάνω; Μπορώ. Είμαι νόμιμος; Απολύτως νόμιμος. Να μας απαντήσουν όλοι αν μπορώ να το κάνω. Ζητάμε από την ελληνική Πολιτεία και το ελληνικό κράτος να μας δικάσει, να μην μας εκτελέσουν πριν καν να έχουμε δικαστεί. Δεν θέλω να ακούσω τη λέξη αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Η ΕΕΑ είναι κρατικός μηχανισμός, το όποιο ελληνικό κράτος στο οποίο ανήκει η ΕΕΑ, γνωμοδοτεί και εν συνεχεία πάμε στο αυτοδιοίκητο που τι κάνει τουλάχιστον μέχρι τώρα;

Δεν μπαίνει στην ουσία και εφαρμόζει τις ποινές. Δηλαδή ότι του πει ο κρατικός μηχανισμός. Και πάμε στην έφεση και ελπίζω στο Εφετείο πραγματικά να μας δικάσουν και να μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Αν γίνει κάτι το διαφορετικό σημαίνει …. no comment. Φαντάζομαι πως κανείς δεν θέλει το ελληνικό κράτος μέσω των διαδικασιών του που είναι η ΕΕΑ να μας εκτελέσει χωρίς να έχουμε δικαστεί και πως θα μας εκτελέσει. Πηγαίνοντας στο αυτοδιοίκητο που θα επιβάλλει ποινές χωρίς να εξετάσει την ουσία. Τελειώνοντας, κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας γνωρίζοντας και ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη πως με τα χιλιάδες προβλήματα που έχει στο περιβάλλον που ζούμε να σκεφτεί και να πει για ένα λεπτό μόνο η Ξάνθη να υποβιβαστεί και να εξαφανιστεί από τον χάρτη περνώντας όμως από κανονικό δικαστήριο. Εγώ θέλω να μην έχουμε ποινή. Δεν θέλω ούτε ένα μείον, γιατί είναι ρετσινιά. Στη ζωή εκτός από λεφτά υπάρχει αξιοπρέπεια. Αν είμαι ένοχος να το πληρώσω. Αν δεν μας δικάσουν και το αφήσουν έτσι είναι smart way να μας εξαφανίσουν. Αυτό δεν το θέλει κανένας Έλληνας, κάποια λάθη έχουν γίνει γύρω γύρω”, υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε.

Για την ΕΕΑ και την αλλαγή μελών της και τον ρόλο του Αυγενάκη: “Οσον αφορά την σύνθεση της Επιτροπής και τα δύο νέα μέλη. Θα μπορούσε κανείς να έλεγε πως ήταν τυχαίο, δεν θέλω όταν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό να μιλήσω. Λένε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια, πρέπει και να είναι. Δεν θέλω να το προχωρήσω παραπάνω. Εκείνο που ήταν εγκληματικό λάθος και έκπληκτος το είδα και είπα τι γίνεται; Γιατί το κάνουν; Όταν την απόφαση την ανακοίνωσαν σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ που θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτό πρέπει να το ψάξουμε, τον χρόνο που ανακοινώθηκε η απόφαση. Εχω μια αρχή στην ζωή μου όταν κάποιος είναι σε δύσκολη θέση και έχει κάνει λάθη να μην πάω να τον χτυπήσω. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τον κ. Αυγενάκη. Είναι σε περίεργη θέση και δεν θέλω να το κάνω χειρότερα. Όσοι είδαν ξέρουν, όπως ξέρουν και όλοι όσοι είναι γύρω από τον Πρωθυπουργό”.

Για το αν υπάρχει σχέση του Καλπαζίδη σε κάποια εταιρεία του: “Για τον κ. Καλπαζίδη που δεν ξέρω καν την φάτσα του, την είδα από φωτογραφίες, θα πω ότι είναι γελοιότητες. Θα μπορούσα να μην απαντήσω γιατί έχω καλύψει τα πάντα με όσα έχω πει. Και να τον ήξερα τον Καλπαζίδη, όταν σας λέω ότι η θέση η δική μου είναι δεν υπάρχει υπόθεση.

Για τον Μαρινάκη, είπε: “Θα πω τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Μαρινάκης μας είπε περιττώματα και του το ανταπέδωσα. Όπως ο Μαρινάκης δεν μπορεί να με βλέπει, έτσι και ‘γω δεν μπορώ να τον βλέπω. Είναι θέμα αισθητικής και του Μαρινάκη απέναντί μου και δικό μου απέναντί του”.

Για το αν δεν γίνει δίκη και δεν μπουν στο Εφετείο στην ουσία της υπόθεσης: “Βήμα-βήμα. Αυτό είναι κανόνας στην ζωή μου”.

Για τι δεν έκανε γνωστό την πώληση της Vialand στην RFA: “Παρόλο που δεν έχει σημασία, θα σας πω πως εγώ είμαι επιχειρηματίας. Με ενδιέφερε πως θα βγάλω από την πλάτη μου αυτό το πακέτο των εγκαταστάσεων. Υπήρξε μία πρόταση και προχωρήσαμε στην υλοποίησή της. Δεν ήξερα καν τι είναι αυτός αν είναι 2ο, 3ος συγγενής, το μάθαμε μετά και show what. Πόσο μ@λ@κας πρέπει να ναι ο οποιοσδήποτε για να αγοράσει μία ομάδα, όταν μπορώ να την ελέγξω με άλλο τρόπο.

Δηλαδή τα σαίνια και τα τζίνια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τόσο αφελείς τους έχουν; Να αγοράζουν ομάδες; Θα το έκαναν και με τρόπο και με πολύ λιγότερα. Δεν θα δώσω αναφορά σε κανέναν τι κάνω εγώ στις δουλειές μου. Θα απολογούμαι για το τι κάνω επιχειρηματικά; Εγώ είμαι εδώ πληρώνω, το τι κάνω επιχειρηματικά δεν νοιάζει κανέναν. Ξαναλέω τσακώνονται τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ ας πούμε πως ήταν σε ισοβαθμία πριν την απόφαση. Η είχαν έναν βαθμό διαφορά. Θεωρώ, μπορεί να κάνω και λάθος, χωρίς να έχω κάτι με την δικαιοσύνη, πως σε ισοβαθμία μεταξύ τους δεν έβγαιναν οι -7 ούτε στα πιο τρελά όνειρα που κάνουν ακόμα και σε τρελοκομείο”.

Για το αν θέλει ακόμα να φύγει από την Ξάνθη: “Ισχύει 100% πως θέλω να φύγω από τη Ξάνθη. Δεν θα σας πω τίποτα άλλο σήμερα. Αλλά στην ζωή τα πράγματα αυτοπροσδιορίζονται. Ισχύει πως θέλω να φύγω… χθες από το ποδόσφαιρο στον υπέρτατο βαθμό”.

Για το τι δεν πήγε καλά στην Ξάνθη, φέτος στο αγωνιστικό κομμάτι: “Τίποτα δεν πήγε καλά. Μηδέν. Τίποτα. Να σας πως τι; Τίποτα”.

Για το αν πάει η Ξάνθη στο CAS αν δεν αλλάξει κάτι: “Κοιτάξτε, εγώ είμαι Ελληνας, αγαπάω την Ελλάδα, σέβομαι τους νόμους της πατρίδας μου. Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα με τους Νόμους της πατρίδας μου και αν ρίξουν την Ξάνθη 200 κατηγορίες, δεν πάω σε κανένα CAS. Είναι δέσμευση για πάντα. Αλλά να δικαστώ. Και ότι λέω δεν το παίρνω πίσω ποτέ μου. Να δικαστώ όμως από τα δικαστήρια της πατρίδας μου. Να πω μία σκέψη που μπορεί να βοηθήσει την ΕΕΑ και δεν έχει ειρωνεία. Θα μπορούσαν στον Νόμο για να μην υπάρξουν φαινόμενα ανάλογα πως ο οποιοδήποτε ιδιοκτήτης ομάδας ή μέτοχος με οποιοδήποτε μετοχικό ποσοστό δεν μπορεί να έχει εμπορικές ή οποιαδήποτε άλλες συναλλαγές με άλλον ιδιοκτήτη σε κλίμακα μέχρι τα εγγόνια για οποιαδήποτε δουλειά ακόμα και εκτός ποδοσφαίρου. Εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί είμαστε και οι δύο μέτοχοι. Πχ Αν εγώ θέλω να κάνω δουλειά με τον Μελισσανίδη να μην μπορώ. Τι να πω τέλος πάντων…”.

Για το θέμα του νέου προπονητή: “Προπονητής μας θα είναι ο Νίκος Καραγεωργίου για να τρέξει την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παράσχο. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος και προπονητής. Αποτύχαμε σε όλα”.

 

ΠΑΟΚ: Νέα επίθεση στον Αυγενάκη

Ο ΠΑΟΚ εξαπέλυσε νέα επίθεση μέσω διαρροής της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το πόρισμα της ΕΕΑ και τη σύνθεση της.

“Να μας πει αν συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό ή το αφεντικό του” σχολίαζαν για τον Λευτέρη Αυγενάκη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για τη δεσμευτικότητα ή όχι του πορίσματος της ΕΕΑ με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού.

“Η ανθρώπινη υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Ιστορική η σημερινή μέρα μιας και μάθαμε ότι ο εντελοδόχος Λευτέρης Αυγενάκης είναι καλά και δίνει συνεντεύξεις για να μας θυμίσει την ύπαρξή του.

Πιθανολογούμε ότι περιμένει την τελεσιδικία της υπόθεσης για να απαντήσει επί της ουσίας αν είναι περήφανος για τους χειρισμούς και την στελέχωση της «δικής» του ΕΕΑ μέσω των κουμπάρων του.

Φυσικά δεν είπε αν συμφωνεί με τη δημόσια τοποθέτηση του Πρωθυπουργού της χώρας περί γνωμοδότησης της ΕΕΑ ή με το αφεντικό του και την πρωτοδίκη κ. Τσαγκιά περί δεσμευτικότητας του πορίσματος”, σχολίαζαν από την Τούμπα.

 

Ολυμπιακός: Έτσι διαμορφώθηκε το πρόγραμμα του Μαρτίου

Ο Ολυμπιακός δίνει τέσσερα σημαντικά παιχνίδια μέσα σε δέκα μέρες, από 12 μέχρι 22 Μαρτίου. Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί το βαρύ “ερυθρόλευκο” πρόγραμμα σε playoffs Super League και Europa League (φάση των “16”).

Το Σαββατοκύριακο (7-8/3) ήταν αρχικά προγραμματισμένη η πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League, αλλά τελικά η πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (14-15/3). Τον Ολυμπιακό τον βόλεψε η μετάθεση της σέντρας, καθώς το πρόγραμμά του τον Μάρτιο ήταν έτσι κι αλλιώς φορτωμένο με τα ευρωπαϊκά ματς.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικά παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” ήταν αυτό της περασμένης Τετάρτης (4/3) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ την 1η του μήνα είχαν δώσει το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League.

Μετά την αναβολή της 1ης αγωνιστικής των playoffs, θα έχουν περάσει οκτώ μέρες για να ξαναδώσει επίσημο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Την Πέμπτη (12/3, 22.00) οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Γουλβς στο Φάληρο, στο πρώτο παιχνίδι για τους “16” του Europa League.

Τρεις μέρες μετά οι Πειραιώτες ανεβαίνουν για τρίτη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τεθούν αντιμέτωποι με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των playoffs (Κυριακή 15/3, 19.30). Θα ακολουθήσει ο δεύτερος αγώνας με τη Γουλβς στην Αγγλία την Πέμπτη (19/3, 19.55) και ο ζόρικος μήνας θα κλείσει την Κυριακή (22/3, 19.30) με τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs, οπότε και προγραμματίστηκε η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.

Με δεδομένο πως η αποστολή του Ολυμπιακού θα επιστρέψει κατά τα φαινόμενα στη βάση του από το Γουλβερχάμπτον την Παρασκευή (20/3), η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Άρη θα είναι κάτι περισσότερο από λειψή. Η 23η Μαρτίου είναι δεσμευμένη ημερομηνία από FIFA – UEFA. Η Ελλάδα, υπενθυμίζεται, θα δώσει φιλικά στις ΗΠΑ εκείνο το διάστημα. Στις 26 Μαρτίου θα παίξει στο New Jersey με την Κόστα Ρίκα και στις 29 Μαρτίου με το Μεξικό στο Arlington. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεδομένα θα υπάρχουν “ερυθρόλευκοι”, που μετά το βαρύ πρόγραμμα με τον Ολυμπιακό, θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Αμερική.

Δείτε συνοπτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού τον Μάρτιο:

Πέμπτη 12/3, 22.00: Ολυμπιακός – Γουλβς

Κυριακή 15/3, 19.30: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Πέμπτη 19/3, 19.55: Γουλβς – Ολυμπιακός

Κυριακή 22/3, 19.30: Ολυμπιακός Άρης

 

Πανιώνιος: Κάνει έφεση, σκέψεις για επιστολή στην UEFA

Πανιώνιος: Κάνει έφεση, σκέψεις για επιστολή στην UEFA

Οι «κυανέρυθροι» δείχνουν αποφασισμένοι να «κυνηγήσουν» τον υποβιβασμό της Ξάνθης και χαρακτηρίζουν μικρή την πρωτοβάθμια ποινή που της επιβλήθηκε

Αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση της Ξάνθης όσο πιο μακριά μπορούν είναι στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι», έχοντας έννομο συμφέρον, θα «κυνηγήσουν» μέχρι τέλους τον υποβιβασμό της, χαρακτηρίζοντας «ήπια» και «μικρή» την πρωτοβάθμια ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών που της επιβλήθηκε.
Το πρώτο βήμα που θα επιχειρήσουν στην Πλατεία είναι καταθέτοντας έφεση ώστε να την προσβάλουν, κάτι που θα συμβεί τη Δευτέρα. Η νομοθεσία τους παρέχει τη σχετική δυνατότητα. Ομως δεν θα σταματήσουν εκεί. Στη Νέα Σμύρνη, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο, θα απευθυνθούν και στην UEFA, ώστε να την ενημερώσουν αναλυτικά για την υπόθεση και τα τεκταινόμενα γύρω από αυτή. Τόσο της πολυιδιοκτησίας, όσο και του μετοχολόγιου, τις δύο κατηγορίες δηλαδή που «βαραίνουν» την Ξάνθη.
Η ουσία είναι πως στον Πανιώνιο θα φτάσουν στα άκρα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις τους.